TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Arlo Pro 4 Spotlight Camera

Helt trådløs overvågning

Få overvågning inde og ude i 2K-videokvalitet direkte på dit Wi-Fi.

forfatter
Publiceret 28/12/2021 - 10:00
Karakter
Arlo Pro 4 Spotlight Camera
L&B mener
Robust og vejrbestandigt kamera med høj opløsning. Kan kobles direkte på Wi-Fi-netværket. Indbygget spotlight.
Dyrt. Opløsningen er høj, men ikke så høj som på Arlo Ultra 2.
Specifikationer
 • Type: Overvågningskamera
 • Kamera: 4 Mp, 1/3″ billedsensor, 160° diagonalt synsfelt, 12x digital zoom
 • Video: 2K, 1080p, 720p HDR
 • Lyd: Ja, samt højttaler til tovejskommunikation
 • Strøm: Indbygget genopladeligt batteri til 3-6 mdr.
 • Natteoptagelse: Ja, plus automatisk LED-spotlight
 • Trådløst: Wi-Fi 802.11bgn, 2,4 GHz (2-4 Mbit/s ved to 2K-videostrømme)
 • Fungerer med: Google Assistant, Apple HomeKit, Amazon Alexa, Samsung SmartThings
 • Mål og vægt: 5,2 x 8,9 x 7,8 cm / 316 g
 • Vejrbestandighed: IP65, -20 °C til 45 °C
 • Bevægelsessensor: 1 styk, 130° diagonal synsvinkel
 • Web: arlo.com
Vejl. pris 1.895Pr. 28/12/2021 Produktside

Arlo laver så mange forskellige overvågningskameraer, at det kan være svært at bevare overblikket. Fra helt billige indendørskameraer til få hundrede kroner og til omfattende pakker med overvågning af hele hjemmet i UHD-opløsning.

Arlo Pro 4 Spotlight Camera er trods pro-betegnelsen ikke topmodellen, men “kun” den næstmest avancerede. Hvilket ikke er så ringe, eftersom kameraet tilbyder videoovervågning i 2K-opløsning inde og ude, mulighed for at optage i totalt mørke samt indbygget spotlight.

Af ydre ligner Arlo Pro 4 firmaets andre kameraer: En afrundet enhed i hvid eller sort højglansplast, der kan hæftes magnetisk eller med skruebeslag, som medfølger i pakken. Ligheden er så total, at man skal ind i Arlo-app’en (eller læse på emballagen) for at se forskel på Pro 4 og Ultra 2 – eller for den sags skyld den ældre Pro 3-model.

Arlo Pro 4 kan bruges inde og ude. (Foto: Arlo)

Pro eller Ultra?

Der, hvor Arlo Pro 4 adskiller sig fra den noget dyrere Arlo Ultra 2, som vi også har testet, er først og fremmest på videokvaliteten. Ultra-modellen kan optage i 4K-opløsning, mens Pro-udgaven nøjes med 2K. Så længe man ikke har brug for at zoome ind på detaljer, det er meget langt væk, er forskellen i opløsning et luksusproblem.

Mere relevant er det, at Ultra-kameraet har to mikrofoner – og dermed mulighed for at reducere vindstøj elektronisk – mens Pro-kameraet må nøjes med en enkelt mikrofon. Der er også kun én bevægelsessensor i Pro-modellen i stedet for to. Det kan have betydning ved nogle placeringer – som forblæste hushjørner. Skal kameraet monteres indendørs, er den forskel rimeligvis uden betydning.

Arlo Pro 4 kan sluttes direkte til det trådløse netværk. (Foto: Arlo)

Et punkt, hvor Arlo Pro 4 er foran det dyrere Ultra 2, er, at det kan kobles direkte til husstandens trådløse netværk. Man slipper altså for at bruge en hub som bindeled mellem netværk og kamera(er). Har man kun brug for et enkelt overvågningskamera, gør det pakkeprisen lavere. Det gør det også lettere at integrere Arlo Pro 4 i et smart-hjem med kameraer fra flere producenter. Har man allerede en Arlo kamera-hub i huset, kan Arlo Pro 4 også kobles på den, hvis man ønsker det.

Muligheden for at kobles direkte på det trådløse netværk er i øvrigt den eneste umiddelbare forskel fra forgængeren Arlo Pro 3, som vi tidligere har testet.

Arlo Pro 4 kan, ligesom firmaets øvrige kameraer, styres fra Arlos egen mobil-app, der også bruges under opsætningen. Men det kan også integreres i et smart-hjem under Google Assistant, Apple HomeKit, Amazon Alexa eller Samsung SmartThings.

Der er indbygget spotlight og sirene i kameraet. (Foto: Arlo)

Spotlight og tovejskommunikation

På pakken loves Colour Night Vision. Det er en sandhed med modifikationer, eftersom der ikke filmes i farver i totalt mørke. Når kameraet streamer video fra et mørklagt rum, sker det i sort-hvid. Der, hvor farverne kommer ind i billedet, er, når bevægelsessensoren opdager aktivitet foran kameraet og tænder LED-spotlightet.

Der er indbygget mikrofon og højttaler i kameraet med fuld tovejskommunikation, så man kan bede buddet om at sætte pakken i haveskuret eller beordre hunden til at komme ud af sengen, når man via mobilen har fået besked om, at der er observeret henholdsvis en pakke eller et dyr. Er det hverken UPS eller hunden, der er på færde, har kameraet også indbygget sirene til at skræmme indbrudstyve væk.

Se, hvem der ringer på – og undgå overraskelser. (Foto: Arlo)

Abonnement er – næsten – uundværligt

Evnen til at identificere personer, dyr, køretøjer og pakker er ikke automatisk til stede, som den er det hos Google Nest Cam. For at filtrere de relevante bevægelser foran kameraet fra de irrelevante skal man have tegnet abonnement hos Arlo. Som “gratist” får man live-beskeder i app’en, når noget registreres. Og man kan se et live video-feed. Men videoen lagres ikke i skyen som bevis.

Læs også Fang tyven i 4K Arlos luksus-kamerapakke holder øje med hjemmet i skarp Ultra HD-opløsning. Det giver bedre mening, end man skulle tro.

Det betyder i praksis, at et abonnement er uundværligt, for at Arlo Pro 4 kan fungere efter hensigten som overvågningskamera. Det koster 25 kroner om måneden at få adgang til online-lagring for ét kamera. Har man mere end ét kamera, koster det 79 kroner om måneden for online-lagring i op til 30 dage i 2K-videokvalitet. Uanset antallet af kameraer. Ved købet får man tre måneders gratis prøvetid på abonnementet.

Arlos app har en funktion kaldet Geofencing, der aktiverer kameraerne, når ejeren går hjemmefra, det vil sige når mobiltelefonen fjernes fra adressen. Og slukker dem igen, når man kommer hjem. Man kan registrere flere mobilenheder, så kameraerne kun er aktive, hvis samtlige beboere er ude.

Arlo Pro 4 byder på en højere billedopløsning end de fleste overvågningskameraer. (Foto: Arlo)

Konklusion

Arlo Pro 4 er ikke noget billigt overvågningskamera, men kvaliteten og funktionerne modsvarer prisen. Og takket være muligheden for at koble kameraet direkte på Wi-Fi uden forbindelses-hub kan det også være et godt begynderkamera til dem, der vil i gang med overvågning af deres omgivelser.

Videokvaliteten på 2K med HDR-farverum giver en billedkvalitet, der er højere end de fleste modeller på markedet. Vil man have endnu højere billedkvalitet, kan man overveje Arlo Ultra 2, men så bliver ikke kun opløsningen, men også prisen pr. kamera dobbelt så høj.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Nye lamper af gamle CD’er og fiskenet med 3D-print teknologi Lysproducenten Signify introducerer under navnet Philips MyCreation en kollektion af 3D-printede lamper i genbrugte og genanvendelige materialer.
Smart overvågning og webkameraer Toucan Solutions lanceres i Norden med smart-hjem-produkter.
Nye robotstøvsugere fra iRobot iRobot udvider sortimentet med to nye robotstøvsugere i mellemklassen.
Få solopgangen ind i soveværelset Midsommernyhederne fra Philips Hue byder på morgensol i soveværelset og lyse nætter på terrassen.
Måske den bedste robotstøvsuger Den temmelig dyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsuger til dato.
Gør rent ved hjælp af laser Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen – der er sjovere ting end at gøre rent. Men heldigvis findes der mennesker, som faktisk gør deres bedste for at gøre det hele både nemmere og sjovere.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend