TEST

Bowers & Wilkins PX7

 itemprop
TESTBowers & Wilkins PX7
Bowers & Wilkins PX7

B&W-bøffer med luksusfølelse

Bowers & Wilkins har ikke sjusket med byggekvaliteten på deres nye trådløse topmodel, PX7, der også har støjreduktion.

Stor, tung bas og finmaskede overtoner, især med Android-mobil og fra PC via USB. Anstændig støjreduktion. Seriøs premiumfølelse.
Mørk klang, tynd mellemtone og grovkornet diskant med iPhone. Dårlig lyd på samtaler.

Bowers & Wilkins PX7 er firmaets andet bud på støjdæmpende hovedtelefoner. Designmæssigt er de et friskt pust på et marked, der flyder over af sorte plastic-hørebøffer.

Nogle mærkværdigheder, der generede forgængeren, PX, er der nu rettet op. Man kan med en knap på venstre ørekop skifte mellem støjreduktionsniveauerne høj og lav samt slået helt fra. På den højre sidder der knapper til stop og start af musik og samtaler samt justering af volumen.

B&W PX7 er de første hovedtelefoner, jeg har testet med den nye codec aptX Adaptive. Det er dybest set aptX og den mere højopløste aptX HD i én og samme codec.

I ægte B&W-ånd er der masser af bas i PX7. Diskantområdet er meget distinkt og måske en smule for hårdt. Mellemtonen er noget tilbageholdende. Et klaver lyder temmelig uldent, selv om efterklangen er stor og luftig.

USB-C-forbindelsen kan ikke blot oplade, men også overføre lyd digitalt med 24 bit/96 kHz opløsning. Det giver luft og flere detaljer i toppen.

Med støjreduktionen aktiveret bliver der stille på kontoret. Men der sker også noget med lyden. Selve klangsignaturen er den samme, men musikken mister noget dynamik. Det bliver fladere, og bassen skrider ud. Der er stadig meget af den; den er bare ikke lige så taktfast.

 

annonce

Konklusion

annonce

Bowers & Wilkins PX7 er flotte hovedtelefoner, der oser af luksus og byggekvalitet, og jeg er vild med, at de kan afspille højopløst musik via USB.

Hvis du elsker bas, er der meget at holde af ved PX7. Desværre følger de ikke helt op i de lysere toner, og mellemtoneområdet er lige lovlig tilbageholdende. Og selv om støjreduktionen generelt er god, så er den ujævn, når man sidder i en bus, der ryster, eller er ude og gå i en frisk brise.

(Foto: Bowers & Wilkins)

Fakta

 • Type: Over-ear, lukkede, trådløse
 • Drivere: 43 mm
 • Frekvensområde: 10 Hz – 30 kHz
 • Aktiv støjreduktion: Variabel i flere niveauer
 • Batteritid: 30 timer med ANC og Bluetooth
 • Stemmestyring: Ja
 • App: Bowers & Wilkins PX
 • Tilslutninger: Bluetooth 5.0 (SBC, AAC, aptX Adaptive), 3,5 mm analog og USB
 • Vægt: 310 g
 • Web: bowerswilkins.com

Pris

2999 ,-

Bedste priser

   data-srcset
  12 trådløse hovedtelefoner med elektronisk støjreduktion Topopgør blandt støjdræbere
  Også i denne test:
   data-srcset
  Bang & Olufsen Beoplay H9 3rd Gen.
  Gennemprøvet opskrift
  Bang & Olufsens luksus-ANC-hovedtelefoner er nået til tredje generation. Forandringerne er små – næsten for små.
   data-srcset
  Beats by Dre Solo Pro Wireless
  Hvem ville have troet, at producenten, der elsker fed bas, kunne lave noget så neutralt?
   data-srcset
  Beyerdynamic Lagoon ANC
  Beyerdynamic Lagoon ANC lyder bedre med musik end andre støjreducerende hovedtelefoner, vi har testet.
   data-srcset
  Bose Noise Cancelling Headphones 700
  Med NCH 700 har Bose denne gang gjort sit aller, aller… næstbedste.
   data-srcset
  Sennheiser PXC 550-II Wireless
  Sennheiser spiller på det sikre. En i forvejen velfungerende model er opdateret med variabel støjreduktion og stemmestyring. Brugerfladen er til gengæld blevet noget rod.
   data-srcset
  Kygo A11/800
  Det norske livsstilsmærke Kygo Life vil være med i det lukrative luksusmarked for støjreducerende hovedtelefoner.
   data-srcset
  Denon AH-GC30
  Varme og stilfærdige
  Denon er klar med et nyt bud i kampen om støjtronen.
   data-srcset
  Jabra Elite 85h
  Jabra vil have del i markedet for støjreducerende hovedtelefoner i luksusklassen.
   data-srcset
  DALI IO-6
  Højttalere til hovedet
  DALIs hovedtelefondebut sikrer nordjyderne en plads i topklassen af luksusstøjdæmpere.
   data-srcset
  Sennheiser Momentum 3 Wireless
  Vi får flere funktioner på tredje udgave af Sennheisers glimrende trådløse hovedtelefoner.
   data-srcset
  Sony WH-1000XM3
  Sony bevarer føringen
  Verdens bedste støjreducerende hovedtelefoner hedder stadig Sony WH-1000XM3.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of
  TEST

  Bowers & Wilkins PX7

   itemprop
  TESTBowers & Wilkins PX7
  Bowers & Wilkins PX7

  Hovedtelefoner med luksusfølelse

  Bowers & Wilkins har ikke sjusket med byggekvaliteten på deres nye trådløse topmodel, PX7, der også har støjreduktion.

  Stor, tung bas og finmaskede overtoner, især med Android-mobil og fra PC via USB. Anstændig støjreduktion. Seriøs premiumfølelse.
  Mørk klang, tynd mellemtone og grovkornet diskant med iPhone. Dårlig lyd på samtaler.

  Det er to år siden, Bowers & Wilkins kom med deres første forsøg udi støjdæmpende hovedtelefoner, PX. De gav en god luksusfølelse, som selv B&O måtte misunde dem, og havde en rund, behagelig klang. Dog var der taget et par mærkelige valg, f.eks. at man ikke kunne vælge graden af støjreduktion på selve hovedtelefonerne; det måtte man bruge app’en til.

  På arvtageren PX7 kan man skifte mellem støjreduktionsniveauerne høj og lav samt slået helt fra, direkte med en knap på venstre ørekop. På den højre sidder der knapper til stop og start af musik og samtaler samt justering af volumen.

  Fysiske knapper frem for touch-panel virker 100 procent af gangene. (Foto: B&W)

  En fordel i forhold til ørekopper med touch-panel er, at fysiske knapper opfører sig mere stabilt, især hvis man bruger dem i regnvejr. Nu er PX7 ganske vist ikke IP-certificeret til vind og vejr, men lidt rusk burde de kunne tåle.

  I ægte B&W-ånd er der masser af bas i PX7.

  Mens PX udstråler luksus med deres runde, buede stænger, er PX7 også luksuriøse, men mere bastant bygget. De stænger, hvor ørekopperne er fæstnet, er meget bredere og ser ud til at være rigtig solide. Kvaliteten er til at tage og føle på, og man kan mærke, at den bløde hovedbøjle er lavet til at vrides og drejes. Hovedtelefonerne kan også godt tåle, at man sætter sig på dem. Hvilket jeg selv har gjort mere end én gang …

  PX7 er et frisk pust på et marked, der flyder over af sorte plastic-hørebøffer, og på udseendet slår B&W både Sony og Bose.

  Space Grey er næsten sort, men der er flotte detaljer, som giver PX7 et luksuriøst præg. (Foto: B&W)

  aptX Adaptive

  PX7 er de første hovedtelefoner, jeg har testet med den nye codec aptX Adaptive. Det er dybest set aptX og den mere højopløste aptX HD i én og samme codec.

  annonce

  De vil gerne være i HD-tilstand hele tiden, men skulle du befinde dig i omgivelser med meget trådløs støj eller af andre grunde være forhindret i at få optimal Bluetooth-forbindelse, skifter de automatisk til almindelig aptX. Uden at man får udfald. Sejt! Jeg har simpelthen ikke oplevet, at det sker; forbindelsen forblev stabil under hele testen.

  annonce

  Tilslutning

  Hovedtelefonerne har ikke NFC, hvilket betyder, at både Android- og iPhone-brugere er nødt til at tilslutte dem på gammeldags manér. Heldigvis er det ikke svært at finde PX7 i Bluetooth-oversigten, vælge dem og forbinde til dem.

  “Undskyld, hvad sagde du? Jeg var lige midt i noget musik.” Musikken pauses automatisk, når en af ørekopperne løftes væk fra øret. (Foto: B&W)

  Masser af bas

  For at teste lyden starter jeg med støjreduktionen slået fra, så jeg er sikker på, at hovedtelefonerne får optimale arbejdsforhold.

  I ægte B&W-ånd er der masser af bas i PX7. Popnummeret “Bad To You” med Ariana Grande, Normani og Nicki Minaj har en heftig party-bas, der masserer øregangene. Her får de to 43 mm drivere virkelig rørt sig!

  Diskantområdet er meget distinkt, måske en smule for hårdt. S- og sj-lyde er lige lovlig aggressive. På den anden side artikuleres tale og sang meget tydeligt – det bliver bare lidt for meget til min smag.

  annonce

  Mellemtonen er noget tilbageholdende. Der er meget kød i sangstemmers resonansområde, men stemmerne kommer ikke ud, som jeg gerne vil have dem. De står ligesom for langt tilbage fra scenekanten. Et klaver lyder temmelig uldent, selv om efterklangen er stor og luftig. Det er snert, der mangler.

  Her er Beyerdynamic Lagoon ANC mere fremtrædende og afbalancerede. Faktisk også Beats Solo Pro, selv om nogle måske synes, at sidstnævnte er for tynde i bassen.

  Alt det her er med iPhone 11 Pro Max, der anvender AAC og ikke aptX som kilde. Når jeg skifter til en Android-mobil (Motorola Moto G6 Plus), falder diskanten til ro. Der kommer mere luft, og det gnaver mindre i ørerne. Derimod kommer der ikke mere mellemtone, og der er stadig lidt for lidt dynamik i sangstemmer samt guitarer og andre mellemtoneinstrumenter.

  De fås også i sølv, hvis du ikke kan lide Space Grey. (Foto: B&W)

  Støjreduktion

  Med støjreduktionen aktiveret bliver der stille på kontoret. Dejligt. Men der sker også noget med lyden. Selve klangsignaturen er den samme, men musikken mister noget dynamik. Det bliver fladere, og bassen skrider ud. Der er stadig meget af den; den er bare ikke lige så taktfast.

  Med støjreduktionen på lav bliver lyden noget bedre, men den bør helt klart være slået fra, medmindre du befinder dig i støjende omgivelser. F.eks. i en bus eller på et fly.

  Lyden over USB er endnu bedre, især når jeg afspiller højopløst musik via Roon.

  USB

  En fed ting ved et USB-C-stik er, at det også kan overføre lyd fra en PC. Så får du digital lyd direkte ind i hovedtelefonerne med 24 bit/96 kHz opløsning. Stramt!

  Lyden over USB er endnu bedre end med Bluetooth fra Android-telefoner, især når jeg afspiller højopløst musik via Roon. F.eks. Susanne Sundførs live-version af “Reincarnation” fra the Barbican i London. Den findes i Master-version på Tidal med flere detaljer i lydbilledet. Det sarte spil på en autoharpe får flere klanglag, end når musikken afspilles trådløst over Bluetooth.

  Klassisk musik, såsom Vivaldis De fire årstider, drager fordel af den ekstra luft og ruminformation via USB. Det er stadig for tilbageholdende i mellemområdet til min smag, men det er hverken skarpt eller generende på nogen måde.

  Jeg må også understrege endnu en gang, at rytmisk popmusik lyder topsejt med den frodige bas fra PX7.

  Begrædelig samtalekvalitet

  “Hvad siger du? Kan du ikke lige gentage? Det lyder, som om telefonen ligger i en metalkasse, og du står to meter væk, når du taler. Hallo?”

  Sådan sagde min kone, da jeg prøvede at føre en telefonsamtale via PX7. Som åbenbart ikke er egnet til samtaler. Jeg endte med at tage telefonen frem og midlertidigt deaktivere hovedtelefonerne. Bøvlet. Her kan B&W lære noget af Jabra Elite 85h. De har god samtalekvalitet!

  (Foto: B&W)

  Støjreduktionen i sig selv

  Støjreduktionen fungerer i det store og hele godt. Men da jeg sad i bussen med en brummende motor, der forplantede sig i sædet, gennem kroppen og til hovedtelefonerne, var ørepudernes forsegling mod hovedet for skiftende. Det fik også støjreduktionen til indimellem lave blafrelyde i ørerne.

  Jeg må understrege, at det sjældent skete, men tidligere har jeg kun oplevet dette med billigere hovedtelefoner.

  Konklusion

  Bowers & Wilkins PX7 er flotte hovedtelefoner, der vil gøre mange glade. De oser af luksus og byggekvalitet, og jeg er vild med, at de ser anderledes ud end andre hovedtelefoner derude. Og at de kan afspille højopløst musik via USB.

  Hvis du elsker bas, er der meget at holde af ved PX7. Ja, det er næsten, så man får lyst til at danse på åben gade! Desværre følger de ikke helt op i de lysere toner. Mellemtoneområdet er lige lovlig tilbageholdende, og s og sj-lyde har det med at gnave lidt. Mere med iPhone end med Android.

  Hvad talekvaliteten angår, er den så ringe, at man skulle tro, der slet ikke var arbejdet med den. Og selv om støjreduktionen generelt er god, så er den ujævn, når man sidder i en bus, der ryster, eller er ude og gå i en frisk brise.

  Men hvis du kan leve med disse forhold, er det bare med at købe dem.

  Fakta

  • Princip: Over-ear, lukkede, trådløse
  • Trådløst: Bluetooth 5 (SBC, AAC, aptX Adaptive)
  • Frekvensområde: 10 Hz – 30 kHz
  • Impedans: 20 kilo-ohm
  • Følsomhed: (ikke opgivet)
  • Kontroller og mikrofon: Ja
  • Batteritid: 30 timer (med støjreduktion)
  • Lydkabel: 3,5 mm og USB
  • Ladekabel: Lightning
  • Vægt: 310 g
  • Farver: Sort (Space Grey), sølv
  • Web: bowerswilkins.com

  Pris

  2999 ,-

  Bedste priser

   Har du noget at tilføje?
   Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

   Leave a Reply

     Subscribe  
   Notify of

   Alternativ till Bowers & Wilkins PX7

    data-srcset

   Hovedtelefoner med luksusfølelse

   Bowers & Wilkins har ikke sjusket med byggekvaliteten på deres nye trådløse topmodel, PX7, der også har støjreduktion.

    data-srcset

   10 på hovedet

   Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.

   Scroll til toppen