Test : Blue Satellite

Fejlskud med god lyd

Blue imponerer med god lyd, men fejler på design og eksekvering.

Lyd & Billede mener

Den ekstra forstærker samt hele fire drivere giver fremragende lydkvalitet. Trods størrelsen er de behagelige at have på.
Designet er klodset, og konstruktionen virker billig. Batteriet holder alt for kort tid, når den ekstra forstærker og ANC slås til.
Over-ear trådløse hovedtelefoner

Active Noise Cancelling

Bluetooth

4 indbyggede drivere

Ekstra indbygget forstærker (amp)
for bedre lydkvalitet

USB

Batteri: 24 timer uden amp, 8 timer
med amp og ANC

Web: bluedesigns.com

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 3.390 kr

Blue er bedst kendt for deres mikrofoner, men vil også blande sig på markedet for trådløse hovedtelefoner med aktiv støjdæmpning (ANC). Det kan man ikke fortænke dem i, men de burde have gjort sig mere umage. Første forsøg falder til jorden, trods god lydkvalitet.

Hvis vi starter med det mest indlysende, så er Blue Satellite et par utrolig store og tunge hovedtelefoner, der stikker langt ud fra hovedet. Design er en smagssag, men personligt synes jeg, de er utrolig grimme.

Med en pris på lidt over 3.000 kroner bør man desuden kunne forvente en bedre byggekvalitet. De føles billige, og der var sågar små buler og ridser i plastikken fra fabrikken. On/off-knappen er underligt hård at trykke på, og knapperne på hver side af ørekopperne virker skrøbelige.

Er de tændt?

Noget designmæssigt bøvl kunne dog tilgives, hvis det ikke var for beslutningen om ikke at give nogen lydmæssige cues, så man lettere kan høre, om man har aktiveret f.eks. ANC og amp’en. I stedet blinker den ene kop et par gange, hvilket man naturligvis ikke kan se, når man har dem på.

Ej heller er det muligt at finde ud af, hvor lang tid batteriet har tilbage, før hovedtelefonerne pludselig bare dør, hvilket jeg personligt oplevede på en flytur. Øv. Hvis batterilevetiden var lang, ville det ikke være et større problem, men når den svinger mellem 24 og otte timer, så havde det været rart at kunne se, hvor lang tid der var igen.

God lyd, så længe det varer

Heldigvis opvejes de designmæssige overvejelser gevaldigt af lydkvaliteten. Satellite spiller med deres fire drivere utrolig godt. Især med den ekstra amp slået til får man en lydkvalitet, der spiller Bose og Sony af banen. Du får et bredt og detaljeret stereobillede. Meget imponerende. Den indbyggede ANC er ikke helt så effektiv som hos konkurrenterne, men fordi sættet i forvejen sidder så tæt om hovedet, gør det ikke så meget.

Når batteriet dør, kan man naturligvis spille videre i kablet tilstand. Det bør man prøve, for også her spiller de fremragende. Man kan så undre sig over, at Blue har valgt, at det medfølgende kabel skulle være hele 3 meter langt.

Konklusion

Blue Satellite er en sær blanding af dårlige designvalg kombineret med god lydkvalitet. Sættet spiller aldeles fremragende, men plages af besværlig betjening og en konstruktion, der bare ikke kan retfærdiggøre så høj en pris. Havde de været billigere end modellerne fra Sony og Bose, havde det været et lettere valg, men som det ser ud nu, er det svært, om ikke umuligt, at anbefale dem frem for andre og bedre alternativer.

Nyeste artikler:

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Premium-soundbaren LG SN8YG har, hvad man har brug for af udstyr, og lydmæssigt har LG oppet sig. Men hvad pokker har de tænkt på med app’en?
  Marantz’ nye CD-afspiller er også en netværksafspiller. Og en internetradio. Og en DAC. Og en forforstærker. Og en ...
  Der var engang, hvor Apples MacBook Air var det helt naturlige valg, hvis man skulle have sig en prisbillig og ultraslank bærbar computer. Er det stadig tilfældet?
  Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.
  En netværksspecialist og et high-end lydfirma har sammen begået en smart-højttaler i hi-fi-kvalitet.
  For prisen på et par støjreducerende hovedtelefoner leverer Philips Fidelio X3 uendelig meget bedre lyd.
  Anden udgave af den mindste Citation smart-højttaler giver Sonos kamp til stregen.
  Xperia 5 II er ikke alene lige så god som Xperia 1 II – på flere punkter er den faktisk bedre!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  De 10 bedste støjreducerende hovedtelefoner

  Vejl.pris kr De bedste støjdræbere

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O

  JBL Club One

  Vejl.pris 2699 kr JBL blander sig i toppen

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.