Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

CES 2023: Cake Åik elcykel

Svenske Cake lancerer en elektrisk ladcykel med lang rækkevidde.

Skrevet af / 08/01/2023 - 09:00
CES 2023: Cake Åik elcykel

Du har måske set elcyklerne fra Cake, med det karakteristiske design. I hvert fald hvis du har besøgt en Polestar-udstilling for nylig; der plejer nemlig at stå en elektrisk Cake-motorcykel i udstillingslokalerne. Men Cake laver også almindelige elcykler, til brug på veje og stier, hvor den maksimale tilladte fartgrænse er 25 km/t.

Cake Åik er en elcykel, der minder ikke så lidt om elmotorcyklen Cake Makka eller Ösa, som i lighed med Åik har hentet sine navne fra det lokale sprog på Gotland, gutnisk (også kaldet gutamål).

I modsætning til de to sidstnævnte, kræves der ikke noget motorcykelmærkat for at bruge Åik, som på gutnisk betyder ‘stor og tung last’.

Cake Åik. Foto: CAKE

Cake Åik er udstyret med pedaler, og en elmotor med 100 Nm drejemoment, som drives af et 750 Wt batteri. Cake opgiver rækkevidden til 120 km på en opladning, og lastkapaciteten til 200 kg. Rækkevidden kan øges til hele 360 km, med to ekstra batterier koblet til. De samme batterier kan også levere strøm til elektrisk værktøj eller en køleboks; noget som gør Cake Åik velegnet til både håndværkere og til udbringning af mad.

5Aik-989x989 Aik_DometicFrontrack_L-989x989
<
>
Cake Åik. Foto: CAKE

Cake tilbyder et stort udvalg af tilbehør, så man har mulighed for at tilpasse cyklen til en lang række forskellige behov.

Cake Åik kan bestilles nu, og koster i basisversionen 6.470 Euro.

3.Aikdetail-989x652 7Aikdetail-989x659 9Aikdetail-989x659
<
>
Cake Åik. Foto: CAKE
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

"Ingen" vil have Tesla Full Self Driving

Første kig på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck på vej til Danmark

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på samlebånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste version med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sandt mareridt

Ny Mini-model på vej

Topløs og toplækker fra Maserati

Snart kører Mercedes EQS endnu længere

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Scroll to Top