: Ultrasone Signature DJ

Dynamisk lydfyrværkeri

Disse hvide hovedtelefoner er rettet mod DJ’s, skulle man tro, men sandheden er, at de passer bedre til hi-fi-brug.
Lyd & Billede mener
Engagerende dynamik Åbent lydbillede God bærekomfort
Kan være lidt påtrængende
Specifikationer
  • Lukkede klokker
  • 32 ohm, 115 dB
  • 300 g
Annonce
Annonce
forfatter

Nu og da hænder det, at navnet er misvisende. Signature DJ er kun halvt sandt. For nok er det her Ultrasones anden model i den dyre Signature-serie, men at de skal passe bedst til DJ’s, er noget sludder. Efter nogle uger med DJ-modellen tør jeg godt foreslå et nyt navn: Signature Hi-Fi. Ikke særlig originalt, det ved jeg, men ikke desto mindre træffende.

Som Signature Pro før dem er DJ lukkede hovedtelefoner i solid kvalitet med Ultrasones dyre teknik. De to modeller deler øreklokker og hovedbøjle, men indvendig i DJ-udgaven er elementerne 50 mod 40 mm store og med mylar- og ikke titanbelægning på elementerne. Sådanne sandwich-konstruktioner er ikke usædvanlige, og titan og mylar bruges til at afstive og kontrollere resonanser i membranfladen, uden at den bevægelige masse øges for meget.

S-Logic
Da DJ-udgaven retter sig mod en anden gruppe brugere end Pro-udgaven, leveres de med spiralledning, foruden den tyndere og kortere ledning til bærbar brug. F.eks. sammen med en iPhone. For hovedtelefonerne er effektive nok til at kunne bruges sammen med mobilen, selv om man altså skulle tro det modsatte.

De er også udstyret med Ultrasones S-Logic Plus, hvor elementerne er monteret skråt i øreklokkerne, og akustikken indvendig er optimeret for at udnytte hele membranfladen. Kvaliteten er rigtig god, også på detaljeniveau, og det virker, som om de er lavet til at tåle langvarig brug. Bærekomforten er ligeledes god; de presser ikke for meget på hovedet og er nemme at placere, så man får optimal klangbalance.

Signature DJ spiller ganske uventet med en helt anden lydsignatur end Signature Pro. Bassen er mere fremtrædende uden at være påtrængende, og diskanten er tydeligere i lydbilledet. Man hører både lilletromme og bækkener lidt bedre i DJ- end i Pro-versionen. Som er mere balanceret, med en behageligt afrundet, varm klang. Pro-versionen har også mere fyldig mellemtone, med klangligt set mere klangbund i alt fra vokaler til koncertflygler.

Annonce

I DJ-versionen er mellemtonen tyndere, men også lidt skarpere fokuseret. På enkelte indspilninger kan det faktisk være lettere at følge teksten (eller librettoen) med DJ-udgaven. Musikken leverer lidt mere i DJ-udgaven, der har en sprudlende dynamisk kontrast, som det er let at blive afhængig af. Kedeligt bliver det aldrig med dem, uanset musik faktisk.

Hvilken model man skal vælge, er et spørgsmål om, hvad man bedst kan lide. Et balanceret lydbillede med fyldig klang eller et livligere lydbillede med mere dynamisk kontrast – og en sprudlende basgengivelse. Pro og DJ stiller på alle måder i samme klasse. For mange vil DJ’s mobil-egnethed være udslagsgivende, mens de, der vil have den mest naturtro klang, måske vælger Pro: Uanset hvilken udgave er disse hovedtelefoner begge fremragende musikformidlere for kræsne lyttere.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.