Nyhed

Apple AirPods Max

AirPods Max lover kanongod lyd med adaptiv EQ, aktiv støjreduktion og rumlig lyd.
forfatter

Apples måske dårligst bevarede hemmelighed og et af de mest sejlivede rygter er endelig blevet en realitet. AirPods Max er alt, hvad vi har drømt om, og lidt til – og det bør de også være, for prisen er hamper.

4.799 kroner vil Apple have for AirPods Max, som kommer i flere farver: Grå, sølv, grøn, himmelblå og lyserød, men så får man også den fulde pakke, som det hedder.

Spatial Sound

“AirPods er verdens mest populære høretelefoner takket være nem indstilling, en utrolig lydkvalitet og et ikonisk design. Med AirPods Max får man den magiske AirPods-oplevelse i et lukket hovedtelefondesign med hi-fi-lyd,” siger Greg Joswiak, der er global marketingchef for Apple, i en pressemeddelelse.

De lukkede, trådløse hovedtelefoner har aktiv støjreduktion, adaptiv equalizer, fremhævning af omgivelseslyde og såkaldt rumlig lyd. Som bruger gyroskopet og accelerometeret i samspil med en iPhone eller iPad til at skabe et virtuelt lydbillede med indhold optaget i 5.1 og 7.1 kanaler samt Dolby Atmos.

Spatial Sound kalder Apple det på engelsk, og det skal blive interessant at finde ud af, hvor godt denne surround-effekt fungerer i praksis på et par AirPods Max.

Adaptiv EQ

Den adaptive EQ tilpasser lyden efter pasformen på hovedet. Små mikrofoner på indersiden måler frekvensresponsen og justerer balancen i lydbilledet derefter.

AirPods Max har også aktiv støjreduktion med tre mikrofoner på ydersiden samt en på indersiden, og støjreduktionen arbejder sammen med den adaptive EQ for at opnå så effektiv støjreduktion og så god lyd som muligt, ifølge Apple.

Inde i ørekopperne sidder 40 mm store drivere, som Apple selv har udviklet, med dobbelte ringmagneter, som skulle formå at holde forvrængningen under én procent, selv når man spiller højt.

En Apple-udviklet H1-processor styrer den adaptive EQ, støjreduktionsalgoritmen og den rumlige lyd/surround-effekten, og sørger for, at lyden er så god som muligt under alle forhold.

Hovedtelefonerne har samme “urkrone” som Apple Watch på den ene ørekop, og den kan bruges til at justere volumen, stoppe og starte musikken, springe mellem numre eller besvare opkald.

Hovedbøjlen er af rustfrit stål, og ørekopperne kan drejes og vinkles for bedst mulig pasform. Ørepuderne, der er i samme farve som ørekopperne, former sig efter hovedets form og holder formen, så de sidder bedre, næste gang man tager dem på.

Lyddeling

AirPods Max skifter automatisk mellem iPhone, iPad og Mac, og man kan besvare opkald med hovedtelefonerne på, selv om man bruger dem med en Mac eller iPad.

Man kan også dele lyden med et andet par AirPods bare ved at holde dem hen til hinanden og trykke på knappen, og de understøtter selvfølgelig stemmestyring med Siri, som også kan give svar på alt fra opskrifter til rutevejledning.

AirPods Max leveres med en såkaldt Smart Case, som de kan opbevares i, og de kan spille i op til 20 timer på en enkelt opladning.

Hovedtelefonerne kan bestilles fra tirsdag den 15. december og koster som nævnt 4.799 kroner.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.