TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

CES 2023: Pininfarina x HOLON

Selvkørende shuttlebus

forfatter
Publiceret 12/01/2023 - 16:31

Elbiler og mobilitet er blevet en større og vigtigere del af CES-messen i Las Vegas. Derfor finder du repræsentanter fra bilproducenter på messen, hvor også visioner for fremtidens produkter og teknologi på hjul vises frem.

Silvio Pietro Angori er en af ​​mange repræsentanter fra bilindustrien, og han er ikke chef for hvem som helst. Manden har hænderne på rattet hos Pininfarina, som er kendt for sine smækre karosseridesigns hos berømmede bilfirmaer som Ferrari, Maserati og Alfa Romeo.

Hvad der nok er lidt mindre kendt er, at de også er en stor spiller inden for transportdesign, og designer både sporvogne og tog, og sætter deres signatur på alt fra møbler og interiør til skibe og fly.

Men det er altså rullende designs, de er bedst kendt for, og netop denne Pininfarina x HOLON er et godt eksempel på, hvordan man forestiller sig fremtidens transport.

Ill. Pininfarina

Holon er en selvkørende shuttlebus som skal produceres af Benteler, og transportere folk for eksempel i bymidter. Den har plads til op til 15 passagerer, og kan opnå en topfart på 60 km/t. Pænt over gennemsnitsfarten i de fleste byer, og den får ifølge producenten en rækkevidde på op til 290 km på én opladning.

Mover indvendig

Med niveau-4 selvstyring kan den rulle fra A til B uden chauffør, hvilket er hele pointen, og Benteler forestiller sig, at den samme platform, som Mover er bygget på, kan bruges til både godstransport og anden professionel transport. Levering af varer uden chauffør er praktisk taget garanteret med en varevognsversion af denne, og man kan forestille sig, at der kan laves mange varianter af samme platform.

Mover på farten

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Kan laves om til en pick-up En rigtig 'tough guy' til en aktiv livsstil.
Polestar 2 får baghjulstræk og flere kræfter Hurtigere, mere sporty og med længere rækkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid - vanvid på fire hjul Geir og Audun har styret (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette test kommer lørdag, her får du en lille smagsprøve.
Her er årets bil 2023 Car of the year 2023.
Teslas prisfald: Har det ændret bilmarkedet for altid? Nu kan du pludselig få en rummelig Model Y familiebil til prisen for en lille elbil. Det bør få konkurrenterne til at ryste i bukserne.
Følg Lyd & Billede