Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Arlo Pro 3

Sikker overvågning

Med Arlo Pro 3 bør du kunne føle dig tryg. Ikke bare fordi kameraet overvåger dit hjem, men også fordi Arlo lover at passe godt på dine data.
Karakter
Arlo Pro 3
Lyd & Billede mener
De vigtigste funktioner fungerer uden abonnement. Med abonnement får man endnu flere virkelig smarte muligheder, ligesom der er tænkt på sikkerheden. 2K-videokvalitet er fremragende, og både tovejs audio og indbygget sirene samt spotlight øger fleksibiliteten.
Langtfra det billigste overvågningskamera på markedet. Understøtter ikke (i skrivende stund) Apple HomeKit, og vil man gemme videoklip manuelt, sker det på USB-stick.
Specifikationer
  • Type: Overvågningskamera (2 stk.) + SmartHub
  • Trådløst: 2,4 GHz Wi-Fi 802.11b/g/n
  • Fungerer med: Android, iOS, Amazon Alexa, Google Assistant
  • Strøm: 4800 mAh genopladeligt batteri
  • Mål: 8,9 x 5,2 x 7,84 cm (kamera), 15,3 x 14 x 5,24 cm (SmartHub)
  • Andet: 2K-video (2560 x 1440 pixel), 12x digital zoom, bevægelsessensor, audiosensor, 2-vejs audio, 160° synsvinkel, nattesyn, vejrbestandigt (IP65)
  • Web: arlo.com/eu/

Arlo er blandt de mest kendte mærker, når det gælder overvågning af hjemmet. Og med god grund, for firmaet, der tidligere blev ejet af netværks-hardware-virksomheden Netgear, laver gode og pålidelige produkter. F.eks. det mobile overvågningskamera Arlo Go, som vi testede i sensommeren.

Det nye Arlo Pro 3 er et mere traditionelt overvågningskamera til huset, og det kommer i forskellige pakkeløsninger, hvoraf vi har haft fornøjelsen af at teste et sæt bestående af to kameraer og en basestation, den såkaldte Arlo SmartHub, som forbinder kameraerne til det lokale netværk.

Kameraet kan sættes op med en kraftig magnet. (Foto: Arlo)

Arlo Pro 3 er forbedret på en række områder

Arlo Pro 3 er først og fremmest en opgradering i forhold til forgængeren, det populære Arlo Pro 2. Ligesom Arlo Pro 2 kommer Pro 3 både med bevægelses- og lydsensor, men kameraet optager nu i fremragende 2K-opløsning og er desuden udstyret med HDR, der forbedrer billedets kontrast. Det betyder, at f.eks. overbelyste områder bliver nemmere at se, hvilket gør optagelserne mere detaljerede. Også når man zoomer ind, selv om billedet godt nok bliver grynet, hvis du zoomer op til 12x, hvilket er kameraets maksimale kapacitet.

Arlo Pro 3 kommer også med 160 graders vidvinkel, så et enkelt kamera kan overvåge et større område, og sidst, men ikke mindst er produktet nu udstyret med et spotlight, som kan bruges om natten både til at skræmme ubudne gæster og til at lave optagelser i farver. Du kan i øvrigt også tænde og slukke for kameraets spotlight manuelt, hvilket er praktisk, hvis du får en notifikation på din mobil, men ikke helt kan se på kameraets live-feed, hvad der foregår.

Annonce

Arlo Pro 3 er vejrbestandigt (IP65-certificeret), så det kan bruges både ude og inde. Og ud over de nye og forbedrede kamerafunktioner byder Arlo Pro 3 nu også på bedre muligheder for at samtale med personer, som befinder sig i kameraets synsfelt (med støjdæmpning og ægte tovejs duplex audio, så samtalerne ikke bliver walkie-talkie-agtige), ligesom der også er en sirene indbygget i selve kameraet.

Arlo Pro 3 er vejrbestandigt (IP65) og kan både bruges ude og inde. (Foto: Arlo)

Opsætning og funktioner

Helt konkret er det legende let både at komme i gang med og at bruge Arlo Pro 3 til daglig. Basestationen sluttes til internetrouteren via Ethernet-kabel, og derefter tilslutter man kameraerne helt automatisk via Arlos overskuelige og brugervenlige app, der downloades til brugerens smartphone.

Det er også i app’en, du indstiller de mange forskellige mulige funktioner, som Arlo Pro 3 kommer med. F.eks. om kameraet skal reagere på bevægelser eller ej, hvilket i øvrigt kan indstilles manuelt eller via såkaldt geofencing, hvor kameraets sensorer kun er aktive, når du ikke er hjemme.

Ved hjælp af Arlo Smart (AI-funktioner, som kun virker, når man tegner et abonnement til 2,79 euro pr. måned pr. kamera) får du mere præcise notifikationer på din smartphone, når Arlo-kameraet registrerer en bevægelse i sit synsfelt. Den cloud-baserede tjeneste hjælper nemlig kameraet med at skelne imellem forskellige objekter, så du f.eks. ikke bliver advaret, hvis der løber en kat gennem haven, men kun får notifikationer, hvis kameraet identificerer ubudne personer.

Annonce

Desuden gemmes alle optagelser i skyen i 30 dage med Arlo Smart, mens man uden abonnement må ty til en USB-stick sluttet til basestationen for at opbevare sine optagelser lokalt. Uden cloud-adgang mister kameraet dog sine AI-funktioner.

Bevægelsessensoren er meget følsom. Selv en ninja-agtig tech-journalist kan ikke undgå at udløse kameraet. (Video: Peter Gotschalk)

Arlo passer (bedre) på dit privatliv

En af Arlos helt store konkurrenter er det Amazon-ejede Ring. Deres Stick Up Cam Wired, som vi testede i begyndelsen af året, er noget billigere end Arlo Pro 3, men har mange af de samme funktioner. Ring har for relativt nylig været ude i noget af et stormvejr, fordi firmaet beviseligt har opbevaret kundernes gemte video-optagelser ukrypteret i skyen, ligesom virksomheden angiveligt har givet medarbejdere uhindret adgang både til private brugeres videoer og til live-streams fra deres overvågningskameraer.

Der findes ingen lignende historier om Arlos produkter, men det er dog stadig ret vigtigt at kunne stole på en virksomhed, der opbevarer så private data om dig som optagelser af dit hjem.

Og ligesom Rings kamera kræver også Arlo Pro 3 cloud-adgang og abonnement på Arlo Smart (eller en af de dyrere pakker), hvis du skal have adgang til alle funktioner.

Annonce

Derfor er det betryggende, at Arlo lader til at have styr på sikkerheden. Alle signaler mellem basestationen og de enkelte kameraer er krypteret med 128 bit AES-kryptering, ligesom al kommunikation via app’en beskyttes af TLS-protokollen. Arlo overholder i øvrigt alle europæiske GDPR-krav, hvorfor du bør kunne regne med, at der er styr på dine data.

Tænk dig dog ekstra om, hvis du vælger at styre dine kameraer ved hjælp af en digital assistent. Arlo Pro 3 understøtter både Amazon Alexa og Google Assistant, og ingen af disse to firmaer har ry for at prioritere brugernes privatliv særlig højt. På det punkt kan man formentlig have mere tillid til Apple, men selv om andre Arlo-produkter (såsom forgængeren Arlo Pro 2 samt det dyrere Arlo Ultra) nu understøtter Siri og Apple HomeKit, er det desværre endnu ikke tilfældet for Arlo Pro 3. Så du er nødt til at gå en omvej via IFTTT, hvis du skal have kameraet til at spille sammen med dine Apple-enheder.

Apple HomeKit-understøttelse er dog på vej til Arlo Pro 3, så inden for en overskuelig fremtid bør du kunne integrere kameraløsningen med resten af dit smarte hjem og dine Apple-enheder.

(Foto: Peter Gotschalk)

Trappeopgang i Berlin efter mørkets frembrud (øverst). Og så tænder vi for kameraets indbyggede spotlight (nederst). (Foto: Peter Gotschalk)

Annonce

 

Mobil totalovervågning Med Arlo Go kan du overvåge din have, din garage, din campingvogn … Mulighederne er mangfoldige, men prisen er til at tage og føle på.

Konklusion

Arlo Pro 3 er langtfra det billigste overvågningskamera på markedet. Men alligevel får man meget for pengene med den begynderpakke, vi har testet. Med to kameraer og en basestation er man godt dækket ind, og har man brug for flere kameraer, kan de købes for 2.390 kroner pr. styk.

Med den cloud-baserede Arlo Smart-løsning, som man får gratis med i købet de første tre måneder (derefter koster fornøjelsen som nævnt 2,79 euro pr. måned pr. kamera), byder Arlo Pro 3 på brugbare intelligente funktioner, såsom evnen til at skelne mellem dyr og mennesker, når bevægelsessensoren er aktiveret. Samtidig reagerer kameraet også på lyd, ligesom billedkvaliteten (i 2K-opløsning, optimeret med HDR og en bred synsvinkel) er nærmest skræmmende god.

Man kan også bruge Arlo Pro 3 uden kunstig intelligens og uden at gemme sine videoklip i skyen, men hvis man vil gemme lokalt, sker det på en USB-stick, hvilket er mindre optimalt end microSD-kort.

Det er også godt, at Arlo har tænkt på sikkerheden og brugernes privatliv, og at den amerikanske virksomhed overholder de europæiske GDPR-regler, kan vi kun være tilfredse med. Det giver ekstra tryghed. Derfor er det ekstra frustrerende, at Arlo Pro 3 ikke understøtter Apple HomeKit og Siri, som er langt mere sikkert end de digitale assistenter fra Amazon og Google.

Annonce
Galleri1 Galleri2 Galleri3 Galleri4 Galleri5
<
>
Med cloud-løsningen Arlo Smart byder Arlo Pro 3 på brugbare intelligente funktioner, såsom evnen til at skelne mellem dyr og mennesker, når bevægelsessensoren er aktiveret. (Foto: Peter Gotschalk)

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.