Search
Generic filters

: Jensen Soundcheck Stadium

Kanonlyd for småpenge

Det her kan meget vel være de bedste hovedtelefoner, du aldrig har hørt om.

Januar 2017Jensen Soundcheck Stadium

Lyd & Billede mener

Stor og fyldig klang med potent bas og uden unoder nogen steder.
Mangler lidt raffinement og luftighed i diskanten.
 • Jensen Soundcheck Stadium
 • Type: Lukkede
 • Følsomhed: 112 dB, 16 ohm
 • Andet: Etui, aftageligt kabel med kontrol/mikrofon
 • Pris: 699 kroner
 • Web: jensenofscandinavia.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 990 kr

De kommer fra den norske router-producent Jensen, koster under tusind kroner og lyder uforskammet godt til prisen.

Ifølge producenten har Soundcheck gennemgået mange eksterne lyttetests, før man fandt en lydsignatur, som man følte sig komfortabel med. Det er der sådan set ikke noget opsigtsvækkende i – de fleste lytter til prototyper, før de lancerer produktet. Men Jensen har ramt bedre end de fleste.

I hvert fald hvis man tager prisklassen i betragtning. For jeg kan ikke komme på nogen hovedtelefoner til under 1.000 kroner, der spiller hvad det skal være så godt som Jensen Soundcheck.

Fjerner man logoet fra de lukkede ørekopper, er det umuligt at gætte, hvilket mærke det er. Designet er så minimalistisk og farveløst, at ingen vil tro, det er Beats eller Sennheiser, der har lavet hovedtelefonerne. De fås i to versioner: Stadium, som er de største og sidder rundt om øret, og Street, der er lidt mindre og sidder på øret.

Begge modeller fås i hvid, her den mindre Street-model.

Indvendig er de ens, selv om ørekopperne er mere kompakte på Street. Begge fås i sort eller hvid, og de koster det samme. Man vælger simpelthen størrelse og farve efter smag, men det er kun de store Stadium, der kommer med spiralledning og fuldt 6,3 mm jack-stik.

Afbalancerede og fyldige

Ørepuderne er aftagelige, hovedtelefonerne kan foldes sammen, så de fylder mindre, og de fungerer med alt fra mobilen til stereoanlægget. Den største udgave er den mest behagelige at have på over tid. Den dæmper også lyd udefra bedre, og selv om Jensen hævder, at Stadium og Street lyder ens, er Stadium bedst afbalanceret.

Bassen er fyldig og relativt præcist, hverken træg eller påtrængende. I de mindre Street er bassen også præcis, men ikke helt så fyldig. Lydbilledet er ikke tyndt, snarere varmt og klangrigt. Begge er lige så velegnede til hiphop som til klassisk, sært nok. For det er usædvanligt, at billige hovedtelefoner er så allround. Vokaler er veldefinerede, og mellemtonen er åben nok til, at man får detaljerne med.

Den store Stadium-modellen, leveres også med kabel for hjemmebruk, med den større 6,3mm-pluggen.

Soundcheck er ikke lige så raffinerede som f.eks. Audio-Technica ATH-M50, men forskellen er ikke så stor som prisforskellen. De får stemningen frem i Lambchops nyeste album, Flotus, lige så godt som i Alicia Keys’ “Here” eller Tove Los album Lady Wood.

Jensen Soundcheck lyder usædvanlig godt i betragtning af, at de koster under 1.000 kroner. Du kommer til at betale omkring 500 kroner mere for lige så god eller bedre lyd fra tilsvarende hovedtelefoner. I den forstand er de opsigtsvækkende gode – de kommer trods alt fra en router-producent, ikke et etableret hovedtelefonmærke. De er hver en krone værd, for jeg tvivler på, at du kan finde bedre lyd til prisen.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Electrocompaniet har opgraderet deres bedste integrerede forstærker. ECI 6DX MKII har kanongod streaming og alt, hvad du har brug for af digital indmad.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den foldbare smartphone, du altid har ønsket dig.
  Vil du lukke larm og andre lyde ude? Her er de bedste hovedtelefoner til formålet lige nu, til både tykke og tynde tegnebøger.
  Vi har tit spekuleret på, hvornår de første støjreducerende hovedtelefoner i high-end-klassen ville komme. Selvfølgelig er det Bang & Olufsen, der er først ude, og Beoplay H95 giver appetit på mere!
  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.
  Panasonics topmodel er guf for de virkelig kræsne TV-entusiaster: HZ2000 giver superlækre billeder i ægte studiekvalitet!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O

  JBL Club One

  Vejl.pris 2699 kr JBL blander sig i toppen

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig

  Sony WH-1000XM4

  Vejl.pris 2800 kr Den nye konge af støjreduktion
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.