TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Bose QuietComfort 25

Kongen af støjreduktion

Den nye model af Boses legendariske støjreducerende hovedtelefoner er bedre end nogensinde.

forfatter
Publiceret 22/12/2014 - 00:01
L&B mener
Meget bekvemme og praktiske at tage med på rejse. Den bedste støjreduktion på markedet. Kan bruges, selv om batteriet løber tør.
Kontrol/mikrofon virker kun med Apple-produkter. Lækker en del lyd ud, og også ind, hvis støjreduktionen er slukket.
Specifikationer
 • Bose QuietComfort 25
 • Mål: 191 x 152 x 23 mm
 • Vægt: 196 g (u. ledning)
 • Ledning: 1,4 m

 

Lige siden dr. Amar Bose fik ideen til støjreducerende hovedtelefoner i 1978, har virksomheden forsket i teknikker til at gøre det muligt. I 1989 kom de første hovedtelefoner til piloter, og i 2000 kom QuietComfort til almindelige forbrugere. Siden da er flere modeller lanceret, senest QC20, Boses første in-ear hørepropper. Men siden 2009 har det været QC15, der mere eller mindre var standard blandt folk, som rejser meget og har brug for fred og ro undervejs.

 

Bose_QuietComfort_25_hvit

 

Konstruktion og kvalitetsindtryk
Nu er efterfølgeren QC25 omsider kommet, og den retter nogle mindre irritationsmomenter ved den forrige model og er yderligere forbedret lydmæssigt. Den mest oplagte nyhed er et mere diskret udseende, hvor unødvendige flashy design-elementer er skrællet af. I stedet for sølv fås de nu enten i sort med blå kant eller hvid med beige betræk på ørepuderne og hovedbøjlen. En ulempe ved sidstnævnte er, at de kommer til at se nussede ud med tiden.

Som forventet er materialevalget godt, og trods plasten virker hovedtelefonerne pålidelige. Bøjlen er blevet lige bred hele vejen, hvilket gør, at konstruktionen føles mere stabil. Men frem for alt har det givet plads til hængsler der, hvor man drejer ørekopperne. Det betyder, at man ikke alene kan gøre hovedtelefonerne flade til transport, de kan også foldes sammen.

Dermed har det medfølgende etui kunnet gøres betydelig mindre, hvilket er rart, når man forsøger at stoppe hovedtelefonerne ned i håndbagagen som det allersidste.

 

Bose_QuietComfort_25_foderal

 

I brug
I et særligt rum i det luksuriøse foderal er der plads til en adapter til flystik og et ekstra batteri. Med den forrige model var det også nødvendigt, da hovedtelefonerne slet ikke virkede, når batteriet løb ud. Med QC25 kan man fortsætte med at lytte alligevel, bare uden støjreduktion. Selv om batteriet holder i hele 35 timer, er det rart at vide, at man har et ekstra, og at man ikke behøver at rode efter det i tasken.

Ledningen er relativt kludderfri, og at den er aftagelig, gør det nemmere at pakke den sammen. Men frem for alt betyder det, at man kan købe en ny, hvis den går i stykker.

På ledningen sidder en kontrol/mikrofon, som man kan ændre lydstyrke, afspille og pause musik og besvare opkald med. Desværre virker alle knapperne kun med iPhone og iPad. Til så dyre hovedtelefoner kunne Bose godt have ofret en ledning med Android-kontrol oveni, eller i det mindste sørget for, at sådan en kunne købes ved siden af.

For hovedtelefoner, som man skal kunne have på mange timer i træk, er komforten meget vigtig. Den nye form gør, at QC25 sidder tættere til hovedet og føles mere fleksible, samtidig med at vægten er beundringsværdigt lav. Polstringen på både ørepuder og bøjle gør, at det ikke føles, som om de klemmer. Og proteinlæderet på puderne er behageligt, så man ikke bliver svedig om ørerne.

Efter at være blevet flittigt brugt på en transatlantisk flyvning får QC25 topkarakterer for bekvemmelighed.

 

Bose_QuietComfort_25_hvit_svart

 

Lydkvalitet
Støjreduktionen fungerer glimrende til det, som producenten lover vil blive dæmpet. Det vil sige trættende baggrundsstøj, ventilation på kontoret, susen af dæk mod asfalt og især det irriterende brøl af flymotorer, som Amar Bose blev så forstyrret af for 36 år siden. Derimod trænger ringende telefoner og andre skarpe, højfrekvente lyde stadig delvis igennem. Simpelthen fordi disse lydbølger er for hurtige til nutidens teknologi.

Lydkvaliteten på QC25 er øget et trin, og lyden fra støjreduktionen er mindre mærkbar. Musik lyder klarere, bassen mere præcis, og i det hele taget er lyden mere medrivende end de afslappede QC15. Den er overraskende nok også mere neutral, mindre “Bose-agtig”. Men det skal understreges, at det ikke er hovedtelefoner til at sidde derhjemme og nyde sin yndlingsmusik med. Til dette formål og til denne pris findes der andre, som giver en mere tilfredsstillende lyd.

Konklusion
Bose QuietComfort 25 formår at vælte forgængeren af tronen som de bedste støjreducerende hovedtelefoner. De føles mere fleksible og endnu mere behagelige at have på, samtidig med at de er blevet mere sammenklappelige og lettere at få ned i tasken. Kontrol/mikrofon medfølger, og man kan lytte videre, selv om batteriet løber tør. Støjreduktionen er bedre end nogensinde, og lyden er blevet mere lyttevenlig og engagerende.

Nu er det dem, man tager med på lange, støjende rejser.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
T+A hovedtelefoner: Topmodellen er en drøm Når T+A laver hovedelefoner, så tager de opgaven alvorligt. Topmodellen Solitaire P er det rene kunstværk.
Mere tilgængelige hovedtelefoner fra Meze Med 109 Pro ønsker Meze at tilbyde mange af kvaliteterne fra sine flagskibe til en meget lavere pris
10 helt trådløse hørepropper til under en tusse Hvilke trådløse hørepropper er bedst, når man allerhelst vil bruge pengene på noget helt andet? Og bør man prioritere støjreduktion i budgetklassen? Læs vores test!
Endelig lancerer de trådløse hørepropper med støjdæmpning Beyerdynamic Free Byrd er utroligt nok deres første helt trådløse hørepropper.
Ingen ferie uden et par af disse hovedtelefoner Musik er vigtigt hele året, men specielt om sommeren er hovedtelefoner et must. Her er vores favoritter med støjreduktion.
Endelig CD-kvalitet via Bluetooth! NuraTrue Pro er de første trådløse hørepropper med aptX Lossless.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend