Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Nocs NS 1100 AIR

Overrasker – på mere end én måde

I junglen af hørepropper med aktiv støjreduktion kræves der noget ekstra for ikke bare at være en i mængden. Svenske Nocs gør et forsøg …

Skrevet af / 05/02/2022 - 19:09
Nocs NS 1100 AIR
Åsa Warme Hallén

Der er ikke meget, som får mig til at løfte øjenbrynene, da jeg pakker Nocs NS 1100 AIR ud. De er sorte – surprise! – etuiet er lidt klodset, som de fleste andre, og logoet er stanset ind i låget. Mit første indtryk er, at selve husene på hørepropperne er ret store og på grænsen til uformelige. Det visuelle helhedsindtryk kan udtrykkes med ét ord: Groftskårne.

Jeg prøver hørepropperne og indser, at jeg er nødt til at skifte silikonedutter. I pakken finder jeg en pose med hele fem ekstra par dutter, meget generøst. Problemet er bare, at dutterne er supertynde, hvilket gør dem uformelige, slatne og dermed svære at håndtere. Og her slipper min tålmodighed op. Både propper og dutter ryger tilbage i æsken og bliver liggende dér til næste dag.

Nu er det her jo ikke nogen skønheds- eller materialekonkurrence, men for mig betyder det altså noget. Og selv om 1.300 kroner ikke er nogen skyhøj pris, så er det heller ikke småpenge. Op ad bakke fra første øjeblik for disse stakkels hørepropper, med andre ord.

Bild 1 1 989x913 1 Bild 2 1 989x1016 1
<
>
Nocs NS 1100 AIR. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Nocs NS 1100 AIR på godt …

Men næste dag er det tid til at give slip på det ydre og kravle ind under huden på Nocs. For at få det bedste ud af dem anbefales det, at man downloader Nocs Design-app’en og laver en høretest for at skræddersy lyden til lige netop én selv.

Selve testen tager et par minutter og er enkel og ligetil. Jeg valgte at prøvelytte til hørepropperne et stykke tid uden at lave de personlige indstillinger, og helt ærligt, så kan jeg ikke sætte fingeren på nogen afgørende forskel. Men dårligere blev det i hvert fald ikke.

Læs også Jaybird Vista 2: Pålidelig træningsmakker Træning er altid lidt lettere med god musik i ørerne. Men der er meget, der skal passe, for at få en tommel op.

Propperne testes på min sædvanlige “tømme-hovedet-tur”, og det er først, da jeg næsten er hjemme igen, at jeg indser, at jeg faktisk har hørt hele Volbeats seneste album, Servant of the Mind, uden at vinden har forstyrret, så jeg ikke har kunnet høre noget. Helt utroligt!

Det står ikke nogen steder, at Nocs er specielt udviklet til at håndtere vind, sådan som Jaybird Vista 2 siges at være, men her tørrer Nocs gulv med de andre hørepropper, jeg har testet. Sikke en overraskelse!

Bild 3 1 989x1758 1
De medfølgende øredutter er så tynde og bløde, at de næsten er gennemsigtige. Det gør dem unødigt tålmodighedskrævende at skifte ud. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Her er både aktiv støjreduktion og lydgennemslip, og begge dele fungerer som forventet. Men selv om jeg selvfølgelig kan høre forskel, så sætter jeg pris på hørepropper, der informerer om, hvilken tilstand de er i. I Nocs’ tilfælde hører man bare et kedeligt tonesignal som bekræftelse på, at de har skiftet tilstand fra støjreduktion til lydgennemslip eller omvendt. En stemmebekræftelse står på ønskelisten til næste gang og vil give en ekstra tommel op.

Som yoga- og spinning-instruktør er jeg hele tiden på jagt efter den rigtige musik. Det rigtige tempo og det rigtige drive. Det er ikke ualmindeligt, at høretelefoner kvæler lytteglæden ved at gøre underlige ting med bas, diskant eller mellemtone. Jeg leder som regel efter tyngde i bassen, uden at den bliver for overdrevet eller mudret, og det håndterer Nocs-propperne rigtig godt. De har gnist og drive, og fører musikken fremad uden at virke gammelt og sat.

Jeg er ikke helt overbevist om, at et par hørepropper er noget, man vælger, hvis man vil finlytte til klassisk musik, og personligt synes jeg, at denne type musik kræver meget luft og rum for at komme til sin fulde ret. Men Nocs kan klare et klassisk stykke eller to, selv om de ikke ligefrem brillerer på dette område.

Jeg må også give hørepropperne en stjerne i margenen for, at de fungerer glimrende, når man taler i telefon, uden at jeg får mærkelige spørgsmål om, hvor jeg befinder mig.

Bild 4 1 900x2000 1 Bild 5 1 900x2000 1
<
>
Man laver hurtigt og nemt sine egne personlige lydindstillinger med en fleksibel høretest. (Foto: Åsa Warme Hallén)

… og ondt

Nu hører jeg til den procentdel (præcis hvor mange det er, ved jeg ikke), der har haft covid19. Og uden at komme ind på de triste detaljer – det er jo ikke nogen sygejournal, det her – kan jeg nøjes med at sige, at jeg var sengeliggende i unødvendig mange dage. Nu er jeg lydbogsnørd, så det var ikke helt så synd for mig, og rent lydmæssigt fungerer Nocs-propperne fint selv til dette.

Min yndlingsoplæser Gunilla Leinings stemme er nærværende, og hendes nuancer i toner og sprog kommer tydeligt frem. Men – og det er et stort “men” – på grund af høreproppernes udformning bliver jeg meget øm i de ydre ører efter ca. en times brug, og efter et par dage er jeg så øm, at jeg må vælge nogle andre propper. De er simpelthen for store, runde og uformelige.

Selv om jeg selvfølgelig er klar over, at ikke alle ører er ens, kan jeg ikke lade være med at spekulere på, om designet er så godt gennemtænkt. Men hvad ved jeg …

Bild 7 1 989x582 1
Det er ikke så let at se på billedet, men Nocs-hørepropperne er hele 3 mm bredere end Jaybird-propperne. Og selv om det ikke lyder af meget, så er 3 mm en hel del i ørerne. Av! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusion

Nocs NS 1100 AIR er et par hørepropper, der leverer musikglæde, og som har en evne til at gengive nuancer selv i bassen. Mit indtryk er, at producenten har brugt væsentlig mere krudt på det indre end på det ydre, hvilket der i sig selv ikke er noget galt i. Men i betragtning af den overflod af trådløse hørepropper med aktiv støjreduktion, der findes på markedet, er der brug for lidt mere omtanke og finesse for at skille sig ud.

Men hvis du har kastet din kærlighed på Nocs NS 1100 AIR og har store ydre ører, kun skal lytte i kortere tid ad gangen eller ikke er så sart, så er det bare at køre på.

Bild 6 1 989x659 1
(Foto: Nocs)
Karakter
Nocs NS 1100 AIR
Basic

Lyd & Billede mener

Personlig tilpasning af lydbilledet ved hjælp af en høretest er en fed detalje, og uden at gøre et stort nummer ud af det klarer hørepropperne blæst bedre end de fleste. Lidt klumpede og groftskårne. Passer bedst til folk med lidt større ydre ører.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Yamaha falder igennem

Den bedste lyd til pengene

Køb forgængeren i stedet

Så enkelt - så mesterligt!

Endelig "lossless" fra Bose

Godt nyt fra Bose

Hør din musik for første gang

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Lyd & Billede
Scroll to Top