Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Test Beyerdynamic Amiron Wireless

Verdens bedste trådløse?

Når Beyerdynamic laver trådløse hovedtelefoner, så mener de det alvorligt. Amiron Wireless er de dyreste – og de bedste – vi har testet.
Karakter
Beyerdynamic Amiron Wireless
Lyd & Billede mener
Her får du creme- og guldlyd på én gang! Supernuanceret lyd med et væld af detaljer og desuden meget effektiv passiv støjreduktion.
De er store og klodsede og kan ikke foldes sammen. Bassen kunne have været mere energisk, og der findes hovedtelefoner, hvor diskanten skinner endnu mere.
Specifikationer
Type: Over-ear, lukkede, trådløse Drivere: 45 mm Tesla Tilslutninger: 3,5 mm, Bluetooth 4.2 m. aptX (LL/HD), AAC Aktiv støjreduktion: Nej Kontrol/mikrofon: Ja Foldbare: Nej Batteritid: 30 timer Vægt: 380 g Farve: Sort/gun metal Web: avc.dk

Hvis du leder efter high-end hovedtelefoner til omkring 5.000 kroner, fordi du er hardcore musikelsker og bare skal have den bedst mulige lyd – og måske vil have noget ordentligt til at mikse musik – og du er villig til at betale ekstra for at få dem trådløse, så er der kun én mulighed.

Indkapsler ørerne

Amiron Wireless er tyske Beyerdynamics første trådløse over-ear hovedtelefoner, altså hørebøffer, der er store nok til at indkapsle ørerne fuldstændig. Det giver plads til større drivere (“højttaler-enheder”), 45 mm i dette tilfælde.

For at få den bedst mulige kontrol over en driver, især ved højt lydtryk, er det vigtigt med en kraftig magnet. Beyerdynamic anvender kraftigere magneter end de fleste, og dem i Amiron Wireless er på over én tesla, hvilket begynder at nærme sig enhederne i store højttalere. Ikke småting, med andre ord!

Hvor de kablede Amiron Home er af den åbne type, er Amiron Wireless lukkede for at gøre dem mere anvendelige på farten. Se dem som en trådløs udgave af de lukkede DT 1770 Pro, som vi stadig mener er noget af det bedste, vi har hørt til under 10.000 kroner.

Hovedtelefonerne kan styres på højre ørekop, hvor man swiper sidelæns for at skifte mellem numre og lodret for at skrue op og ned. To lette taps med fingeren, og musikken pauser eller starter.

Annonce

(Foto: Beyerdynamic)

Byggekvalitet og komfort

Amiron Wireless oser af byggekvalitet, og komforten er upåklagelig. Det eneste, vi savner, er muligheden for at folde dem sammen. De er store og temmelig klodsede. Men de sidder som en drøm om ørerne; her kan man nyde musik i timevis, uden at de trykker mod kraniet, og samtidig dæmpes støj udefra effektivt. Aktiv støjreduktion mangler ganske vist, men det er kun et savn, når jeg skal flyve eller tage offentlig transport.

Skræddersyet til ørerne

I samarbejde med audiologer har Beyerdynamic tilføjet muligheden for at skræddersy lyden i Amiron Wireless til lytterens ører. Download en app til mobilen, og din egen individuelle lytteprofil bliver automatisk oprettet efter gennemført høretest. Dermed får du skræddersyet lyden til netop dine ører. Det minder om nuraphone, der gør meget af det samme, men helt automatisk ved hjælp af lydmålinger af øret.

Du kan derefter vælge et sted mellem 20 og 100 procent korrektion, da fuldt korrigeret lyd kan være i overkanten. Selv syntes jeg, at det lød mest naturligt ved 60 procent, idet lyden kunne blive lidt kras i mellemtonen ved fuld effekt.

Amiron Wireless er store og klodsede og kan ikke foldes sammen. Men sikke en lyd! (Foto: Beyerdynamic)

Annonce

Bluetooth-tilslutning

Bluetooth-tilslutningen er meget stabil. Jeg skridtede 25 meter af fra min iPhone X, før lyden begyndte at falde ud. Bedre lyd med aptX HD understøttes og desuden kort lydforsinkelse med aptX LL. Som iPhone-bruger er det kun AAC-codec’en, der er relevant for mig; den er også på plads.

Bruger du kabel, kan du nyde højopløst musik i fuld kvalitet, og parret med en ordentlig hovedtelefonforstærker får du den allerbedste lyd, omtrent på højde med de nævnte DT 1770 Pro.

Fantastisk lyd

Lyden af Amiron Wireless er der ikke mange hovedtelefoner – hverken trådløse eller kablede – der kan måle sig med. Især sangstemmer, guitarer og celloer gengives med sådan en cremet glathed og varme, at man knap skulle tro, det var muligt.

Janelle Monáes stemme på hendes RnB-nummer “I Like That” har vel næppe lydt bedre. Mellemtoneområdet har en fylde og glød, som man bare ikke får med billige hovedtelefoner. Og kantslaget på lilletrommen er spændstigt, men bliver aldrig skarpt og hårdt. Til sammenligning har Master & Dynamic MW60 en lysere og mere energisk diskantgengivelse, hvor kantslaget og hi-hatten lyder mere sprødt. Men Beyerdynamics kvalitet og musikalitet kan de godt glemme alt om.

Klassisk musik er måske Amiron Wireless’ livret og allerhelst store orkesterværker, såsom Igor Stravinskijs brutale ballet Ildfuglen. Med et stort lydbillede, hvor instrumenterne placeres med rigelig plads mellem hinanden, og med overtonestrukturer, der legende let skiller bratscher fra violiner og træblæsere fra messingblæsere.

Annonce

Kontrasten er fremragende, og det samme er kontrollen over bassektionen. Det maksimale lydniveau i trådløs tilstand er måske lidt under, hvad jeg kunne tænke mig, især på musik med store kontraster i lydbilledet og dermed et lavere gennemsnitsniveau end normalt. I disse tilfælde er det godt at kunne bruge kabel og en ordentlig hovedtelefonforstærker. F.eks. Chord Mojo, som tryller endnu mere dynamik frem i hovedtelefonerne.

Anden musik med mere normalt lydniveau, såsom pop og rock, lyder som en drøm i Amiron Wireless. Med én undtagelse: Hvis du er glad for bas, skal du lige vide, at disse hovedtelefoner ikke er de mest energiske i dybbasregisteret.

Jo, de går hele vejen ned til kælderen, og strukturerne i bastonerne kommer frem som på få andre hovedtelefoner. Men jeg savner det virkelig energiske punch i stortrommen på Eminems “Without Me” og i den fede percussion på A Perfect Circles “Counting Bodies Like Sheep to the Rhythm of the War Drums”.

I sådanne tilfælde kommer man endnu længere med en ekstern forstærker – eller med andre hovedtelefoner, som bedre kan lige netop det. F.eks. nuraphone.

(Foto: Beyerdynamic)

Annonce

Konklusion

At Beyerdynamic Amiron Wireless med en pris på over 5.000 kroner er de dyreste trådløse hovedtelefoner, vi har testet, kan heldigvis også høres. For magen til lyd skal man lede længe efter!

Selv om lyden via Bluetooth er komprimeret, er den virkelig god, når man kobler en kilde til, der understøtter enten aptX eller AAC – hvilket vil sige de fleste. Instrumenternes klangstrukturer kommer rigtig godt frem, og den varme, nærmest cremeagtige lyd er få forundt.

Det eneste, vi savner, er lidt mere energi i basregisteret. Tilhængere af meget energi i diskantområdet vil også ønske mere, men vi kan sagtens forstå valget af en varmere klangbalance frem for overdrevne detaljer.

(Foto: Beyerdynamic)

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.