Search
Generic filters

: Bowers & Wilkins P9 Signature

Masserer sanserne

P9 Signature oser af luksus i alle led. Musikken opleves i alle regnbuens farver, og det er svært ikke at blive afhængig fra første takt.

Februar 2017Bowers & Wilkins P9 Signature

Lyd & Billede mener

Komforten er i top, og musik gengives så fedt og frodigt, at man bare vil blive ved med at lytte. Virker fint med mobilen.
Klangen er temmelig fyldig snarere end neutral, så lydteknikere bør måske lede videre.
 • Type: Lukkede, over-ear
 • Foldbare: Ja
 • Kontrol/mikrofon: Ja/nej
 • Drivere: 40 mm med stor magnet
 • Impedans og følsomhed: 22 ohm / 111 dB
 • Vægt: 413 g
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 6699 kr

Lige siden 1966 har Bowers & Wilkins været et brand, man kan regne med, når det gælder højttalere. Hovedtelefoner stod ikke på menuen, før producenten pludselig i 2010 lanceret on-ear hovedtelefonerne P5. Da var salget af hovedtelefoner nemlig eksploderet, og ligesom mange andre producenter ville B&W have en del af kagen.

P5 var ikke perfekte, men specielle og gode nok til, at de fik øjeblikkelig anerkendelse. Og B&W havde vist verden, at højttalerekspertise er nyttigt i udviklingen af personlige ørehøjttalere.

Siden da har den britiske højttalerlegende lanceret flere modeller, både med og uden ledning. Ikke mindst P7, som er blandt de bedste hovedtelefoner på markedet til under 3.000 kroner.

Og nu, for at markere 50 år i musikkens og lydens tjeneste, er P9 Signature her. Et par superflotte hovedtelefoner lavet for at vise, hvad Bowers & Wilkins egentlig kan. Prissedlen lyder på hele 6.700 kroner, hvilket ekskluderer dem, der primært bruger hovedtelefoner som hovedpryd. Her er vi ikke i Beats-land; det drejer sig snarere om at massere øregangene, indtil du forsvinder ind i musikkens Nirvana – og bliver der.

(Foto: Producent)

Til bærbar brug
Trods eksklusive materialer og høj pris er der ikke noget ønske om at binde dig til sofaen eller skrivebordet med en overdimensioneret hovedtelefonforstærker. De skal nemlig kunne bruges sammen med en smartphone, og derfor er der et Lightning-kabel på vej, så iPhone 7-ejere slipper for at skulle bruge adapter. Kablet vil være gratis for alle, der har købt P9.

P9 Signature er designet af det samme team som high-end højttalerne 800 D3 – et designmæssigt mesterværk og nogle af verdens bedste højttalere til under 100.000 kroner. Ideen er, at du skal kunne få meget af den samme lydoplevelse, og så virker prisen pludselig ikke helt så hamper.

Udsøgt konstruktion
Udførelsen er udsøgt. Rammen er i finslebet aluminium med hovedbøjle og ørekopper i eksklusivt italiensk Saffiano-læder. Et matchende transportetui med finish i Alcantara-stof og Saffiano medfølger. Ørepuderne er fæstnet med magnet, og kabelstikket sidder elegant skjult under venstre pude.

Ud over standardkablet på 1,2 meter med iPhone-kontrol medfølger en 5 meter lang ledning til hjemmebrug. Driverne er vinklet bagud for at give et indtryk af lyd, der kommer forfra, ligesom fra et par højttalere. Hovedtelefonerne kan foldes sammen – noget, jeg ikke kan mindes at have set i denne prisklasse før. De er med andre ord beregnet til at tage med.

(Foto: Producent)

Komfort og brugervenlighed
P9 Signature har en rigtig god pasform. Det er ikke den edderdunsbløde følelse, man får fra Sony MDR-Z7 eller Z1R; de sidder lidt hårdere på hovedet. Men de lægger sig fint omkring ørerne og føles ikke så tunge, som deres 413 gram tilsiger. Af lukkede hovedtelefoner at være kunne de måske have lukket lidt mere støj ude, men de blokerer en del, og ved ikke at være så tætte gør de ikke ørerne så svedige ved længere tids brug.

Lydkvalitet
Og det er godt, for det er hovedtelefoner, man ikke har lyst til at tage af igen. Hør f.eks. nærværet i Neil Youngs stemme på “Can’t Stop Workin’” fra hans seneste album, Peace Trail. Lydbilledet er fyldigt og frodigt med storslået bas. Sidst i nummeret kommer der en mundharpesolo, spillet gennem en guitarforstærker med rørforvrængning. Det lyder superfedt, mens trommerne, der er indspillet med god afstand til mikrofonerne, lyder autentisk og luftigt. Topsejt!

Og nu vi er ved topsej lyd, så sætter vi Puscifers “Life of Brian (Omniflux Mix)” fra deres Money Shot Your Re-Load på. Fede, psykedeliske rytmer med heftig bas og skarp elektronisk percussion. Det lyder som en syg blanding af Depeche Mode og Infected Mushroom, og P9 Signature masserer i den grad øregangene med varm, fed og kontant lyd.

Lydkilden har hidtil været undertegnedes iPhone 6S Plus, som beviser, at P9 er hovedtelefoner, der fungerer fint med mobilen. Det sørger en impedans på kun 22 ohm og en høj følsomhed for. Men hvad sker der, når de sluttes til noget bedre?

(Foto: Producent)

For hånden har jeg FiiO X7 – en high-end lommeafspiller med udskifteligt udgangsmodul, hvor jeg bruger standardmodulet, der giver et “normalt” udgangsniveau til hovedtelefoner. Den er væsentlig kraftigere end min iPhone, men endnu vigtigere er, at den har en betydelig højere opløsning. P9 Signature kvitterer med en større ro over lydbilledet og placerer instrumenterne i et større rum. Man kan spille højere, uden at det lyder krast, og med Puscifer bliver man fristet til netop det.

Men hovedtelefonerne kan mere end bas og rå forvrængning. Vi slutter dem til den eksklusive hovedtelefonudgang på digitalkonverteren Hegel HD12, sætter Bachs cellosuite nr. 1 i G-dur på og bliver forført af en frodig cello, der virkelig kan varme ørerne en kold vinterdag.

Norah Jones’ stemme på sangen “Tragedy” fremstår med en sødme, som man sjældent hører, og jeg elsker den måde, hovedtelefonerne får klangbunden i klaveret med på, uden at grundtonerne støder sammen med elbassen. Man kan hurtigt få et usundt forhold til disse hovedtelefoner!

Er de perfekte?
Bowers & Wilkins P9 Signature er et par fabelagtige hovedtelefoner. De fungerer fint med mobilen, men blomstrer endnu mere med en ordentlig hovedtelefonforstærker. De præsenterer musikken med en stor og potent bas, en fyldig mellemtone og forførende overtoner, og maler den i alle regnbuens farver. Men er de perfekte?

(Foto: Producent)

Well … De er i hvert fald ikke helt neutrale. Ingen højttalere lyder som Bowers & Wilkins, og sådan er det også med P9. Til sammenligning har Beyerdynamic T 5 p (2. generation), som også er lukkede og bærbare, et mere luftigt og gennemsigtigt lydbillede. Bassen er ikke lige så heftig og saftig, men mere tør og neutral.

P9 Signature lyder faktisk mere som hi-fi-højttalere end som analytiske og superafslørende hovedtelefoner, som en lydtekniker ville bruge i studiet. De har en egen klang, der lægges over musikken. Billedlig talt kan man sige, at de er som en Hollywood-blockbuster i forhold til en dokumentarfilm. Alt er større, mere frodigt og spektakulært, men ikke nødvendigvis helt sandt. Spørgsmålet er så: Skal det nødvendigvis være det?

Det bliver en ny måde at lytte på. Alt lyder fedt, intet forkert. Den heftige bas er en vigtig grund. Hvis du er lydtekniker, er det nok ikke dem, du skal have. Men hvis du er musiker, er det måske dem, du har ledt efter hele dit liv.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O

  JBL Club One

  Vejl.pris 2699 kr JBL blander sig i toppen

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig

  Sony WH-1000XM4

  Vejl.pris 2800 kr Den nye konge af støjreduktion
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!