Search
Generic filters
TEST

Beats by Dre Powerbeats 4

 itemprop
TESTBeats by Dre Powerbeats 4
Beats by Dre Powerbeats 4

De nye Powerbeats er simpelthen enormt gode

Den nye 2020-model af Apples Wireless Powerbeats er perfekt til træning og kræsne ører.

Lyd & Billede mener

Fed, dynamisk lyd med varm klang og masser af detaljer. Rigtig god pasform, enorm rækkevidde og gunstig pris.
Ikke helt trådløse.
 • Type: Trådløse, in-ear
 • Bluetooth: 5.0
 • Resistens: Sprøjtesikre
 • Kontroller og mikrofon: Ja
 • Ladekabel: USB/Lightning
 • Batteritid: Op til 15 timer
 • Vægt: 26,3 g
 • Farver: Sort, hvid, rød
 • Web: beatsbydre.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1190 kr

Trådløse hørepropper helt uden ledninger er enormt populære. To små hørepropper er alt, hvad man behøver for at høre musik, hvad enten man er på vej til arbejde, træner eller bare slapper af.

De koster mere end kablede hørepropper, og batterilevetiden er relativt begrænset – fire til fem timer. Og hvis de ikke sidder ordentligt i ørerne, risikerer man, at de falder ud. Det er sjældent et problem, når man sidder i bussen eller slapper af i sofaen, men det sidste, man ønsker, når man løber i parken, er at miste en af propperne.

Så er kablede trådløse hørepropper måske et bedre valg.

F.eks. 4. generation af Apples Powerbeats (Apple købte Beats by Dre i 2014). Det er i bund og grund en kablet, trådløs version af Powerbeats Pro, hvor man får den samme lyd til ca. en tusse mindre.

Powerbeats 4 har alt indbygget i et minimalt hus med høredutter i den ene ende og et kabel, der forbinder højre og venstre høreprop.

Det har flere fordele. Kablet holder hørepropperne på kroppen, batterilevetiden er meget længere – op til 15 timer – og man behøver ikke at have etuiet med for at oplade dem. De oplades med et almindeligt USB-til-Lightning-kabel, og kun fem minutters opladning giver en times spilletid.

Alt dette, uden at vægten øges markant. Powerbeats 4 vejer kun fire gram mere end Powerbeats Pro.

annonce
Mindre og mere miljøvenlig emballage. (Foto: Beats)

Pasform og brugervenlighed

Hørepropperne leveres med ekstra silikonedutter i tre størrelser, og der medfølger både ladekabel og en lille stofpose til at rulle hørepropperne sammen i, når de ikke bruges.

annonce

Tilpasning til øret sker på samme måde som med Pro-udgaven. Når man har fundet den rigtige størrelse silikonedutter, trykker man øredutterne let ind mod øregangene, samtidig med at man vrider dem lidt bagud. Derpå klemmer man bøjlen ind mod det ydre øre, og så sidder de sandsynligvis som støbt.

Det gjorde de i hvert fald på mig.

Ekstra silikonedutter i tre størrelser. (Foto: Beats)

Ingen knapper på ledningen

På den nye udgave af Powerbeats sidder alle knapperne på hørepropperne. Der er ingen knapper på ledningen, som der var på den forrige generation. Tænd/sluk-knappen sidder på venstre prop, mens styring af volumen, musik og samtaler sker på højre prop. Her sidder mikrofonen også samt det Lightning-stik, der erstatter Micro USB-stikket på forgængeren.

For iPhone-ejere er parring med telefonen såre simpelt. Powerbeats 4 er nemlig udstyret med Apples H1-chip. Før dem hen til telefonen, forbindes de på et par sekunder.

annonce

Rækkevidden plejer at være opsigtsvækkende god på Beats’ trådløse hørepropper og hovedtelefoner, og de her kan man næsten løbe fra mobilen med, før musikken stopper. Udendørs rækker de let 50 meter.

Der findes en Beats-app til Android-brugere, som bruges, hvis det er nødvendigt at opdatere hørepropperne.

Alle knapper sidder på ørepropperne. (Foto: Beats)

Lydkvalitet

Hvis man er vant til lyden fra de hørepropper, der fulgte med mobilen, eller bruger Apple AirPods, er lyden fra Powerbeats 4 en åbenbaring. De lyder glasklart og åbent sammenlignet med de almindelige AirPods, og der er masser af bas, uden at den bliver påtrængende.

Klaveret og kontrabassen på “Bye Bye Blackbird” med Keith Jarrett lød forbløffende fokuseret og fyldigt. Lydbilledet er større og varmere end på RHA M750 Wireless, og trommesolen på samme spor lyder næsten eksplosivt dynamisk med Powerbeats.

Drakes “Toosie Slide” er indspillet med lidt for meget bas, og den kan både høres og mærkes her, hvilket ikke er så almindeligt for et par hørepropper i denne prisklasse. Der er heller ikke meget at udsætte på lyden længere op i frekvensområdet. Diskanten kan lyde lidt grovkornet, når hørepropperne er helt nye, men det bliver lidt blødere med tiden.

Guitarer og kor på “New Slang” med The Shins kommer godt frem i lydbilledet. Der er en antydning af utydelige sibilanter på enkelte optagelser, og det her er en af dem. Mezzosopranen Cecilia Bartolis stemmer klinger ikke helt så varmt og organisk som på mine reference-hørepropper fra Ultimate Ears, men jeg frygtede, at det ville være meget værre. Bryn Terfels glødende baryton slipper også godt fra det.

Da jeg sammenlignede med forrige udgave af Powerbeats, lagde jeg mærke til tre ting: Lyden i den nye 2020-model er meget bedre, de virker mere solidt bygget, og ledningen på de nye generer ikke lytteren så meget via mikrofonen.

Powerbeats 4 mod Powerbeats 3 – ingen tvivl om, hvilke der lyder bedst. (Foto: Beats)

Konklusion

Ligesom de helt trådløse Powerbeats Pro er de bedste hørepropper til træning og rekreation – for dem, der ikke har brug for støjreduktion – er Powerbeats 4 det bedste alternativ, hvis man foretrækker kabel.

Man får samme prisbelønnede lyd og den sikkerhed, som et kabel giver aktive brugere, og man sparer penge samtidig. Og det er jo hele tre ting på én gang.


  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Beats by Dre Powerbeats 4

   data-srcset

  JBL uden særlige fordele

  JBL’s mellempris-støjdæmper har de grundlæggende ting på plads. Men hverken lyd eller features imponerer. Og app’en bør du holde dig fra.

  (Foto: Jabra)

  Er du helt svedig?

  Jabra Elite Active 75t er måske de bedste trådløse træningspropper, man kan købe for penge.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  De bedste trådløse til prisen

  Den nye 2020-model af Apples Wireless Powerbeats er perfekt til træning og kræsne ører.

  Sennheiser Momentum True Wireless 2 product shot

  Bravo, Sennheiser!

  Sennheiser når helt til tops med deres nyeste udgave af Momentum True Wireless.