data-srcset
GruppetestTre Gaming headsets

Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du brug for den dyreste model for at vinde, eller er den billigste i virkeligheden bedst?

Spiludstyr bliver ofte beskyldt for at være dyrt. Men hvor kostbart behøver det egentlig at være? Er det en sikker vej til highscore at lægge et bundt tusindkronesedler på disken, eller er den ekstra pris på topmodellerne bare dyrt betalt lir?

I Lyd & Billede bestræber vi os altid på at gøre sammenligningen i gruppetests så ligelig og retfærdig som muligt. Derfor bliver hver leverandør bedt om at stille med udstyr inden for et ret snævert sæt testkriterier. Og som oftest inden for en smal prisramme.

Denne gang har vi imidlertid gjort lige præcis det modsatte: Vi har med vilje sammensat et felt af produkter i hver sin prisklasse. Men for at ingen skal føle sig forfordelt, har vi til gengæld valgt tre produkter fra den samme leverandør.

Vi har for læsernes skyld plaffet løs i 3D-skydespil i timevis for at finde styrker og svagheder ved de tre deltagere. Og nogle film er også kørt hen over skærmen for at bedømme surround-lyden.

Da det dyreste headset i testen koster dobbelt så meget som det billigste, uddeler vi ikke denne gang nogen “Bedst i test”-pris, da den med næsten absolut sandsynlighed ville gå til luksusmodellen. På samme måde kårer vi heller ikke noget “Bedste køb”, som ville favorisere den mest økonomiske model.

Konklusionen på familiefejden er ikke entydig, men de fleste vil sandsynligvis kunne klare sig rigtig udmærket med den billigste model, det kablede no-nonsense Logitech Pro Gaming Headset. Der er ingen særlige features, men du kan klart høre, hvad der sker omkring dig, mikrofonen er glimrende, og lyden er faktisk den bedste i testen.

Hvis du holder af at nørde med makrofunktioner og tilpasning af knapper til hvert spil, får du rigtig meget i topmodellen, der samtidig er supersej at have på hovedet. Og trådløs spillyd er en behagelighed, som det er svært at give afkald på, når man først har prøvet det.

annonce

Og endelig giver mellemste G635 så godt som alle features fra topmodellen, blot til en lidt lavere pris.

annonce

Så der er sådan set ingen dårlige valg. Men er budgettet begrænset, ville jeg satse på G Pro-modellen og bruge resten af pengene på en god mus.

Læs også: Stortest – 6 gaming-mus

<
>
Foto: Logitech

 

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Produkter i testen
 data-srcset
Logitech G935 7.1 Lightsync Wireless Gaming Headset
Topmodellen fra Logitech har alle de features, som kan presses ind i et headset.
 data-srcset
Logitech G635 7.1 Lightsync Gaming Headset
Hvis du kan leve med kabler, får du masser af funktioner, tjekket design og 3D-lyd til nedsat pris.
 data-srcset
Logitech G Pro Gaming Headset
Du får ikke det hele for det halve. Men det skrabede Pro-sæt er så gennemtænkt, at du ikke vil savne noget.

  Alternativer til Tre Gaming headsets

  (Foto: Hoved-grej)

  Kinesisk luksusteknologi på budget

  Planar-hovedtelefoner er normalt hundedyre. Men Takstar HF 580 præsterer at få high-end-teknologien ind i noget, alle har råd til.

   data-srcset

  10 på hovedet

  Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.

   data-srcset

  Freden er dyrekøbt

  Bang & Olufsens luksus-ANC-hovedtelefoner er nået til tredje generation. Forandringerne er små – næsten for små.

   data-srcset

  Kygo udfordrer Bose og Sony

  Det norske livsstilsmærke Kygo Life vil være med i det lukrative luksusmarked for støjreducerende hovedtelefoner.