Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 08Deltag

: Shure SRH940

Røverkøbet (specielt anbefalet)

Alle, der har brug for hovedtelefoner til kritisk lytning, eller bare vil hører musikken gengivet som den oprindelig var tænkt, kan næppe finde bedre hovedtelefoner end denne.

Skrevet af / 29/09/2011 - 21:10
Shure SRH940
Lasse Svendsen

Selvfølgelig findes der bedre hovedtelefoner end Shure SRH940, men de koster også mere. Den nærmeste, jeg vil karakterisere som bedre, er måske Denons AH-D5000 og den lidt mindre – og billigere – AH-D1000, men de er ikke meget bedre. Shure SRH940 koster kr. 2.090,00, under halvdelen af AD-D5000, og de er ikke meget dårligere. Faktisk vil jeg sige, at selv om de ikke har nøjagtig samme klangsignatur, så er summen af de samlede kvaliteter af Shures hovedtelefoner opsigtsvækkende høj.

Professionel perfektion
Et par Denon D5000 har fyldigere og rundere basgengivelse, Sennheiser HD8000 lyder luftigere i mellemtonen, men SRH940 har strammere bas end D5000 og har en næsten snorlige klangbalance. Sammenlignet med hvad som helst.

Hvis man foretrækker, at hovedtelefonerne slipper musikken igennem, uden at der opstår nogen generende kulør i lydbilledet, eller de favoriserer dele af toneområdet, bør disse hovedtelefoner snarest på indkøbslisten. De fænomenale SRH840 er en af de bedste hovedtelefoner under kr. 2.000, men 940 er mere gennemsigtige og raffinerede.

Så hører man mere af de finerede nuancer i indspilningerne. Lydbilledet har en fløjlsblød præsentation i mellemtoneområdet, hvor klangbalancen lyder fyldig og naturlig, mens bassen er kontant og kontrolleret, men aldrig tynd. I diskanten er det luftigt og silkeagtigt defineret, perfekt til orkesterværker og krævende materiale som for eksempel opera.

Med kraftig nok forstærker er der ikke noget, som stikker frem i lydbilledet. Da lyder de uanstrengte og kraftfulde. Her mangler der ikke meget på dynamisk kontrast, transienter er lynhurtig på plads, og man hører dybt ind i lydbilledet, hvor stereoperspektivet er upåklageligt.

Konklusion
Shure SRH940 er lavet til de professionelle, men heldigvis for os andre, er de lykkedes med at lave en ærlig og åben hovedtelefon, som passer til al slags musik. De, der holder af fed bas, bør se nærmere på Monsters hovedtelefoner, og de, som foretrækker fordelene ved åbne hovedtelefoner, bør overveje AKG K701. Alle, som er ude efter referencekvalitet i et par lukkede hovedtelefoner primært til hjemmebrug, bør høre SRH940 før de køber noget som helst. De kan nemlig være årets røverkøb, hvad hovedtelefoner angår.

Lyd & Billede mener

Referenceklasse Prisen Du bliver ikke træt af at lytte Størrelsen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Propper med fjernsyn

Sommermusik lige i øret

JBL fremmer musikken og dæmper støjen

Yamahas allerbedste hovedtelefoner – og de koster kassen

8 trådløse hørepropper til en slunken pengepung

Musik har sjældent lydt mere indbydende

En storm i et glas vand

Scroll to Top