TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

CES 2023: Cake Åik elcykel

Svenske Cake lancerer en elektrisk ladcykel med lang rækkevidde.

forfatter
Publiceret 08/01/2023 - 09:00

Du har måske set elcyklerne fra Cake, med det karakteristiske design. I hvert fald hvis du har besøgt en Polestar-udstilling for nylig; der plejer nemlig at stå en elektrisk Cake-motorcykel i udstillingslokalerne. Men Cake laver også almindelige elcykler, til brug på veje og stier, hvor den maksimale tilladte fartgrænse er 25 km/t.

Cake Åik er en elcykel, der minder ikke så lidt om elmotorcyklen Cake Makka eller Ösa, som i lighed med Åik har hentet sine navne fra det lokale sprog på Gotland, gutnisk (også kaldet gutamål).

I modsætning til de to sidstnævnte, kræves der ikke noget motorcykelmærkat for at bruge Åik, som på gutnisk betyder ‘stor og tung last’.

Cake Åik. Foto: CAKE

Cake Åik er udstyret med pedaler, og en elmotor med 100 Nm drejemoment, som drives af et 750 Wt batteri. Cake opgiver rækkevidden til 120 km på en opladning, og lastkapaciteten til 200 kg. Rækkevidden kan øges til hele 360 km, med to ekstra batterier koblet til. De samme batterier kan også levere strøm til elektrisk værktøj eller en køleboks; noget som gør Cake Åik velegnet til både håndværkere og til udbringning af mad.

5Aik-989x989 Aik_DometicFrontrack_L-989x989
<
>
Cake Åik. Foto: CAKE

Cake tilbyder et stort udvalg af tilbehør, så man har mulighed for at tilpasse cyklen til en lang række forskellige behov.

Cake Åik kan bestilles nu, og koster i basisversionen 6.470 Euro.

3.Aikdetail-989x652 7Aikdetail-989x659 9Aikdetail-989x659
<
>
Cake Åik. Foto: CAKE
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Kan laves om til en pick-up En rigtig 'tough guy' til en aktiv livsstil.
Polestar 2 får baghjulstræk og flere kræfter Hurtigere, mere sporty og med længere rækkevidde.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid - vanvid på fire hjul Geir og Audun har styret (yoket) en Tesla Model S Plaid! Den komplette test kommer lørdag, her får du en lille smagsprøve.
Her er årets bil 2023 Car of the year 2023.
Teslas prisfald: Har det ændret bilmarkedet for altid? Nu kan du pludselig få en rummelig Model Y familiebil til prisen for en lille elbil. Det bør få konkurrenterne til at ryste i bukserne.
Følg Lyd & Billede