Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

CES 2023: Pininfarina x HOLON

Selvkørende shuttlebus

Skrevet af / 12/01/2023 - 16:31
CES 2023: Pininfarina x HOLON

Elbiler og mobilitet er blevet en større og vigtigere del af CES-messen i Las Vegas. Derfor finder du repræsentanter fra bilproducenter på messen, hvor også visioner for fremtidens produkter og teknologi på hjul vises frem.

Silvio Pietro Angori er en af ​​mange repræsentanter fra bilindustrien, og han er ikke chef for hvem som helst. Manden har hænderne på rattet hos Pininfarina, som er kendt for sine smækre karosseridesigns hos berømmede bilfirmaer som Ferrari, Maserati og Alfa Romeo.

Hvad der nok er lidt mindre kendt er, at de også er en stor spiller inden for transportdesign, og designer både sporvogne og tog, og sætter deres signatur på alt fra møbler og interiør til skibe og fly.

Men det er altså rullende designs, de er bedst kendt for, og netop denne Pininfarina x HOLON er et godt eksempel på, hvordan man forestiller sig fremtidens transport.

Ill. Pininfarina

Holon er en selvkørende shuttlebus som skal produceres af Benteler, og transportere folk for eksempel i bymidter. Den har plads til op til 15 passagerer, og kan opnå en topfart på 60 km/t. Pænt over gennemsnitsfarten i de fleste byer, og den får ifølge producenten en rækkevidde på op til 290 km på én opladning.

Mover indvendig

Med niveau-4 selvstyring kan den rulle fra A til B uden chauffør, hvilket er hele pointen, og Benteler forestiller sig, at den samme platform, som Mover er bygget på, kan bruges til både godstransport og anden professionel transport. Levering af varer uden chauffør er praktisk taget garanteret med en varevognsversion af denne, og man kan forestille sig, at der kan laves mange varianter af samme platform.

Mover på farten

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Sløret løftet for BMW i5 - og den er flot!

Elektrisk speedbåd får Polestar-design

Hvornår kommer ATV'en fra Tesla? Måske snart ...

Flyvende bil et skridt nærmere virkeligheden

Volvo EX30 får flere sikkerhedssystemer

Sådan bliver lyden i Volvo EX90

Scroll to Top