: Onkyo ES-HF300

Komfortabel easy listening

Her er et par super komfortable hovedtelefoner til al slags musik, som du afgjort bør prøve, hvis du skal købe nye.
Lyd & Billede mener
Åben og balanceret lyd med tydelig detaljegengivelse. Meget komfortable, solidt bygget og konkurrencedygtigt prissat.
Bassen kan ikke altid følge med det stramme og fokuserede lydbillede, og der er ikke kontrol/mikrofon på den aftagelige ledning.
Specifikationer
  • 40 mm elementer
  • 32 ohm / 97 dB følsomhed
Annonce
Annonce
forfatter

I en tid, hvor Gud og hvermand laver hovedtelefoner, er det ikke underligt, at Onkyo også vil bidrage til det lukrative marked for bærbar lyd. De er bedst kendt for fremragende hi-fi-komponenter og receivere, men har også lang erfaring som højttalerproducent. Selv om det er længe siden, behersker de akustikken og teknologien mere end godt nok til også at lave gode hovedtelefoner.

Derfor er det ikke særlig overraskende, at disse lukkede hovedtelefoner til ca. 1.500 kroner spiller godt.

De sorte hovedtelefoner fås også i hvid og har en diskret fremtoning med mellemstore ørekopper i aluminium. Byggekvaliteten er generelt rigtig god, uden billige plasticdele. Komforten er også god, men ørepudernes diameter er ikke så stor, at de lægger sig rundt om ørerne. Man kan dreje ørekopperne, så hovedtelefonerne fylder mindre, men ikke klappe dem sammen.

Det transparente aftagelige kabel, der følger med, har ikke mikrofon og knapper til styring af smartphone, og plastkappen omkring 3,5 mm stikket er så tyk, at du ikke kan få det ind i hovedtelefon-udgangen på din mobil, hvis du har et cover, der dækker rundt om udgangen.

Lukkede ørekopper med 40 mm store elementer giver en fyldig klang.
Lukkede ørekopper med 40 mm store elementer giver en fyldig klang.

Når man har placeret HF300 over ørerne – helst så de sidder lidt foran ørerne med bagkanten af ørepuderne hvilende på det ydre øre – får man god balance i lyden. Så er mellemtonen også mest åben. Diana Kralls vokal lyder præcis så fløjlsagtig, som jeg forventer, og hendes klaverspil er klart og klangfuldt. Der er godt med detaljer her, og jeg synes, der er god definition og fokus, også opad i frekvensområdet.

Annonce

Kontrabassens klang er rund og fyldig, men kontrabassoloen på “East of the Sun” lyder lidt ulden sammenlignet med Philips Fidelio X1 og Sennheiser Momentum. Den kan ikke helt følge med, når tempoet øges, og det samme sker på Dave Matthews Bands “Shake Me Like A Monkey”.

I diskanten savner jeg lidt af den luftighed, som normalt fremhæver f.eks. strygere og kvindevokalers naturlige klangkarakter. Men trods det er balancen fin, der er rigtig god dynamisk kontrast i Onkyos hovedtelefoner, som også kan spille pænt højt. Uden at det hverken bliver ubehageligt, eller man savner endnu mere power.

Det er værd at prøvelytte Onkyo HF300. De spiller rigtig godt til al musik, og der er ikke meget at udsætte på lydkvaliteten. De fleste af os har det fint med den lidt for varme, uldne bas, som faktisk kan være klædelig på visse indspilninger. Byggekvaliteten er rigtig god, de er konkurrencedygtigt prissat og behagelige at have på i længere tid. Altså et rigtig godt valg i denne prisklasse og til alle typer musik.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.