: Marshall Major II Bluetooth

Marshall rocker uden ledning

De første trådløse hovedtelefoner fra legenden er lige så praktiske og bastunge, som man kunne ønske sig.
Lyd & Billede mener
Ekstremt lang batterilevetid. Praktiske, sammenklappelige og nemme i brug. Lyder strålende med bastung musik.
Lyden passer ikke til alle. Det ville have været rart med en app med equalizer.
Specifikationer
  • Tilslutning: Bluetooth, kabel
  • Drivere: 40 mm
  • Impedans: 64 ohm
  • Frekvensområde: 10 Hz – 20 kHz
  • Følsomhed: 99 dB SPL
  • Batteritid: 30 timer
Annonce
Annonce
forfatter

Ud over deres trådløse højttalere har Marshall en række hovedtelefoner i sortimentet, fra Mode over Monitor til Major. Alle sammen traditionelle modeller med ledning. Men nu har den sidste sluppet lænkerne, og Marshall har fået deres første trådløse model, Major II Bluetooth.

De har dog bevaret muligheden for, at en ven kan slutte sine hovedtelefoner til Major med ledning, så man kan dele musikken. Og hvis batteriet løber tør, kan man spille videre med kabel.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

I brug

Ikke at det er særlig sandsynligt, for i modsætning til de fleste af konkurrenterne har de ikke omkring 12 timers spilletid, men praler af hele 30 timer! Og det lader ikke til at være en overdrivelse: Major II BT klarede sig igennem hele vores 24 timers tilspilning uden at have brug for genopladning.

En anden ting, der gør dem gode på farten, er at de kan foldes sammen. Et par robuste hængsler betyder, at ørekopperne kan lægges ind mod bøjlen, så de fylder minimalt i bagagen.

Annonce

Takket være rigelig polstring både på bøjlen og i ørekopperne sidder Major II BT virkelig rart på hovedet. Man skal dog være opmærksom på, at det er en on-ear model, hvilket betyder, at man kan blive lidt svedig om ørerne ved længere tids lytning.

Afspilningen kan styres med en lille joystick-agtig knap på den ene ørekop. Ved hjælp af den kan man starte og stoppe afspilningen, besvare opkald, skifte sang og justere volumen. Det er meget intuitivt og fungerer godt.

Den lille joystick-knap på den ene ørekop styrer afspilningen. (Foto: Producent)
Den lille joystick-knap på den ene ørekop styrer afspilningen. (Foto: Producent)

 

Lydkvalitet

Hvis man bruger ledning, er der også en kontrol/mikrofon til betjening og samtale; ellers sidder mikrofonen i den ene ørekop. Samtalekvaliteten er mere end god nok.

Det samme gælder lyden, når man hører musik. Frekvenskurven er – som man kunne forvente – justeret i den bastunge retning, og hovedtelefonerne lyder meget som de almindelige Major II. Takket være aptX bliver lyden ikke meget dårligere end med ledning.

Annonce

Som man også kunne forvente, leverer de tordnende rock med tunge trommer – og gør det glimrende. Men de fungerer faktisk lige så godt til elektronisk musik. De kan endda klare den brutale basgang på James Blakes “Limit to Your Love”. Deres eneste svaghed er mere finstemt musik som f.eks. akustiske indspilninger, hvor de lyder lidt ubalanceret, og skarpe lyde som bækkener bliver spidse.

Sammenlignet med Philips M1MKII, som koster omtrent det samme, er lyden nærmest stik modsat. Hvis der havde været en app med equalizer, havde de nok klaret sig endnu bedre.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Konklusion

Major II Bluetooth er et par velbyggede og praktisk sammenfoldelige trådløse hovedtelefoner. Endnu mere praktiske på farten bliver de af den lange batterilevetid. De sidder også behageligt på hovedet og er nemme at betjene.

Som forventet spiller de r*ven ud af bukserne, når den står på rockmusik, men klarer sig ikke helt så godt på akustiske numre. Men det har på den anden side heller aldrig været meningen.

Annonce

Kort og godt et par seje hovedtelefoner til lige så seje typer. Party on!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Annonce
Annonce

Læs også

De billige trådløse Sound Blaster JAM V2 duer også fint til hjemmekontoret.
At forbedre i forvejen fremragende hovedtelefoner som Focal Clear kan ikke være nemt. Men Focal mener, at Clear MG er bedre på alle måder.
Trådløse hørepropper med Marshall-lyd og app-betjening.
Bare husk at vælge udgaven med stereolyd.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.