Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Hærværk mod førerløs bil i San Francisco

En selvkørende taxa fra Waymo blev lørdag aften mål for vandaler i Chinatown, San Francisco.

Skrevet af / 13/02/2024 - 13:37
Hærværk mod førerløs bil i San Francisco

En førerløs taxa fra teknologiselskabet Waymo blev i weekenden udsat for hærværk i San Franciscos Chinatown-kvarter. En gruppe mennesker knuste taxiens ruder og smed fyrværkeri ind i køretøjet, hvilket førte til en brand i den ubemandede bil.

Hændelsen skete uden passagerer i bilen og uden at forårsage personskade, men taxaen blev efterladt i flammer. San Francisco-politiet er i gang med at undersøge sagen, hvor ingen endnu er blevet anholdt, rapporterer The Washington Post.

Brandvæsenet nåede frem og slukkede branden uden, at der opstod yderligere skade på omkringliggende ejendomme. Ifølge byrådsformand Aaron Peskin er det heldigt, at situationen ikke eskalerede yderligere, specielt på en dag hvor det kinesiske nytår blev fejret, og området var fyldt med borgere og turister.

Læs også Sådan udvikles selvkørende biler Messe for autonom køreteknologi byder på forbedringer af både hardware og software. Her er de vigtigste fokusområder.

Episoden kommer i kølvandet på flere kontroversielle hændelser involverende Waymos selvkørende taxaer, herunder en nylig episode, hvor en cyklist blev ramt, skønt ingen blev skadet. Kritikere som byrådsmedlem Shamann Walton fremhæver disse episoder som bevis på, at teknologien endnu ikke er fejlfri.

Waymo har haft tilladelse til at drive deres selvkørende taxaer i San Francisco og Phoenix i Arizona siden 2022. Virksomheden påstår, at den involverede cyklist i den tidligere ulykke ikke var synlig for bilens sensorer på grund af blokering fra et stort køretøj.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Teslas Cybertruck ruster

Folkemængde går amok på førerløs bil

Sverige i front: Første elektriske sne-scooter på vej

El-løbehjul for rå gamere

Porsche Taycan får mere kraft og rækkevidde

Denne her har mange ventet på

Får firehjulstræk og lavere pris

Nu kan du bestille Polestar 4

Apple Car i 2028?

Nu kommer Teslas "folkevogn"

Porsche Macan bliver helt elektrisk

Jeep Wagoneer S lanceres i år

0
Scroll to Top