Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Audi Activesphere konceptbil uden rat

En rigtig 'tough guy' til en aktiv livsstil.

Skrevet af / 30/01/2023 - 09:43
Audi Activesphere konceptbil uden rat

Du vil ikke kunne bestille den foreløbig, men Audi forestiller sig, at Activesphere, som konceptbilen hedder, kan være den første bil, der kombinerer virkelige og virtuelle omgivelser i førerens synsfelt.

Med interaktive enheder og 3D-display kan føreren se kørestatus, navigation, topografi, samt få trafikvarsler vist i AR – eller augmented reality. Hvis den ender med at komme i produktion, bliver den formentlig også den første bil, der har rat og pedaler som trækkes væk fra kabinen og forsvinder helt, når bilens selvstyring tager over fra chaufføren.

AudiActivesphere-989x742 Audi activesphere concept Audi activesphere concept
<
>
Indvendig

– Noget af det mest spændende ved netop denne konceptbil er, hvordan augmented reality er integreret som en del af køreoplevelsen, og kombinerer virkelige og virtuelle miljøer for både fører og passagerer, fortæller Norges Audi-direktør Elin Sinervo.

Med et tryk på en knap kan Activesphere omdannes til en pick-up med åbent lad, hvor du kan placere mudrede mountainbikes, eller trække dagens fangst i land, uden frygt for at tilsøle det konverterede bagagerum.

Rækkevidde

Med et enkelt tryk på en knap kan bagenden af bilen laves om til åbent lad. Foto: Audi

Activesphere har store hjulkasser med plads til robuste 22-tommer dæk, og Audis elektriske quattro-teknologi, der giver bilen firehjulstræk, og gør den velegnet til terrænkørsel. Frihøjden kan hæves og sænkes med hele 40 millimeter fra den normale frihøjde på 208 millimeter, og den har et smart skistativ indbygget i midten af ​​taget, som klappes ned og bliver usynligt, når det ikke er i brug.

Design Sketch
Design Sketch

Konceptbilen er 4,98 meter lang, to meter bred og 1,60 høj. Omtrent som en A6 Allroad, bare lidt højere. Akselafstanden er 2,97 meter, og det skulle give rigtig god benplads til bagsædepassagererne.

Interiøret

Bilen er produceret på Audis elektriske PPE-platform, og Activesphere har en rækkevidde på over 600 km, og god opladningshastighed med 800-volts teknologi, og opladningskapacitet op til 270 kW.

Static photo, Colour: Arctic Teal

 

Static photo, Colour: Arctic Teal

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ikonisk bil bliver billig

Her er VW's stationcar

Teslas Cybertruck ruster

Folkemængde går amok på førerløs bil

Sverige i front: Første elektriske sne-scooter på vej

El-løbehjul for rå gamere

Porsche Taycan får mere kraft og rækkevidde

Denne her har mange ventet på

Får firehjulstræk og lavere pris

Nu kan du bestille Polestar 4

Apple Car i 2028?

Nu kommer Teslas "folkevogn"

0
Scroll to Top