Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Klipsch Status

Sværvægtere med sej lyd

Klipsch lykkes endelig med et par hovedtelefoner, der lyder opsigtsvækkende godt til det meste musik.

Skrevet af / 06/05/2014 - 04:57
Klipsch Status
Lasse Svendsen

Når højttalerproducenter beslutter at lave hovedtelefoner, kan det gå gruelig galt. Da den amerikanske højttalerlegende Klipsch udsendte deres første hovedtelefoner, var modtagelsen lunken. I vores test fik de lige akkurat hevet sig op på en firer – langt under hvad de fleste højttalere fra Klipsch formår at opnå i tests.

Men nu får de en ny chance for at overbevise os med de store Klipsch Status. Et par massive (328 gram) lukkede hovedtelefoner til 2.000 kroner, som møder hård konkurrence fra PSB (endnu en højttalerfabrikant), NAD og Sennheiser.

Status er absolut de største af dem, men også de mest solide. Klipsch kalder det Grilamid, det plastmateriale, der er brugt til at indkapsle de 40 mm store titaniumbelagte elementer i de lukkede ørekopper. Det virker meget robust i forhold til det plast, vi kender fra andre hovedtelefoner, og bøjlen, som er lavet af letmetal, er indkapslet i samme materiale.

Hovedtelefonerne, som fås i sort eller hvid, kommer med aftagelige kabler; det ene med kontrol/mikrofon til mobilen.

De store ørekopper sidder godt på hovedet, puderne dækker rundet om ørerne, og støjisoleringen er rigtig godt, især for hovedtelefoner, der ikke har aktiv støjdæmpning. Den høje vægt kan derimod blive en udfordring, for efter et stykke tid lægger man mærke til, at de vejer en del.

Men de er svære at lægge fra sig, for lydkvaliteten er rigtig god. Især på pop, rock, hiphop og anden musik med et tydeligt rytmisk drive. De slår godt fra sig i bassen, men uden at det bliver påtrængende. I stedet er bassen hurtig og præcis, mens mellemtonen er luftig og godt fokuseret. Der er heller ikke meget at sætte en finger på i diskanten, ingen grovkornet detaljegengivelse eller aggressive lyde.

Det var endda behageligt at høre klassisk musik med Status-hovedtelefonerne, selv om klaver og strygere fik en lidt for mørk klang til, at jeg fandt det passende at uddele en sekser. Definitionsevnen, klangbalancen og den dynamiske kontrast er dog så god, at disse hovedtelefoner helt sikkert kan give de nærmeste konkurrence alvorlig kamp om kunderne.

Hvis du godt kan lide, at musikken lyder, som om du er til koncert, så er Klipsch Status bestemt værd at lytte til. De er konkurrencedygtigt prissat, lyder knaldgodt og er solidt bygget.

Lyd & Billede mener

Bundsolid kvalitet og meget balanceret og dynamisk lyd. Passer til alle, der elsker kontrast i musikken og kan lide lidt ekstra tryk. Vægten tynger efter en stund, og mellemtonen er lidt uklar og mørk i klangen.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Propper med fjernsyn

Sommermusik lige i øret

JBL fremmer musikken og dæmper støjen

Yamahas allerbedste hovedtelefoner – og de koster kassen

8 trådløse hørepropper til en slunken pengepung

Musik har sjældent lydt mere indbydende

En storm i et glas vand

Scroll to Top