Search
Generic filters

Test : Beoplay H4

Trådløs retrobøf fra Beoplay

Med Beoplay H4 satser Bang og Olufsen på et yngre, men stadig pengestærkt publikum.

Lyd & Billede mener

Designet er friskt og frækt og bøfferne er bløde og behagelige. Lyden er stram men tung.
Lyden slipper lidt for let ud af siderne og knapperne er alt for små
Electro-dynamic driver, 40 mm diameter Bluetooth 4.2 · AAC codec 10m rækkevidde · kan parres med op til 8 enheder Beoplay App Batteri: op til 19 timer med Bluetooth Medfølgende 3,5mm jack kabel Mål og vægt: 195 x 220 x 50mm, 235 gram
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2299 kr

Med Beoplay H4 bejler Bang & Olufsen til et lidt yngre publikum, end de ellers er vant til. Det kan først og fremmest ses på designet, som er blødt og afrundet med et flettet kabel, der kigger frækt frem i hver side. Lyden er ligeledes blevet justeret og er lidt tungere, end den plejer.

Prisen har man dog ikke pillet meget ved. Den er stadig i den ganske høje ende og kan desværre skræmme nogle væk.

Dumme knapper

Modsat de gamle modeller kan ørepuderne ikke tages af, hvis de skulle blive for slidte eller beskadiget. En anden forskel er den touch-flade, der bruges til at betjene de trådløse modeller. Den er erstattet af tre fysiske knapper, og her rammer B&O desværre lidt skævt. De er ganske enkelt for små og sidder for tæt, så man let kommer til at trykke forkert.

Når du vil slukke for H4, skal du samtidig holde knappen i midten inde alt for længe. Siri går i gang, og når de endelig slukker, spiller telefonen videre i lommen. Det er noget rod.

Med eller uden kabel?

Fordi H4 er prissat nogenlunde ens i forhold til de lidt ældre kablede BeoPlay H6, er det rimeligt at holde de to op mod hinanden. Det yngre udseende klæder H4 godt, men de har ikke samme luksusfølelse som H6. Konstruktionen er ganske vist solid, og det er nogle lækre og bløde lammeskindspuder, men de virker stadig billigere.

Her er ikke nogen syninger eller tyk læderrem på bøjlen, og den solide arm af aluminium, der holder kopperne på H6, er erstattet af en tynd en af slagsen. Derfor kunne man tro, at H4 var billigere end H6, men det er ikke tilfældet. De er faktisk lidt dyrere.

Tungere bas

Også på lydsiden giver det mening at sammenligne H6 og H4. Personligt kan jeg utrolig godt lide lyden i H6, som er meget bred med en tilpas mængde bas og god, klar diskant. Her hører man tydeligt rummet og de mindste detaljer fra lokalet, da musikken oprindelig blev indspillet.

Den del går man lidt på kompromis med i H4, hvor der til gengæld er skruet godt og grundigt op for bassen. Et nummer som Sias “Cheap Thrills” lyder helt anderledes og langt mere slagkraftigt på H4. Måske endda lidt for tungt til min smag.

Desuden er det samtidig lidt ærgerligt, at H4 ikke er bedre til at isolere og holde lyden inde. Målgruppen og tidens musik taget i betragtning spiller BeoPlay H4 dog ufattelig godt af trådløse hovedtelefoner at være.

Konklusion  

Beoplay H4 er designet til et yngre publikum, og her må vi sige, at de har ramt rigtigt. De er lige lidt frækkere end deres søskende og passer bedre til et ungt hoved end de ældre modeller. Dertil er lyden ligeledes justeret en anelse, så bassen sparker mere igennem.

Desværre er prisen efter vores mening for høj. Der er ikke ret langt op til H7, og H6 koster næsten det samme. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst: Tung bas og et ungdommeligt udseende eller luksus og referencelyd. H4 er slet ikke dårlige, de er bare lidt anderledes.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Nyeste artikler:

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O

  JBL Club One

  Vejl.pris 2699 kr JBL blander sig i toppen

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig

  Sony WH-1000XM4

  Vejl.pris 2800 kr Den nye konge af støjreduktion
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!