BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

Test : Denon AH-D1200

Test af Denon AH-D1200

Denons mellempris-hovedtelefoner er skabt til afslappende lytning, væk fra stress og jag.

Denon AH-D1200

Lyd & Billede mener

To kabler til henholdsvis hjemmebrug og mobil. Lækkert design. Ingen store svagheder.
Hverken trådløs forbindelse eller ANC. Lyden kunne være mere detaljeret.
Type: Over-ear, lukkede

Drivere: 50 mm

Frekvensområde: 5 Hz – 40 kHz

Følsomhed: 100 dB

Impedans: 24 ohm

Vægt: 260 g

Web: hifiklubben.dk

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1.399 kr

Hovedtelefoner sælger som aldrig før, ikke mindst til brug på farten med mobilen som lydkilde. Det er især de trådløse modeller, der langes over disken. Og gerne med aktiv støjreduktion, så vi kan trække os tilbage fra larmen på pendlerturen eller kollegernes småsnak. Men der findes stadig hovedtelefoner, der er lavet til at sidde afslappet i en lænestol derhjemme og bare nyde musikken.

Denon AH-D1200 er diskretionen selv: Ørekopperne er i matsort plast med en silkeagtig overflade. Hovedbøjlen er sortanodiseret aluminium, som er betrukket med sort kunstlæder, og ørepuderne er sort kunstlæder oven på memory-skum. Der er med andre ord ikke noget, der har en chance for at vække anstød eller opsigt. Og skulle det sorte alligevel blive for markant, fås Denon AH-D1200 også i hvid.

Skulle det sorte alligevel blive for markant, fås Denon AH-D1200 også i hvid. Foto: Denon

 

Der medfølger to kabler: Et almindeligt til hjemmebrug og et med kontrol/mikrofon til iOS-enheder. Kablerne er i øvrigt lige lange (halvanden meter), og stikkene på begge er 3,5 mm stereo-minijack. Der medfølger ingen adapter til 6,3 mm hovedtelefonstik. Til gengæld er der en udmærket transportpose, og AH-D1200 er sammenklappelige, så de er forholdsvis transportvenlige.

Denon AH-D1200 er med deres 24 ohm impedans en forholdsvis rimelig belastning for en smartphone. Men lyden og kontrollen i bassen får et ekstra løft, når man slutter dem til en rigtig hovedtelefonforstærker eller til stereoanlægget. Det er især tydeligt, når musikken er lidt mere kompleks – som Philip Glass’ “Open the Kingdom”. Desværre er kablet så kort, at man skal sidde klos op ad anlægget.

Bassen er dyb nok og fast nok, men den store magtdemonstration udebliver. Diskanten er velopløst, men ikke så let og luftig som på dyrere hovedtelefoner. Jeg husker, hvordan dynamikken på “One Night in Bangkok” var næsten skræmmende på storebror AH-D7200. Med AH-D1200 sidder man roligt i sædet.

Denon AH-D1200’s stærkeste kort er mellemtonen. Stemmer gengives rent og uden betoninger, men den lidt tilbagetrukne diskant lægger lidt et låg på rumakustikken.

Denon AH-D1200 er egnet til hyggestunder med afslappende musik. Hvad enten det er ude eller hjemme. Foto: Denon

Konklusion

Denon AH-D1200 er et par glimrende hovedtelefoner til god, gammeldags musiklytning, når du hverken har brug for trådløshed eller aktiv støjreduktion. De gør, hvad de skal, og de gør det til en glimrende pris.

AH-D1200 har et behageligt lydbillede, som vil gøre musiklytning i hjemmet afslappende. Er du i det analytiske lune og ønsker at få de sidste detaljer med, er det dog set bedre til næsten samme pris. F.eks. på AKG K550 MKIII.

Denon AH-D1200 er diskrete og afdæmpede at se på. Foto: Denon
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.
  For dem, der har råd, får man nok ikke bedre lyd fra den digitale musiksamling eller fra streaming-tjenester. Hvem der bare var rig!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Philips Fidelio X3

  Vejl.pris 2790 kr Til dem der elsker musik

  De 10 bedste støjreducerende hovedtelefoner

  Vejl.pris kr De bedste støjdræbere

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O

  JBL Club One

  Vejl.pris 2699 kr JBL blander sig i toppen
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.