Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Følsomme videoer deles på Tesla-kontoret

Videoer, der skulle bruges til at træne Teslas AI, blev sendt rundt på kontoret som underholdning. Nu bliver bilfirmaet sagsøgt.

Skrevet af / 11/04/2023 - 13:05
Følsomme videoer deles på Tesla-kontoret

Tesla siger selv, at kameraerne i deres biler bruges til at assistere bilens automatiske systemer, og at de er “bygget fra bunden for at beskytte dit privatliv”. Men nu er der dukket bekymrende oplysninger op om, at billeder og videoer er blevet spredt blandt medarbejderne som underholdning.

For at træne bilernes AI til at genkende fodgængere, trafikskilte, andre køretøjer og forhindringer, bruger virksomheden menneskelige eksaminatorer. De ser videoer fra kundernes biler og kategoriserer ting, som køretøjet har opfattet, så det kan genkende dem i fremtiden.

Memes på kontoret

Ifølge nyhedsbureauet Reuters, som interviewede tidligere Tesla-ansatte, var det ikke det eneste, de gjorde med videoerne. De hævder, at virksomhedens interne chatsystem blev brugt til at udsende sjove eller chokerende videoer til underholdningsformål. En video skulle efter sigende vise bilens ejer helt nøgen, en anden en ulykke, hvor et barn bliver kørt over af bilen.

Foto: Aly Song/Reuters

Tesla hævder endvidere, at “videooptagelser er anonyme, og er ikke knyttet til dig eller dit køretøj.” Men syv af de tidligere ansatte sagde til Reuters, at det program, de brugte, kunne vise, hvor videoen er optaget, og dermed kunne forbindes til adresser.

Sagsøgt i Californien

Nu rapporterer Arstechnica, at der er anlagt en retssag ved en domstol i Californien. De to advokatfirmaer Fitzgerald Joseph og Blood Hurst & O’Reardon, der repræsenterer sagsøgeren, har i sinde at køre sagen som en class-action lawsuit (gruppesøgsmål), hvor de sagsøger virksomheden på vegne af alle ofre.

Advokaterne hævder, at Tesla i forvejen har en baggrund med krænkelser af privatlivets fred, og peger på en artikel fra The Wall Street Journal om, hvordan Tesla blev tvunget til at ændre sin politik i Europa. Dette fulgte efter klager fra kunder samt en undersøgelse foretaget af de hollandske myndigheder. Men tilsyneladende fortsatte selskabet med at filme i USA.

Kilde: Reuters

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Fuldstændigt vanvid

Lyd & Billede
Scroll to Top