TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Test: Beoplay H4

Trådløs retrobøf fra Beoplay

Med Beoplay H4 satser Bang og Olufsen på et yngre, men stadig pengestærkt publikum.

Skrevet af / 17/03/2017 - 11:06
Beoplay H4
Mikael Hansen

Med Beoplay H4 bejler Bang & Olufsen til et lidt yngre publikum, end de ellers er vant til. Det kan først og fremmest ses på designet, som er blødt og afrundet med et flettet kabel, der kigger frækt frem i hver side. Lyden er ligeledes blevet justeret og er lidt tungere, end den plejer.

Prisen har man dog ikke pillet meget ved. Den er stadig i den ganske høje ende og kan desværre skræmme nogle væk.

Dumme knapper

Annonce

Modsat de gamle modeller kan ørepuderne ikke tages af, hvis de skulle blive for slidte eller beskadiget. En anden forskel er den touch-flade, der bruges til at betjene de trådløse modeller. Den er erstattet af tre fysiske knapper, og her rammer B&O desværre lidt skævt. De er ganske enkelt for små og sidder for tæt, så man let kommer til at trykke forkert.

Når du vil slukke for H4, skal du samtidig holde knappen i midten inde alt for længe. Siri går i gang, og når de endelig slukker, spiller telefonen videre i lommen. Det er noget rod.

Med eller uden kabel?

Fordi H4 er prissat nogenlunde ens i forhold til de lidt ældre kablede BeoPlay H6, er det rimeligt at holde de to op mod hinanden. Det yngre udseende klæder H4 godt, men de har ikke samme luksusfølelse som H6. Konstruktionen er ganske vist solid, og det er nogle lækre og bløde lammeskindspuder, men de virker stadig billigere.

Her er ikke nogen syninger eller tyk læderrem på bøjlen, og den solide arm af aluminium, der holder kopperne på H6, er erstattet af en tynd en af slagsen. Derfor kunne man tro, at H4 var billigere end H6, men det er ikke tilfældet. De er faktisk lidt dyrere.

Tungere bas

Også på lydsiden giver det mening at sammenligne H6 og H4. Personligt kan jeg utrolig godt lide lyden i H6, som er meget bred med en tilpas mængde bas og god, klar diskant. Her hører man tydeligt rummet og de mindste detaljer fra lokalet, da musikken oprindelig blev indspillet.

Den del går man lidt på kompromis med i H4, hvor der til gengæld er skruet godt og grundigt op for bassen. Et nummer som Sias “Cheap Thrills” lyder helt anderledes og langt mere slagkraftigt på H4. Måske endda lidt for tungt til min smag.

Desuden er det samtidig lidt ærgerligt, at H4 ikke er bedre til at isolere og holde lyden inde. Målgruppen og tidens musik taget i betragtning spiller BeoPlay H4 dog ufattelig godt af trådløse hovedtelefoner at være.

Konklusion  

Beoplay H4 er designet til et yngre publikum, og her må vi sige, at de har ramt rigtigt. De er lige lidt frækkere end deres søskende og passer bedre til et ungt hoved end de ældre modeller. Dertil er lyden ligeledes justeret en anelse, så bassen sparker mere igennem.

Desværre er prisen efter vores mening for høj. Der er ikke ret langt op til H7, og H6 koster næsten det samme. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst: Tung bas og et ungdommeligt udseende eller luksus og referencelyd. H4 er slet ikke dårlige, de er bare lidt anderledes.

Lyd & Billede mener

Designet er friskt og frækt og bøfferne er bløde og behagelige. Lyden er stram men tung. Lyden slipper lidt for let ud af siderne og knapperne er alt for små

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord

Yamaha falder igennem

Den bedste lyd til pengene

Køb forgængeren i stedet

Så enkelt - så mesterligt!

Scroll to Top