TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Audi Activesphere konceptbil uden rat

En rigtig 'tough guy' til en aktiv livsstil.

forfatter
Publiceret 30/01/2023 - 09:43

Du vil ikke kunne bestille den foreløbig, men Audi forestiller sig, at Activesphere, som konceptbilen hedder, kan være den første bil, der kombinerer virkelige og virtuelle omgivelser i førerens synsfelt.

Med interaktive enheder og 3D-display kan føreren se kørestatus, navigation, topografi, samt få trafikvarsler vist i AR – eller augmented reality. Hvis den ender med at komme i produktion, bliver den formentlig også den første bil, der har rat og pedaler som trækkes væk fra kabinen og forsvinder helt, når bilens selvstyring tager over fra chaufføren.

AudiActivesphere-989x742 Audi activesphere concept Audi activesphere concept
<
>
Indvendig

– Noget af det mest spændende ved netop denne konceptbil er, hvordan augmented reality er integreret som en del af køreoplevelsen, og kombinerer virkelige og virtuelle miljøer for både fører og passagerer, fortæller Norges Audi-direktør Elin Sinervo.

Med et tryk på en knap kan Activesphere omdannes til en pick-up med åbent lad, hvor du kan placere mudrede mountainbikes, eller trække dagens fangst i land, uden frygt for at tilsøle det konverterede bagagerum.

Rækkevidde

Med et enkelt tryk på en knap kan bagenden af bilen laves om til åbent lad. Foto: Audi

Activesphere har store hjulkasser med plads til robuste 22-tommer dæk, og Audis elektriske quattro-teknologi, der giver bilen firehjulstræk, og gør den velegnet til terrænkørsel. Frihøjden kan hæves og sænkes med hele 40 millimeter fra den normale frihøjde på 208 millimeter, og den har et smart skistativ indbygget i midten af ​​taget, som klappes ned og bliver usynligt, når det ikke er i brug.

Design Sketch
Design Sketch

Konceptbilen er 4,98 meter lang, to meter bred og 1,60 høj. Omtrent som en A6 Allroad, bare lidt højere. Akselafstanden er 2,97 meter, og det skulle give rigtig god benplads til bagsædepassagererne.

Interiøret

Bilen er produceret på Audis elektriske PPE-platform, og Activesphere har en rækkevidde på over 600 km, og god opladningshastighed med 800-volts teknologi, og opladningskapacitet op til 270 kW.

Static photo, Colour: Arctic Teal

 

Static photo, Colour: Arctic Teal

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
Flagskib i SUV-format Den elektriske S-klasse fås nu endelig som SUV. Er der stadig noget at betænke sig på?
Volkswagens nyeste bliver meget billig En kompakt og prisvenlig elbil i Polo-størrelse ventes i 2025 - billigere og større end du tror
Mercedes EQA 300 4MATIC: Alle kan jo ikke køre Tesla … Mercedes EQA 300 er ikke den hurtigste eller mest udholdende elektriske SUV, men hvilken komfort!
Svensk Easee-forbud kan påvirke Danmark Salgsforbud mod Easee-ladebokse i Sverige grundet mangelfuld fejlstrømssikring.
BMW bekræfter i5 Den elektriske 5-serie nærmer sig.
Følg Lyd & Billede