Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

Årets bedste hovedtelefoner og hørepropper 2019-2020

Sådan vælger du de rigtige hovedtelefoner til netop dig blandt de mange valgmuligheder.

Skrevet af / 31/10/2019 - 12:05
Årets bedste hovedtelefoner og hørepropper 2019-2020

Før i tiden var det let at vælge hovedtelefoner. Enten ville man have et par til hjemmebrug eller et par til brug på farten, om det så var lette hørebøffer eller hørepropper. Så købte man dem, man havde råd til. I dag er der ikke bare en masse forskellige formfaktorer og størrelser at vælge imellem, men også med eller uden ledning og masser af forskellige specialmodeller til forskellige formål. Desuden varierer priserne mere end nogensinde.

Her er en gennemgang af hovedtyperne, og hvad de egner sig bedst til.

Hovedtelefoner med ledning

Den mest traditionelle type hovedtelefoner med en hovedbøjle og enten over-ear ørekopper eller dem, der sidder på øret (on-ear). I dag sælges der meget få billige af slagsen. I stedet er det blevet valget for musikfans, der ikke kan eller ikke vil spille højt på deres musikanlæg. I stedet sidder man i lænestolen og nyder musikken, måske med hovedtelefonerne sluttet til en hovedtelefonforstærker.

Trådløse hovedtelefoner

Hvis man ikke vil være bundet til stedet, kan man med fordel købe trådløse hovedtelefoner. Det, man vinder i mobilitet, taber man dog ofte i lydkvalitet, da musikken som regel komprimeres for at kunne transmitteres trådløst. Praktisk til TV-sofaen, da mange smart-TV’er i dag har Bluetooth. Mindre, trådløse hovedtelefoner fungerer også godt til mobilen på farten for dem, der synes, at hørepropper er ubekvemme.

Støjreducerende hovedtelefoner

En særlig kategori af hovedtelefoner er dem, der er beregnet til flyrejser og andre støjende miljøer. Såkaldte “noise cancelling” hovedtelefoner analyserer den omgivende støj og genererer et modsat lydsignal, der udligner støjen. Det giver en mere behagelig rejse med mindre risiko for trætte ører, da musikken ikke behøver at overdøve larmen. For at kunne bruges med underholdningssystemet på fly skal de have ledning.

Hørepropper med ledning

Var tidligere det oplagte valg til mobilen, da de er lette at have med og forholdsvis billige. Desværre har stadig flere nye mobiler droppet hovedtelefonstikket og henviser i stedet brugerne til trådløse alternativer. Hvis man har en mobiltelefon med hovedtelefonstik, kan der være god grund til at fortsætte med at bruge det. Lyden bliver bedre, hørepropperne er lettere, og man behøver ikke at huske at lade dem op.

Trådløse hørepropper

Hvad enten man er nødt til at bruge dem eller ej, så er trådløse hørepropper meget praktiske. De to propper er ganske vist forbundet med en ledning, men man slipper for den, der går ned til mobiltelefonen og kan hænge fast i ting. Det gør, at denne kategori er meget almindelig til de ekstra robuste træningshørepropper (se nedenfor). Batterilevetiden er efterhånden god, og de er billigere end de helt trådløse hørepropper.

Helt trådløse hørepropper

Endnu mere fleksible end de almindelige trådløse er den relativt nye kategori helt trådløse (true wireless) hørepropper. Her er hver prop helt fritstående, og de kommunikerer trådløst med hinanden. Fordelen er bekvemmeligheden; ulempen er, at prisen stiger, og at batterilevetiden sjældent er særlig god. Man skal også tjekke, hvor godt de passer, og om de rent faktisk bliver siddende i ørerne.

Træningshørepropper

For dem, der vil træne med musik i ørerne, er trådløse hørepropper sagen. De giver mere frihed mht. placering af mobilen, og man slipper for en ledning, der pisker mod kroppen og producerer støj. Det, der adskiller dem fra almindelige hørepropper, er at de kan tåle sved og regn, er mere robust bygget og sidder bedre fast. Ofte med en slags “vinger”. Lydprofilen er mere bastung, så det virker motiverende til træning.

Støjreducerende ­hørepropper

En specialiseret kategori, der er ved at blive mere almindelig. De er praktiske, hvis man befinder sig i støjende omgivelser, men ikke kan eller vil have store hovedtelefoner på. F.eks. dagture med fly, hvor man kun har håndbagage med og ikke har plads til store hørebøffer. Her er man henvist til at underholde sig selv med mobilen, så trådløst fungerer godt. De er også gode til tog og bus af samme grund.

Andre anbefales af årets hovedtelefoner og hørepropper

Vindere af Årets bedste hovedtelefoner og hørepropper 2019-2020

Årets premium hovedtelefoner

Ollo HPS S4

Håndbygget charme

Slovenske Ollo har lavet et sæt rustikke hovedtelefoner, der gør sig lige godt i lydstudiet og herreværelset.

Ollo HPS S4 er passive over-ear hovedtelefoner uden indbygget forstærker, trådløshed eller aktiv støjreduktion. S4-modellen er halvåben, men der findes også en lukket udgave kaldet S4R. De to koster i øvrigt det samme.

Ollo pointerer på sin hjemmeside, at hovedtelefonerne er servicevenlige, og at alle dele kan udskiftes ved hjælp af almindeligt husholdningsværktøj. En anden måde at sige det på er, at S4 ligner noget, der kunne være fremstillet i et veludstyret hobbyværksted. Men det hele har på sin vis en hjemmegjort charme, der vil virke tiltalende på dem, der foretrækker vandrestøvler og Range Rover frem for Lloyd-sko og Mercedes.

Det bedste ord, jeg kan finde om lyden af Ollo S4, er “helhedsorienteret”. De fokuserer først og fremmest på helheden i musikken. Ikke i den forstand, at der skøjtes hen over detaljerne, men når man lytter, er opmærksomheden på sammenhængen i musikken. Ikke nogen dårlig egenskab for hovedtelefoner, der af producenten anbefales til miksning i lydstudier.

Lyden er ren, men ikke renere end nødvendigt. Sangstemmer står klart og skarpt, og det er let at fokusere på balancen mellem toneområderne.

Skal jeg sætte fingeren på en svaghed ved S4, bliver det en tendens til en smule skarphed i toppen. Jeg skal dog samtidig understrege, at jeg har hørt dobbelt så dyre, vellykkede hovedtelefoner gøre det halvt så godt!

Konklusion

Ollo S4 bruges i flere anerkendte lydstudier. Det er en cadeau til et så forholdsvis billigt produkt fra en lille slovensk producent. Men den er helt fortjent, for S4 har netop det, der skal til for at være et perfekt værktøj til en lang dag ved mikserpulten: En præcis og homogen gengivelse, formidabelt overblik – og en bærekomfort, der betyder, at du kan have dem på i timevis uden at blive træt.

At du muligvis ikke selv er i gang med at mikse et hitalbum, er uden praktisk betydning. For de selv samme egenskaber gør Ollo S4 til en lige så perfekt kammerat i hyggekrogen med en stak yndlingsalbums ved hånden. (JAH)

Årets high-end hovedtelefoner

Stax SR-009s

Det her er ikke lyd – det er magi

Nu ved vi, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

På et marked, der flyder over af hovedtelefoner, er det befriende, at nogen formår at skære igennem og sige: Sådan skal det gøres. Stax er afgjort iblandt dem. Den japanske producent har altid tænkt anderledes, lige siden de lancerede verdens første elektrostatiske hovedtelefoner i 1960. Det er næsten 60 år siden, og Stax sværger stadig til det samme princip. Noget må de have gjort rigtigt fra begyndelsen.

Nu er Stax’ tidligere topmodel SR-009 blevet erstattet og forfinet, og har fået et lille s i slutningen af navnet. Og da Stax ikke laver billige hovedtelefoner, må topmodellen nødvendigvis blive en meget dyr sag. Med kun de bedste og dyreste materialer.

Og når du har købt hovedtelefonerne, er du i øvrigt kun halvvejs i mål. Elektrostatiske hovedtelefoner har nemlig også brug for en forstærker. Og da kun det bedste er godt nok, bliver den samlede sum pludselig mere end fordoblet, når du har punget ud for en SRM-T8000 rørforstærker.

Hvad er elektrostater?

Så hvad er elektrostatiske hovedtelefoner? Jo, sammenlignet med dynamiske drivere, hvor en relativt tung membran er fastgjort til en elektrisk svingspole, som skubbes frem og tilbage af et magnetfelt, fungerer elektrostater ret anderledes.

Membranen i en elektrostatisk enhed er et supertyndt stykke termoplast (PET), kun nogle få mikrometer tykt. Det er fastgjort mellem to strømførende plader, en negativ og en positiv. Hele membranen drives frem og tilbage med det elektriske signal, hvilket skaber akustiske lydbølger. Hvor en dynamisk driver anvender en strømførende “mellemmand”, som igen drives mekanisk af et magnetfelt, bevæges membranen i en elektrostatisk driver altså direkte af det elektriske musiksignal. Ingen omveje her, men den korteste mulige signalvej.

Konklusion

Stax SR-009s er – med én alt for dyr undtagelse – det bedste, jeg nogensinde har haft æren af at have på hovedet. Komfortmæssigt er de helt i top, og lyden er endnu bedre! Hver eneste mikrodetalje står tydeligt frem, hvert anslag, hvert plink og plonk er så sprødt og så godt placeret i det tredimensionelle lydbillede, at det næsten virker urealistisk at beskrive. Lyden er naturlig og superopløst, ja, simpelthen fantastisk. Og så har hovedtelefonerne også godt med power at byde på, hvilket betyder, at de ikke går af vejen for rock og metal.

Du kan nok finde mindre overprissatte forstærkere end den topmodel, Stax tilbyder. Som vil fungere glimrende med disse hovedtelefoner. Men hvis du af en eller anden grund har et budget på omkring 75.000 kroner, så sørg i hvert fald for, at hovedtelefonerne hedder Stax SR-009s. (GN)

Årets high-end hørepropper

Beyerdynamic Xelento Wireless

Verdens bedste hørepropper er blevet trådløse

Nok verdens bedste hørepropper er nu blevet trådløse – og dermed endnu frækkere. Beyerdynamic Xelento Wireless er en drøm at have i øret.

Mine yndlingshørepropper til musik er Beyerdynamic Xelento Remote. De er meget dyre, og man kan let tro, at de er overprissat. Men hørepropperne overraskede mig meget ved at spille hvad som helst af musik i strakt arm og lyde superdetaljeret, men aldrig kedeligt. Et par perfekt afbalancerede hørepropper, der tørrede gulv med andre propper, jeg havde hørt.

De har en ekstra varme og fylde i bassen, som kan være lidt overdrevet med de forkerte øredutter. Men med de rigtige dutter er den bare herlig. Jeg har aldrig haft så god musikoplevelse fra nogen hørepropper hverken før eller siden.

Trådløs version

Xelento Wireless er identiske med Remote, og der medfølger et kabel med indbygget mikrofon til brug med mobil eller bærbar afspiller. Dette kabel fungerer imidlertid ikke med en almindelig stereoforstærker, for så kommer lyden i modfase, og det lyder underligt. Til det formål må man købe det særlige hi-fi-kabel, som er ekstraudstyr med Xelento Wireless (men følger med Xelento Remote).

Lydkvalitet

Også i trådløs tilstand varter Xelento Wireless op med noget af det bedste, jeg har hørt fra nogen hørepropper. Ofte kan det lyde fladt og livløst, når hovedtelefoner tilsluttes trådløst, sammenlignet med kabel via en god forstærker. Xelento Wireless lyder da også bedre med kabel, men bærer ikke meget præg af at være et kompromis trådløst.

Bassen på Billie Eilishs angstprægede indie-elektroniske “Bury a Friend” graver meget dybt. For min del sidder de mellemstore øredutter i memory-skum bedst, og det er skønt, så meget energi der graves frem i bassen. Da jeg prøvede med silikonedutterne, blev det for meget af det gode. Det gælder om at finde den optimale balance, så prøv dig frem. Eilishs stemme kommer klart og tydeligt frem, og lydbilledet er gennemsigtigt og lækkert opad i toppen.

I trådløs tilstand lyder Xelento Wireless lidt svagere i mellemtonen og har ikke samme luft i diskanten. Hvilket gør, at især klassisk musik ikke kommer helt så godt ud af det trådløst. Ikke desto mindre er det klart de bedste trådløse propper til musik, jeg har hørt.

Konklusion

Hvis ikke Beyerdynamic Xelento Wireless er verdens bedste trådløse hørepropper, så er de i hvert fald tæt på. De koster også derefter, og det kan virke som vanvid at betale næsten 10.000 kroner for et par trådløse hørepropper. Men du bør tænke på, om du er villig til at betale 10.000 for de bedste kablede hørepropper, du har hørt. Hvis ja, så kan du trygt købe disse. De duer nemlig også med kabel, og lyden er så identisk med Xelento Remote. For bare lidt mere får du altså trådløs tilslutning oven i hatten. (GN)

Årets støjreducerende hovedtelefoner

Sony WH-1000XM3

Dobbeltsejr

Det sker næsten aldrig. Men denne gang har de samme ­hovedtelefoner vundet guld to år i træk.

Støjreducerende hovedtelefoner reducerer støj udefra ved at sende et modfasesignal ind i ørerne. Nogle af dem gør det på fremragende vis. Men støjen erstattes i større eller mindre grad af en svag susen, der kan forringe lydoplevelsen.

Den er derimod kraftigt reduceret på WH-1000XM3 – ja, faktisk skal du koncentrere dig ret meget for at høre noget som helst. Afgjort det bedste, vi har hørt på dette område!

Forgængeren undertrykker støj rigtig godt i basområdet (buldren i flykabiner osv.), men ikke lige så godt i mellemtoneområdet. XM3 er endnu bedre, hvilket især er hørbart i et åbent kontorlandskab. Magen til effektiv støjreduktion har jeg aldrig hørt før! Og hvis du vil høre, når nogen taler til dig, skal du bare lægge hånden på højre ørekop, så dæmpes musikken, og omgivelserne lukkes ind.

Den bedste lyd

Men hvad med lyden? Hvor forgængeren lyder rigtig godt, men har en lidt tilsløret bas og dæmpet diskantgengivelse, er XM3 væsentlig bedre. Bassen er langt mere markeret. Ellers er lydsignaturen ikke så forskellig, idet diskanten stadig er lidt behersket.

Der findes hovedtelefoner med en mere distinkt hi-hat, men renheden og opløsningen er der ikke meget at udsætte på. Denne dynamik og ro i lydbilledet kan Bose kun drømme om. Hvis du derimod foretrækker mere detaljerede hovedtelefoner fra B&O eller Bowers & Wilkins, vil lyden af 1000XM3 måske ikke overbevise dig, men undertegnede foretrækker dem. Desuden kan man justere lyden, som man vil, i app’en.

Bedst i klassen

I våbenkapløbet mod Bose, hvor Sony allerede tog føringen med WH-1000XM2, lægger de så meget afstand med XM3-udgaven, at der ikke længere er nogen konkurrence. Heller ikke Boses nyeste, NCH 700, slår dem.

Komforten er superb, og støjreduktionen er tavs som graven, selv om NCH 700 faktisk har en endnu mere frekvenslineær støjreduktion. Men ikke lige så effektiv.

Lyden er også lige så glimrende i år som sidste år, med fornem dynamik og baskontrol. Læg hertil ekstremt hurtig opladning (fem timer på ti minutter), og Sony WH-1000XM3 er stadig verdens bedste støjreducerende hovedtelefoner. Ligesom sidste år.

Og så har vi ikke andet valg end at kåre Sony WH-1000XM3 til årets bedste støjreducerende hovedtelefoner – for andet år i træk! (GN)

Årets sportshørepropper, Premium

Jaybird Tarah Pro

Robuste og musikalske

Vi har tidligere testet de helt trådløse hørepropper Jaybird Run XT med fremragende resultater, og Jaybird Tarah Pro har tidligere vundet vores test af sportshørepropper. Spørgsmålet er, hvordan kan de klarer sig mod mere musikorienterede hørepropper.

Vandtætheden er i top, de fås i farvekombinationerne sort/gul, blå/grøn og sølv/blå, og man får fire størrelser silikonedutter med, en pose til opbevaring samt den specielle opladningsholder. Praktisk derhjemme, men frustrerende, hvis man har glemt den.

Batteriet holder længe, og de kan hurtigoplades i fem minutter for yderligere to timers lyttetid. Den stofklædte ledning gør dem kludderfri og behagelige. Tarah Pro kan bæres på to måder, afhængigt af om man træner eller ej.

App’en Jaybird MySound giver glimrende vejledning i opsætning og justering af pasformen. Her kan man også tilpasse lyden, enten med forudindstillinger eller manuel equalizer. Der er endda en funktion til at finde forsvundne hørepropper.

Ligesom vi har konstateret ved tidligere tests af sportshørepropper, er Jaybird dem, der lyder bedst. Og det indtryk varer ved, selv når vi sammenligner med ikke-sportshørepropper. De går dybt i bassen, men lyder kontrolleret, hvilket er vigtigt til træning. Mere usædvanligt er, at de også har en naturlig lyd med klarhed i både mellemtone og diskant. Det gør, at man også gerne vil bruge dem til hverdag.

Konklusion

Sportshørepropper er praktiske, da de sidder rigtig godt fast i ørerne, og de er mere resistente end almindelige hørepropper. Og hvis de har taktfast bas, gør de træningen sjovere.

Jaybird Tarah Pro skiller sig ud fra mængden ved at lyde så godt, at man gerne vil bruge dem hele tiden. Desuden har de en glimrende app til at tilpasse lyden efter behag. Vores eneste indsigelse er, at man skal bruge en særlig holder, når de skal lades op.

Årets helt trådløse hørepropper, Premium

Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro

Vi elsker dem!

Powerbeats Pro har samme fantastiske trådløse rækkevidde som AirPods Pro (vi skridtede nøjagtig samme afstand op: Godt 50 meter!), de er vand- og støvafvisende og parres let med iPhone ved at holde dem hen til den. Og de oplades via Lightning-stik. Men Powerbeats Pro er i højere grad også møntet på Android-brugere, for de eneste funktioner, der er forbeholdt Apple-brugere, er den nævnte koblingsmetode, og at Google Assistant ikke kan kaldes frem.

Hørepropperne har ikke Apples støjreduktion, og du kan ikke bruge app’en på iPhone til at finde dem, hvis du har lagt dem et lidt for udspekuleret sted. Og da mikrofonerne ikke rager ud, vil modparten ikke høre dig lige så tydeligt ved mobilsamtaler.

Powerbeats Pro har længere batterilevetid end AirPods Pro – hele ni timer i propperne og 15 timer ekstra i etuiet. Samme etui er ganske vist lidt stort til bukselommen for at få plads til ørebøjlerne. Det må man leve med.

Pasform og brugervenlighed

Parring er som sagt meget nemt. Jeg kan også godt lide pasformen. Der er ørebøjler, som går hele vejen rundt om øret og gør det umuligt for propperne at falde ud, når du først har fået dem på plads. Det gør også, at silikonedutterne sidder rigtig godt, så der er meget lidt gnidelyde i øregangene. Også når man træner! Hvilket igen gør dem meget mere behagelige at lytte til end så mange andre.

Lydkvalitet

Hvor jeg synes, at Apple AirPods Pro har for meget energi i den nedre diskant, som får dem til at lyde lidt hårdt på musik, er det ikke tilfældet med Powerbeats Pro. De er derimod en energibombe af dimensioner i mellemtoneområdet og har dybbassen til at følge op. Popmusik lyder meget medrivende, og rock kører på med benhårde guitarer.

Der er også glimrende snert og hurtighed i flygel og klaver – hør f.eks. Maurizio Pollinis fortolkning af Chopins Nocturne i f-mol (Opus 55 nr. 1). Okay, vi får ikke det store luftrum fra Beoplay E8 2.0, men jeg kan rigtig godt lide balancen, og Powerbeats Pro er mere medrivende på den musik, jeg har på min fritids-playliste (stadig ung af sind og alt det dér).

Konklusion

Jeg er klar over, at ørebøjlen ikke vil tiltale alle. Men jeg vil anbefale at prøve Powerbeats Pro, for hvis du kan lide den måde, de sidder på, så falder de aldrig ud. Og du belønnes med den rene lyd af musik, for gnidelyde er nærmest helt fraværende.

Forbindelsen er superstabil – den bedste i klassen (sammen med AirPods Pro) – og der var ikke et eneste dropout i hele testperioden. Den trådløse rækkevidde er fremragende, og det samme er batterilevetiden.

Lyden er velafbalanceret, rytmisk og engagerende. Det eneste, vi savner, er lidt mere luft i toppen, men den samlede pakke er så god, at hvis jeg skulle bruge mine egne penge på et par helt trådløse hørepropper, så blev det Powerbeats Pro.

Årets støjreducerende hovedtelefoner, Basic

Sony WH-H900N

Sony gør alt rigtigt

Da Sony introducerede deres h.ear On-serie, var hovedtelefonerne meget ungdommelige med skrigende farver og pumpende bas. Siden da har Sony nedtonet dette, bl.a. i h.ear On 2 Mini Wireless. Og dem, vi tester her – h.ear on 2, som de også kaldes – fortsætter i samme spor. De kan ganske vist fås i rød, grøn, blå og guld, men det er sobre efterårsnuancer.

Hovedtelefonerne har et pænt, glat design uden noget, der egentlig tiltrækker blikket. Hovedbøjlen har ordentlig polstring, og det samme gælder ørekopperne. Derfor sidder de behageligt, selv ved længere tids brug. Hovedtelefonerne kan foldes sammen, men ikke lægges helt fladt og fylder således en del.

Som sædvanlig er Sonys hovedtelefoner stoppet med teknologi. De understøtter Hi-Res Audio med ledning, har alle Bluetooth-forbedrende codecs samt DSEE HX til at forbedre komprimeret musik. Dette, plus basforstærkning og surround-lyd, kan styres fra Sonys Headphones-app. I app’en kan man også indstille, om knappen på hovedtelefonerne skal slå støjreduktion eller reduktion af vindstøj til, eller om de skal lukke omgivende lyd ind.

En smart funktion er, at man kan lægge hånden over højre ørekop for at dæmpe musikken og høre omgivelserne. Hovedtelefonerne har få knapper og bruger touch-kontroller til at styre afspilningen og aktivere stemmeassistenter.

Det bedste ved h.ear On 2 er dog lyden. De har ganske vist forstærket bas, så det er ikke hi-fi-hovedtelefoner. Men ellers er der en god balance mellem bas, mellemtone og diskant, og ikke nogen åbenlyse svagheder. Det gik derfor aldeles udmærket at høre akustisk musik det ene øjeblik og nyde, hvordan detaljerne kom frem, og lytte til elektronisk musik det andet øjeblik og nyde, hvor medrivende det lyder.

Selv støjreduktionen er på et andet niveau end konkurrenterne. Den er ikke helt lige så god som på vores favorit WH-1000XM3, men H900N er også væsentlig billigere.

 

Konklusion

Det kan mærkes, at Sony WH-H900N for nylig er blevet sat ned, for alt ved dem er i en lidt højere klasse end på konkurrenterne. Byggekvaliteten er glimrende, og de er meget behagelige at have på. De har en fremragende app, hvor man kan styre lydgengivelsen og alle de smarte funktioner. Inklusive hvordan støjreduktionen fungerer og aktiveres. Den er ikke så effektiv som på topmodellerne, men bedst i testen.

Frem for alt lyder h.ear On 2 rigtig godt, uanset hvilken type musik man spiller. De har detaljer og nærværsfølelse nok til akustisk musik, samtidig med at bassen er tilstrækkelig medrivende til mere moderne toner.

Årets trådløse hørepropper, Basic

Supra Nitro-X2

Vellyd til budgetpris

For to år siden blæste Sound by Sweden os bagover med deres første trådløse model, Supra Nitro-X. Vi havde svært ved at finde fejl ved dem, og de fik topkarakter. Nu er efterfølgeren her, og selv om prisen er den samme, er de bedre på alle måder. De har bedre batterilevetid og den seneste trådløse standard, de er endnu mere robuste og er endda blevet vandtætte. Ligesom før bruger Supra eksotiske materialer som kevlar og kulfiber for at gøre dem slidstærke.

I æsken er der også en opbevaringspose samt tre størrelser silikonedutter og tre vinger. Vingerne holder dem godt på plads, også ved fysisk aktivitet. Da de ovenikøbet er blandt de letteste i testen, sidder de meget behageligt.

At kombinere den lave vægt med en gedigen batterilevetid er virkelig imponerende. De kan genoplades i ti minutter for to timers ekstra spilletid. For at spare på batteriet kan man klikke propperne sammen med magnetlås og sætte dem på standby.

De lyder, præcis som vi husker dem. Der er en forfriskende klarhed i lyden, en kontrolleret diskant, der ikke bliver skarp selv ved mere kompliceret musik, samt en præcis basgengivelse. De lyder nærværende på live-musik og engagende på dansemusik. Hvis vi sammenligner med Jaybird, så har de ikke samme kraft i bassen, men er mere neutrale i lyden. Hvilket vi normalt vil foretrække, undtagen til træning.

Konklusion

For to år siden havde vi svært ved at finde fejl ved Supra Nitro-X. Efterfølgeren X2 viser, at de faktisk kunne blive bedre på næsten alle områder.

Trods samme vægt og samme pris har de fået 40 procent bedre batteritid og er nu også vandtætte. Den lave vægt sammen med de fleksible vinger gør, at de både sidder fast og føles behagelige. Heldigvis lyder de også lige så godt som forgængeren, så væsentlig dyrere hørepropper har svært ved at hamle op med dem.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Bliv en del af en eksklusiv L&B-gruppe!

Hjælp os med at blive bedre og mere relevante - og vind flotte præmier!
Læs mere
Scroll to Top