TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR

Onkyo E700M

Benhårde hørepropper

Træt af skingre hørepropper? Så prøv disse, der lyder meget bedre.

forfatter
Publiceret 07/01/2016 - 06:00
L&B menerblank
blank God komfort, fin byggekvalitet og behagelig klang. Lyder sejt og fyldigt.
blank Lidt for meget bas og usofistikeret lyd gør, at de ikke er egnet til alt og alle.
Specifikationerblank
 • Type: Hørepropper
 • Følsomhed: 32 ohm / 108 dB
 • Andet: Kontrol/mikrofon på ledning
Vejl. pris 1299Pr. 07/01/2016 Produktside

Hvis du vil have god lyd, skal du styre uden om de billigste hørepropper. De er sjældent bedre end dem, der følger med mobiltelefonen. Faktisk ofte dårligere. Der er langt bedre lyd at hente, hvis du investerer i et par ordentlige propper.

Udvalget af hørepropper er enormt. Ud over at bruge lidt flere penge er vores råd at vælge hørepropper fra nogen, der ved, hvad de laver. Altså en producent med erfaring. Her kan det måske virke lidt underligt at tale om Onkyo, som er bedre kendt for deres forstærkere og receivere end for hovedtelefoner og hørepropper.

Men hos Onkyo har man set, hvad utallige andre forbrugerelektronik-producenter har set: Markedet for hovedtelefoner vokser ind i himlen. Så er man nødt til at være med, og nu har Onkyo flere modeller på markedet. Et marked, som er benhårdt. Især for hørepropper.

Dem, vi ser på her, er f.eks. langtfra de dyreste, vi har testet. Men de ser dyre ud med små kamre af poleret metal, der huser de 13,5 mm elementer, som Onkyo praler meget af. Frekvensgangen er overraskende god, og de er tilpasset højopløste musikfiler, også kaldet Hi-Res. Desuden er de lette at drive og kan spille højt uden ekstra hovedtelefonforstærker.

E700M har en snoet ledning med kontrol/mikrofon, dog uden volumenkontrol. Stikket er heller ikke vinklet, hvilket er en fordel på hørepropper og bærbare hovedtelefoner, så det ikke rager for meget ud af soklen.

De kommer med kun tre par udskiftelige silikonepropper og et sæt formbare skumpropper, men det er normale størrelser, så det burde være muligt at finde nogle, der passer i øret. Man kan vælge imellem hvid og blankt metal eller sort og silkemat sort metal-finish. Så er farverne på ledningen også tilpasset.

I denne klasse er der hård konkurrence, og Philips, AKG, Beyerdynamic og Sony er blandt dem, der har rigtig gode hørepropper i klassen lige under tusind kroner.

 

Lydkvalitet

Når man har fået dem på plads i ørerne, sidder de fint. Bærekomforten er god, fordi de små propper understøttes af en flade, der sidder ind mod øret, så de ikke kommer for dybt ind i øregangen.

Hvis man har mest erfaring med høretelefoner af den slags, der følger med mobiltelefoner, vil E700M virke som en åbenbaring. Her er der både bas og god dynamik, tilstrækkeligt til at få “Free Urself” med Prince til at dundre godt i øregangene. For bassen er tydeligt til stede her – lidt plump, lidt flydende og ikke så præcis, men meget mærkbar.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

For nogle vil det være for meget bas. Mens det klæder Prince og f.eks. Janet Jacksons nye album ganske godt, falder det mindre heldigt ud for Kari Bremnes’ “Det einaste vi ville”, Melissa Horns “Du går nu” og Thomas Dybdahls “From Grace”. Her bliver det er simpelthen for meget af det gode. Men bevares, hvis man kan lide, at bassen hele tiden ligger i forgrunden, er E700M absolut værd at tjekke ud.

De, der sætter pris på mere raffinement samt flere detaljer og klangnuancer, bør dog overveje, om de kan leve med så meget basfokus. For det slipper man ikke af med.

Akustiske instrumenter er ikke af Onkyo-proppernes livret; de kan opleves som ubalancerede med en lidt for varm og indelukket klang til, at musikken får særlig meget dybde. På enkelte stykker musik bliver det meget uldent, selv om vokaler faktisk lyder relativt fokuseret og klart.

Sopraner i opera, kvindevokaler og strygere får et slør af varm glød, der gør klangen meget behagelig – og lyttevenlig – men det kan irritere, at klaver, trommer, percussion, elbas, cello og andre lavfrekvente instrumenter dominerer lydbilledet.

Man skal kort sagt have et ønske om hørepropper med mere og bedre bas end normalt for billige hørepropper, og det får man til overflod her. Men så må man også leve med, at bassen ofte dominerer lydbilledet.

 

Konklusion

Med god bærekomfort og en kvalitet, som langt overgår billige hørepropper, er Onkyo E700M meget bedre både i brug og at lytte til. Men de passer ikke til alle.

Den generøse bas kan hurtigt blive for meget af det gode og passer heller ikke til alle slags musik. Man skal være glad for bas og ofte lytte til musik, der har godt af noget ekstra fylde. Så er Onkyos hørepropper rigtig gode, men de er ikke nogen allround-løsning.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!
blank

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
blank
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
blank
Seriøse trådløse fra Focal Focal Bathys er trådløse hovedtelefoner med ANC. Men de konkurrerer ikke mod Sony og Bose; her sigtes der nemlig højere.
Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen lavet et hovedsæt til hjemmekontoret og arbejdspladsen.
I en larmende hverdag har du brug for disse! I hverdagens trafik og støj er det på tide at gøre din hørelse en tjeneste. Her er vores Top 10-liste over anbefalede hovedtelefoner og ørepropper med støjreduktion.
Px8 er nyt flagskib fra Bowers & Wilkins B&W lover endnu bedre hovedtelefonlyd takket være nye drivere med kulstofmembraner.
Selvformende hørepropper fra Logitech Individuelt formstøbte hørepropper har hidtil været forbeholdt professionelle musikere. Logitech har fundet en løsning, der virker genial.
Dine hovedtelefoner fortjener denne forstærker FiiO K9 Pro ESS kan drive så godt som alle typer hovedtelefoner, og så har den desuden alt hvad du har brug for af digitale og analoge indgange. Også Bluetooth!
Følg Lyd & Billede