: Beoplay H9

Trådløs luksuslyd fra B&O Play

Med Beoplay H9 har danskerne smidt det måske bedste sæt trådløse hovedtelefoner på markedet. Det eneste der afskrækker er prisen.
Januar 2017Beoplay H9
Lyd & Billede mener
De ser fantastisk ud, er behagelige at have på over længere tid og spiller helt og aldeles fremragende.
Prisen er meget høj og kan godt virke afskrækkende.
Specifikationer

Type: Lukkede, trådløse

Tilslutning: 3,5mm, Bluetooth 4.2 med aptX & AAC

Aktiv Støjreduktion: Ja

Kontrol: Berøringsfølsom

Mikrofon: Ja

Drivere: Electro dynamic driver, 40 mm diameter

Batteri: Op til 14 timer

Vægt: 295 gram

Annonce
Annonce

B&O Play har tidligere langet ud efter Bose og deres plads som ukronet konge af aktiv noice cancelling. Dette var med modellen H8, som udkom tilbage i starten af 2015. Nu er vi i slutningen af 2016 og Beoplay H9 er havnet i butikkerne. Kan den sparke Bose af tronen?

Ved første øjekast minder H9 meget om de lidt ældre H8, dog med et par væsentlige forskelle. Hvor H8 var en on-ear-model, er H9 en over-ear-model. Dette refererer til størrelsen på de to ørepuder. H9 har arvet sin størrelse fra Beoplay H7 og dækker hele øret, i stedet for blot at hvile uden på, som det var tilfældet med H8. Forskellen betyder i praksis, at H9 er mere behagelig at have på i længere tid, da der ikke er samme konstante pres på ørerne, ligesom man opnår en passiv støjreduktion samt undgår, at der slipper for meget lyd ud fra siden.

Luksusmaterialer

Som med de øvrige hovedtelefoner i Beoplay-serien, er H9 lavet af de bedste og mest luksuriøse materialer. Vi taler derfor om ægte læder på bøjlen af aluminium samt ægte skind på puderne. Udover at give et strejf af luksus, har dette også et praktisk formål. Modsat kunstlæder, som benyttes af blandt andet Bose, holder naturprodukterne bedre i det lange løb samt føles utrolig behagelige mod huden. Jeg har selv været storforbruger af NC-hovedtelefoner igennem en årrække, og oplevet hvordan sæt fra hhv. Sennheiser og Bose med tiden begynder at smuldre fra puderne. Det er simpelthen for ærgerligt, når vi taler om så dyre produkter. Denne problematik bør man være helt udover med H9. Dertil skal det naturligvis nævnes, at ægte læder er dyrere end kunstlæder, hvilket afspejler sig i prisen. Har man først prøvet de smuldrende ørepuder, bør man alligevel overveje at betale lidt ekstra.

Fremragende lyd

Annonce

Lyden er naturligvis det vigtigste og ej her skuffer H9. Har du allerede lyttet til en af de tidligere Beoplay-hovedtelefoner, vil de føles bekendte, om end endnu bedre. De spiller dæleme godt. Lydfeltet er utrolig bredt og luftigt. Der er både bas og bund, uden at det virker overdøvende. Du hører alle detaljer klart og tydeligt. Om man er til mere bas er en smagssag og normalt er jeg typen, der godt kan lide at få et godt spark i øregangen. På dette område er særligt Bose leveringsdygtige med deres QC35, som vi tidligere har været og stadig er meget begejstrede for. Hos Bose føles lyden en anelse mere lukket og tung. Den er på ingen måde dårlig, bare anderledes.

En tung bas i et sæt hovedtelefoner, kan dog i nogle tilfælde bruges til at camouflere en ellers middelmådig lyd, hvorfor du får et bedre billede af sættets sande kvaliteter, når du skruer ned for samme. Det kan sammenlignes lidt med at slukke for al digital billedbehandling på en fladskærm. Dette har B&O Play formået at mestre i H9 og giver derfor en meget velbalanceret og dynamisk lyd. Bassen er perfekt afmålt, ligesom diskant og mellemtone går klart igennem. Resultatet er et ærligt og retvisende lydbillede.

Studiekvalitet

Særligt musik optaget i flere lag demonstrerer præcis hvor godt H9 spiller. I billigere hovedtelefoner vil denne type musik ofte resultere i et mudret lydbillede. Med et sæt af høj kvalitet som H9, kan du hele vejen igennem adskille instrumenter og stemmer fra hinanden. Tag eksempelvis et nummer som Queens Bohemian Rhapsody. Nummeret bygges langsomt op lag på lag, og med H9, kan du tydeligt høre og adskille dem fra hinanden, lidt som når et symfoniorkester bygger musikken op ved at tilføje flere instrumenter. Lyden omslutter dig og du føler, at du sidder midt i studiet eller koncertsalen. Også et nummer som Hotel California af Eagles fra live-albummet Hell Freezes over vækkes til live, så hårene rejser sig på armene. Det kan siges meget enkelt, H9 spiller så godt, at du får lyst til at genlytte hele din musiksamling!

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Active Noice Cancelling

Annonce

Udover den gode lyd, har H9 som først nævnt også indbygget noice cancelling. Dette er primært smart, hvis du rejser meget, og gerne vil slippe for støjen omkring dig i et fly eller tog. Det er svært at måle præcis hvor effektiv denne funktion er, men jeg kan blot konstatere, at B&O Play ikke kommer helt op på niveau med Bose’s QC35, som pt er de bedste til at dræbe støj. Med Bose isoleres du fuldstændig i forhold til verden omkring dig. Her slipper den stadig lidt igennem, dog på en subtil og afdæmpet måde. Det er en smagssag om man foretrækker det ene frem for det andet, og man kan ikke sige at det ene nødvendigvis er bedre end det andet. Er målet komplet stilhed, er Bose dog stadig overlegen, trods H9s effektive støjreduktion. En anden tydelig forskel på de to er, at man kan høre en svag susen i H9, når ANC er slået til og der ikke afspilles musik. Når musikken spiller, kan du ikke høre den. Det skal samtidig nævnes, at lyden bliver en anelse lysere og mindre tung i bunden, når ANC slås til. Dette er dog ret normalt og skyldes det modsignal, som skal fjerne støjen.

Berøringsfølsom kop

Ligesom designet er også måde du styrer H9 på genbrugt fra H8. I stedet for fysiske knapper, er den højre kop berøringsfølsom. Kør fingeren rundt i cirkelformede bevægelser for at skrue op og ned for lyden eller swipe til højre og venstre for at hoppe frem og tilbage i playlisten. Det fungerer, men kræver tilvænning. Batteriet er sat til at holde i 14 timer, hvilket bør være rigeligt for de fleste. Skulle du løbe tør, kan du altid tage den medfølgende ledning i brug. Her træder touch-funktionen ud af kraft, hvorfor det er lidt synd, at man har sparet fjernbetjeningen på ledningen væk. En anden ting jeg gerne havde set implementeret, var en venlig kvindestemme, som fortæller, hvornår der er skabt trådløs forbindelse, som det er tilfældet hos Bose. Der er dog tale om små detaljer, som på ingen måde er nok til at ændre ved det overordnede indtryk.

Konklusion

Beoplay H9 er ikke den nye konge af ANC, hvad det så end betyder. Til gengæld er det et af de mest velspillende sæt trådløse hovedtelefoner jeg nogensinde har haft på, hvorfor de stadig får min varmeste anbefaling. Beoplay H9 spiller rent ud sagt fantastisk, er behagelige at have på i længere tid, og kan stadig fjerne tilpas meget støj til, at du kan lytte i fred, når du er på farten. Dertil er de lavet af nogle lækre og luksuriøse materialer, der betyder, at de kan holde i mange år. Prisen er høj, men kvalitet koster. Står valget mellem Bose QC35 og Beoplay H9, vil jeg til trods for en merpris på ca. 1000kr stadig foretrække B&O Play.

Annonce

LÆS OGSÅ: https://lydogbillede.dk/test/hovedtelefoner/bose-quietcomfort-35/

LÆS OGSÅ: https://lydogbillede.dk/test/hovedtelefoner/sony-wh-1000xm2/

Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Nyeste artikler:

Annonce
Annonce

Læs også

HEDDphone er virkelig unikke og baner vejen for noget helt nyt inden for hovedtelefoner. Sådan nogle har du garanteret ikke hørt før!
Samsungs nye hørepropper har de samme funktioner som Apples og er lige så låst til producentens egne mobiler.
Du kan få AIAIAIs hovedtelefoner, lige som du vil have dem – for du kombinerer selv delene. Vi har lyttet til topmodellen.
EPOS har skabt et sæt true wireless-hørepropper til spilleren, der ikke kan nøjes med Bluetooth.
Hvis du ikke vil nøjes med et virkelig godt TV til din gaming, så har Philips en løsning, der ikke er til at overse. Desværre har de selv overset et par vigtige detaljer.
Så dukkede den første PC med GeForce RTX 3080 op. Og den rykker igen hegnspælene for 3D-ydelse i spil.
Vil du have et TV, der ikke ser ud som et TV? Så kan Samsungs formstærke The Serif være et frisk alternativ.
Bag det kedelige ydre banker en kraftig processor og et udmærket grafikkort – men de kan ikke slippe fri.
ASUS PA32UCX med Mini-LED er til professionelle og er kort sagt den bedste PC-skærm, jeg har set. Men heller ikke den er perfekt.
Det har aldrig været lettere at filme i 4K fra luften.
For enkelte vil Yamaha-forstærkeren mangle noget væsentligt, men det er ikke lydkvaliteten, vi tænker på.
Mola Mola Kula er et unikum af en forstærker. Vi har sandsynligvis aldrig hørt sådan en overflod af detaljer før!
Dette års Samsung Galaxy S21-serie er tilgængelig i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du læse, hvilken model der passer bedst til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspiration fra 1970’erne og skabt en tillidsvækkende musikmaskine, man kan tage med sig.
Med Samsungs nye projektorer kan man få et enormt billede direkte på væggen hjemme i stuen.
Her er den moderne surround-forstærker til dig, der vil have rigtig god lyd i hjemmebiografen, men som er fornuftig med pengepungen.