Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 09Deltag

: Sennheiser RS 185

Trådløs frihed

Med trådløse hovedtelefoner bliver du fri for hæmmende ledninger.

Skrevet af / 13/08/2015 - 06:00
Sennheiser RS 185
Lasse Svendsen

Trådløse hovedtelefoner bliver ofte skældt ud for at lyde dårligere end deres kablede søskende. Men grunden hertil er, at langt de fleste trådløse hovedtelefoner benytter sig af Bluetooth. Som er en trådløs standard for overførsel og kommunikation, og altså meget udbredt på hovedtelefoner, der skal forbindes trådløst med f.eks. en smartphone.

Hjemme i stuen er det mere almindeligt med kablede hovedtelefoner. Især i den øvre prisklasse, hvor lyden virkelig spiller en rolle. Derfor er trådløse hovedtelefoner til hjemmebrug ikke slået an blandt entusiasterne.

For de fleste er af den opfattelse, at trådløst er lig med dårligere lyd, men det behøver ikke at være tilfældet. Hvis man dropper Bluetooth og i stedet bruger RF (Radio Frequency), som Sennheiser gør, opnår man to ting: Potentielt bedre lyd og meget længere rækkevidde.

 

Sennheiser har en lang tradition for trådløse hovedtelefoner og andet lytteudstyr. De har ikke lavet mange af slagsen til entusiaster, men RS 185 er så at sige hi-fi-alibiet i rækken af trådløse hovedtelefoner og derfor særlig interessante.

Med en pris på 3.000 kroner koster de nogle hundrede kroner mere end et par Sennheiser Momentum, men er en tusindlap billigere end de trådløse Momentum II med aktiv støjreduktion.

Der medfølger en sender med integreret oplader, som både har analog og digital (optisk) lydindgang samt niveaujustering på den analoge. Senderen kan også bruges med et ekstra sæt hovedtelefoner, så to kan lytte samtidig.

 

Åbent lydbillede

Ørekopperne er åbne, og puderne dækker rundt om ørerne. Sennheiser siger, at batterilevetiden er ca. 18 timer på en opladning og rækkevidden op til 100 m. Under testen jeg gik rundt frit i et murstenshus og ud i haven uden afbrydelser i lyden.

Det kan man ikke med Bluetooth-hovedtelefoner, medmindre kilden er inden for en afstand af maksimalt 10 m.

Da ørekopperne er åbne, lækker de en del, men det giver en afslappet balance i lyden og øger komforten, da man ikke bliver så svedig om ørerne som med lukkede ørekopper.

Faren for, at bassen bliver for tynd, er stor med åbne ørekopper, men Sennheiser har formået at få en forbavsende god balance i lyden fra RS 185. De lyder frisk, åbent og gennemsigtigt, og har rimeligt punch i bassen. Lydbilledet er stort og rigtig godt fokuseret. En lille tendens til hårdhed i diskanten slibes væk ved længere brug, når elementerne er spillet bedre ind.

Klangen kan opfattes som lidt for lys af dem, der foretrækker en varmere lyd, men gevinsten er stor detaljerigdom og fin gengivelse af små nuancer i musikken. Lydkvaliteten holder absolut niveau i forhold til kablede hovedtelefoner i tilsvarende prisklasse, og den er mærkbart bedre end med Bluetooth-hovedtelefoner.

Sennheisers_RS_185_High_Class_Shot

 

Luftig frihed

Sennheiser RS 185 kan virke som hovedtelefoner til specielt interesserede. F.eks. til tv-brug, hvor en ledning er upraktisk. Men de fungerer også rigtig godt som musikformidlere. Lydbilledet er frisk, luftigt og dynamisk med god balance, bærekomforten er fortræffelig – og prisen er slet ikke tosset.

Hvis man ønsker den frihed, som trådløse hovedtelefoner giver, er der næppe nogen, der vil blive skuffet over RS 185.

Lyd & Billede mener

Frisk og balanceret lydbillede, god bærekomfort og gunstig pris gør disse trådløse hovedtelefoner til et godt valg for kræsne ører. De kan lyde lidt aggressivt, når man spiller højt, og her lækker de også meget lyd.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Propper med fjernsyn

Sommermusik lige i øret

JBL fremmer musikken og dæmper støjen

Yamahas allerbedste hovedtelefoner – og de koster kassen

8 trådløse hørepropper til en slunken pengepung

Musik har sjældent lydt mere indbydende

En storm i et glas vand

Scroll to Top