Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Gruppetest Tre Gaming headsets

Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du brug for den dyreste model for at vinde, eller er den billigste i virkeligheden bedst?

Spiludstyr bliver ofte beskyldt for at være dyrt. Men hvor kostbart behøver det egentlig at være? Er det en sikker vej til highscore at lægge et bundt tusindkronesedler på disken, eller er den ekstra pris på topmodellerne bare dyrt betalt lir?

I Lyd & Billede bestræber vi os altid på at gøre sammenligningen i gruppetests så ligelig og retfærdig som muligt. Derfor bliver hver leverandør bedt om at stille med udstyr inden for et ret snævert sæt testkriterier. Og som oftest inden for en smal prisramme.

Denne gang har vi imidlertid gjort lige præcis det modsatte: Vi har med vilje sammensat et felt af produkter i hver sin prisklasse. Men for at ingen skal føle sig forfordelt, har vi til gengæld valgt tre produkter fra den samme leverandør.

Vi har for læsernes skyld plaffet løs i 3D-skydespil i timevis for at finde styrker og svagheder ved de tre deltagere. Og nogle film er også kørt hen over skærmen for at bedømme surround-lyden.

Da det dyreste headset i testen koster dobbelt så meget som det billigste, uddeler vi ikke denne gang nogen “Bedst i test”-pris, da den med næsten absolut sandsynlighed ville gå til luksusmodellen. På samme måde kårer vi heller ikke noget “Bedste køb”, som ville favorisere den mest økonomiske model.

Annonce

Konklusionen på familiefejden er ikke entydig, men de fleste vil sandsynligvis kunne klare sig rigtig udmærket med den billigste model, det kablede no-nonsense Logitech Pro Gaming Headset. Der er ingen særlige features, men du kan klart høre, hvad der sker omkring dig, mikrofonen er glimrende, og lyden er faktisk den bedste i testen.

Hvis du holder af at nørde med makrofunktioner og tilpasning af knapper til hvert spil, får du rigtig meget i topmodellen, der samtidig er supersej at have på hovedet. Og trådløs spillyd er en behagelighed, som det er svært at give afkald på, når man først har prøvet det.

Og endelig giver mellemste G635 så godt som alle features fra topmodellen, blot til en lidt lavere pris.

Så der er sådan set ingen dårlige valg. Men er budgettet begrænset, ville jeg satse på G Pro-modellen og bruge resten af pengene på en god mus.

Læs også: Stortest – 6 gaming-mus

Annonce
<
>
Foto: Logitech

 

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Produkter i denne test

Logitech G935 7.1 Lightsync Wireless Gaming Headset

Med det hele – og uden tråd

Topmodellen fra Logitech har alle de features, som kan presses ind i et headset.

Trådløs forbindelse. Virkelig behageligt at have på. God surround-lyd med understøttelse af DTS Headphone:X 2.0.
USB-kablet kan kun bruges til opladning, ikke afspilning.

Logitech G635 7.1 Lightsync Gaming Headset

Light-udgave af flagskibet

Hvis du kan leve med kabler, får du masser af funktioner, tjekket design og 3D-lyd til nedsat pris.

Billigere end topmodellen, men har alle features, bortset fra trådløs forbindelse. God 3D-lyd.
Prisforskellen op til G935 er lille, og man kan stadig finde det trådløse G933 til samme pris.

Logitech G Pro Gaming Headset

Pro til begynderpris

Du får ikke det hele for det halve. Men det skrabede Pro-sæt er så gennemtænkt, at du ikke vil savne noget.

Superlet og behageligt at have på. To slags ørepuder medfølger. Laveste pris.
Virker ikke robust. En del mekanisk støj.
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.