Search
Generic filters

TEST : Jabra Elite 75t

Overlegne hørepropper

Jabra Elite 75t er markedets bedste trådløse hørepropper uden aktiv støjreduktion.

Jabra Elite 75t

Lyd & Billede mener

Særdeles effektiv “passiv” støjreduktion, fremragende og solid lyd samt hæderlig batterilevetid. Nok de bedste helt trådløse hørepropper til prisen lige nu.
Den effektive støjreduktion kan skabe lidt af en osteklokke-fornemmelse. Betjeningen direkte via propperne er lidt besværlig.
 • Type: In-ear, helt trådløse
 • Drivere: 6 mm
 • Aktiv støjreduktion: Nej
 • Batteritid: 7 + 21 timer
 • App: Jabra Sound+
 • Tilslutninger: USB-C, Bluetooth 5.0
 • Vægt: 5,5 g pr. høreprop
 • Andet: IP55
 • Web: jabra.dk
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1499 kr

Jabra er ikke det mest sexede varemærke i verden, og mange associerer måske mere firmaet med headsets til kontortelefoner end med god lyd og digital livsstil. Det er på sin vis ikke så underligt, for Jabra er en del af GN Store Nord, et hæderkronet, men lidt støvet dansk firma, som i dag er mest kendt for at fremstille høreapparater og førnævnte headsets til professionelle.

Men netop GN Store Nords ekspertviden og forskning i lyd gør faktisk, at Jabras produkter tit er langt bedre end deres rygte. Derfor er det en skam, hvis de bliver overset til fordel for mere “trendy” mærker. Og det gælder især for et produkt som Jabra Elite 75t, der måske er blandt de bedste True Wireless hørepropper, der kan købes for en rimelig penge lige nu. De koster i øvrigt en plovmand mindre end Sonys WF-1000XM3, der netop har aktiv støjreduktion, men de lyder stort set lige så godt. Imponerende.

En subwoofer i ørerne

Jabra Elite 75t er efterfølgeren til Jabra Elite 65t, som vi testede for små to år siden. Ligesom forgængeren har Jabra Elite 75t særdeles god lyd, og den medfølgende app byder på en equalizer-funktion, som lader dig justere lyden, så det samlede lydbillede bliver stærkt og harmonisk med masser af bas, kraftig mellemtone og god luft i toppen.

Med de rette lydindstillinger kan Jabra Elite 75t faktisk blive så bastunge, at det føles som at gå rundt med en subwoofer i ørerne. Det skyldes selvfølgelig pasformen, som er endnu bedre end på 65t. Faktisk så god, at det måske vil være for meget af det gode for nogle brugere.

Ifølge Jabra får du i alt 28 timers batterilevetid med dine Elite 75t hørepropper. Etuiet kan oplade propperne i alt tre gange, inden det selv trænger til en opladning. (Foto: Jabra)

Hørepropperne er nemlig så tætsluttende, at de lukker al udefrakommende støj ude. Og det selv om Jabra Elite 75t ikke har aktiv støjreduktion. I stedet kalder Jabra teknologien passiv støjreduktion, men for min skyld må de kalde det, hvad de vil. Det virker så godt, at man virkelig har brug for den indbyggede mulighed for at indstille den såkaldte HearThrough-funktion, der anvender proppernes indbyggede mikrofoner til at lade brugeren høre sine omgivelser over musikken.

Det samme kan man gøre, når man bruger hørepropperne til mobilsamtaler. Den funktion hedder Sidetone og lader dig høre din egen stemme, som ellers nemt kan komme til at runge hult i dit eget hoved på grund af osteklokke-effekten.

Ellers er talekvaliteten også til UG med kryds og slange. Og det gælder både for dig selv og samtalepartneren. Man hører hinanden højt og tydeligt, og det skal siges, at jeg var i Cambodia og ringede hjem til Danmark, da jeg testede Jabra Elite 75t!

annonce

Flere forbedringer, men kompleks betjening

I forhold til Jabra Elite 65t er efterfølgeren forbedret på en række punkter. Med Bluetooth 5.0 er forbindelsen blevet mere stabil, og batteritiden for propperne er blevet bedre. De syv en halv time, som Jabra lover, skal man dog ikke forvente, men på den rigtige side af seks timers brug er også bedre end de fem timer, som forgængeren kunne levere. Og selvfølgelig kan propperne oplades i etuiet. Én times batteritid får du efter kun 15 minutters opladning.

annonce

Den vigtigste forskel på de nye hørepropper og forgængeren er dog størrelsen. Jabra siger selv, at de er blevet 20 procent mindre, men det ser ud af mere, og det betyder bl.a., at de ikke på nogen måde rager ud af ørerne. Hvilket igen bidrager til den perfekte pasform og dermed også den passive støjreduktion.

En lille udfordring er betjeningen af propperne. Man kan selvfølgelig bruge den selvforklarende app, men alle funktioner lader sig også betjene via to knapper på henholdsvis venstre og højre prop. Problemet er bare, at der er lige lovlig mange forskellige funktioner og kombinationsmuligheder. Og det tager tid at lære, om det nu er venstre eller højre prop, man skal trykke to gange på for at aktivere den stemmestyrede assistent (Jabra Elite 75t understøtter både Alexa, Google Assistant og Siri – og det er højre prop), eller om det er to eller tre gange, man skal trykke på venstre prop for at springe en sang over (det er to gange, med tre tryk starter sangen i stedet forfra).

Selv om de ikke har aktiv støjreduktion, lukker Jabra Elite 75t alligevel alle udefrakommende lyde ude på grund af den nærmest perfekte pasform. (Foto: Jabra)

Konklusion

Man skal ikke skamme sig, hvis man undrer sig og ikke helt kan tro på, at Jabra Elite 75t faktisk ikke kommer med aktiv støjreduktion. I stedet sørger en noget nær perfekt pasform for den såkaldte passive støjreduktion, der er så effektiv, at man heldigvis kan bruge høreproppernes fire mikrofoner til at lukke lidt lyd ind fra omgivelserne.

Lydkvaliteten er fremragende, især til prisen, og med IP55-certificering, der gør propperne støv- og stænksikre, samt hæderlig batterilevetid er det svært at finde noget at kritisere. Det skulle da lige være den lidt komplicerede betjening.

annonce
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  På udkig efter en storskærm til en fornuftig pris? Så kommer Sony XH8096 som kaldet.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er meget federe!
  De, der netop har bestilt funklende ny Audi e-tron uden at sætte kryds ved et Bang & Olufsen-lydanlæg, må tilgive os, når vi siger: Au, au, au!
  Yamaha viser tydeligt, hvorfor de behersker high-end bedre end de fleste, med en pladespiller, der river konventionerne ned og går sine egne veje.
  De små Klipsch-højttalere slår soundbars i forhold til spilleglæde og lydtryk og virker lige godt på tv’et som på mobilen.
  OnePlus Nord er blevet markedsført, som var mobilen ensbetydende med Jesu genkomst. Det er den ikke, men mindre kan også gøre det.
  Bose Frames holder UV-strålerne væk, samtidig med at de sender luftige musikalske toner direkte ind i dine øregange. Er det sommerens sejeste gadget?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elcykel-modeller fra en hollandsk virksomhed, som mener, at deres smarte og internetopkoblede cykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Timekettle M2

  Vejl.pris 800 kr Din egen tolk direkte i øret

  HiFiMAN HE-1000se

  Vejl.pris 27650 kr Det rene vanvid – men åh, så dejligt!

  Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

  Vejl.pris 2750 kr Sved og løb kabelfrit med B&O

  JBL Live 300TWS

  Vejl.pris 1199 kr Prop hi-fi i øret
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.