Search
Generic filters

BMW i4 udfordrer Teslas Model 3

Concept i4 viser, hvordan BMW’s næste elbil bliver.

Mens Tesla har skaffet sig et stort forspring, er resten af bilindustrien blevet beskyldt for at skynde sig langsomt. Det tager tid at vende en så tung skude, som bilproduktion kan være, og markedet har trods alt ikke stået i kø efter elbiler andre steder i verden.

Men det vil snart ændre sig, mener BMW i hvert fald, og samtidig med at de viser Concept i4 frem, som vi skulle have set på biludstillingen i Genève i marts, læser vi, at de vil elektrificere bilparken med mindst 25 elmodeller i løbet af de næste tre år.

(Foto: BMW)

Hvornår kommer den?

BMW i3 kender vi allerede – den har været blandt os længere end f.eks. Tesla Model 3 – og senere i år kommer el-SUV’en iX3, der produceres i Kina, men kun med baghjulstræk.

Omtrent samtidig kommer produktionsudgaven af Concept i4, som man kan se de første officielle billeder af her. i4 bliver BMW’s udfordrer til salgssuccesen Tesla Model 3 og er bygget over samme platform som BMW 4-seriens Gran Coupe. Som er en strukket 3-serie.

(Foto: BMW)

Rækkevidde

i4 bliver helt elektrisk med firehjulstræk, en 530 hk elmotor og et 8 kWh batteri. BMW hævder, at i4 klarer 0-100 km/t på fire sekunder, og tophastigheden er 200 km/t.

(Foto: BMW)

Aerodynamik

Designet adskiller sig fra 4-serien med udbredt brug af kulfiber – ligesom på i3 – et ret markant kølergitter, smallere forlygter samt diffusorer bagpå (hvor udstødningsrørene ville have været) til aerodynamisk tweaking.

Fælgene er nærmest heldækkende på Concept i4, og fronten er mere lukket, da der ikke er behov for køling som til en forbrændingsmotor.

Interiør

Indvendig er BMW gået efter bæredygtige materialer, og BMW-kendere vil genkende iDrive-konsollen i midten, mens BMW har strukket skærmen fra føreren helt til midterkonsollen (eller omvendt, om man vil).

Som på andre BMW’er kan man skifte farverne i interiørbelysningen. Ifølge BMW kan chaufføren vælge imellem tre farveindstillinger: Sport, der skifter til rød belysning, samt Core og Efficient. Vi antager, at det også er koblet til BMW’s chassisopsætning, hvor Sport også betyder strammere dæmpning og skarpere styrerespons.

Det skulle da også bare mangle. Det er trods alt en BMW.

(Foto: BMW)

Se flere billeder i galleriet nedenfor.

b7 b8 b10 b11 b12 b9
<
>
(Foto: BMW)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
6 kommentarer

Skriv et svar

 1. Hver gang jeg ser en Tesla i bakspejlet tror jeg at det er en Peugeot fra sluthalvfemserne – Med pimpfælge og retrofitted LED julelys i fronten. Bagfra ligner de en Ford fra start 201X.

  Man kan muligvis diskutere funktion, men Tesla burde dælme headhunte nogle designere fra Jaguar/BMW/Porsche…

  Læs også

  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!
  Der laves kun 50 par af Il Cremonese ex3me, og de bliver ikke ligefrem billige.
  Ud over Elite 85t giver Jabra aktiv støjreduktion til de eksisterende Elite 75t og Elite Active 75t.
  Så er det officielt. OnePlus lancerer sin næste mobil om tre uger.
  I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  BMW i8

  Vejl.pris kr Økobil i benzinslugerklæder

  Audi e-tron med Bang & Olufsen Premium Sound System

  Vejl.pris 13126 kr Koncertsal på fire hjul

  Vanmoof S3

  Vejl.pris 14880 kr Til den høje

  Vanmoof X3

  Vejl.pris 14880 kr Til den lave
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.