TEST: Beats by Dre Powerbeats 4

De nye Powerbeats er simpelthen enormt gode

Den nye 2020-model af Apples Wireless Powerbeats er perfekt til træning og kræsne ører.
Karakter
Beats by Dre Powerbeats 4
Lyd & Billede mener
Fed, dynamisk lyd med varm klang og masser af detaljer. Rigtig god pasform, enorm rækkevidde og gunstig pris.
Ikke helt trådløse.
Specifikationer
  • Type: Trådløse, in-ear
  • Bluetooth: 5.0
  • Resistens: Sprøjtesikre
  • Kontroller og mikrofon: Ja
  • Ladekabel: USB/Lightning
  • Batteritid: Op til 15 timer
  • Vægt: 26,3 g
  • Farver: Sort, hvid, rød
  • Web: beatsbydre.com
Annonce
Annonce
forfatter

Trådløse hørepropper helt uden ledninger er enormt populære. To små hørepropper er alt, hvad man behøver for at høre musik, hvad enten man er på vej til arbejde, træner eller bare slapper af.

De koster mere end kablede hørepropper, og batterilevetiden er relativt begrænset – fire til fem timer. Og hvis de ikke sidder ordentligt i ørerne, risikerer man, at de falder ud. Det er sjældent et problem, når man sidder i bussen eller slapper af i sofaen, men det sidste, man ønsker, når man løber i parken, er at miste en af propperne.

Så er kablede trådløse hørepropper måske et bedre valg.

F.eks. 4. generation af Apples Powerbeats (Apple købte Beats by Dre i 2014). Det er i bund og grund en kablet, trådløs version af Powerbeats Pro, hvor man får den samme lyd til ca. en tusse mindre.

Powerbeats 4 har alt indbygget i et minimalt hus med høredutter i den ene ende og et kabel, der forbinder højre og venstre høreprop.

Det har flere fordele. Kablet holder hørepropperne på kroppen, batterilevetiden er meget længere – op til 15 timer – og man behøver ikke at have etuiet med for at oplade dem. De oplades med et almindeligt USB-til-Lightning-kabel, og kun fem minutters opladning giver en times spilletid.

Alt dette, uden at vægten øges markant. Powerbeats 4 vejer kun fire gram mere end Powerbeats Pro.

Mindre og mere miljøvenlig emballage. (Foto: Beats)

Pasform og brugervenlighed

Hørepropperne leveres med ekstra silikonedutter i tre størrelser, og der medfølger både ladekabel og en lille stofpose til at rulle hørepropperne sammen i, når de ikke bruges.

Tilpasning til øret sker på samme måde som med Pro-udgaven. Når man har fundet den rigtige størrelse silikonedutter, trykker man øredutterne let ind mod øregangene, samtidig med at man vrider dem lidt bagud. Derpå klemmer man bøjlen ind mod det ydre øre, og så sidder de sandsynligvis som støbt.

Det gjorde de i hvert fald på mig.

Ekstra silikonedutter i tre størrelser. (Foto: Beats)

Ingen knapper på ledningen

På den nye udgave af Powerbeats sidder alle knapperne på hørepropperne. Der er ingen knapper på ledningen, som der var på den forrige generation. Tænd/sluk-knappen sidder på venstre prop, mens styring af volumen, musik og samtaler sker på højre prop. Her sidder mikrofonen også samt det Lightning-stik, der erstatter Micro USB-stikket på forgængeren.

For iPhone-ejere er parring med telefonen såre simpelt. Powerbeats 4 er nemlig udstyret med Apples H1-chip. Før dem hen til telefonen, forbindes de på et par sekunder.

Rækkevidden plejer at være opsigtsvækkende god på Beats’ trådløse hørepropper og hovedtelefoner, og de her kan man næsten løbe fra mobilen med, før musikken stopper. Udendørs rækker de let 50 meter.

Der findes en Beats-app til Android-brugere, som bruges, hvis det er nødvendigt at opdatere hørepropperne.

Alle knapper sidder på ørepropperne. (Foto: Beats)

Lydkvalitet

Hvis man er vant til lyden fra de hørepropper, der fulgte med mobilen, eller bruger Apple AirPods, er lyden fra Powerbeats 4 en åbenbaring. De lyder glasklart og åbent sammenlignet med de almindelige AirPods, og der er masser af bas, uden at den bliver påtrængende.

Klaveret og kontrabassen på “Bye Bye Blackbird” med Keith Jarrett lød forbløffende fokuseret og fyldigt. Lydbilledet er større og varmere end på RHA M750 Wireless, og trommesolen på samme spor lyder næsten eksplosivt dynamisk med Powerbeats.

Drakes “Toosie Slide” er indspillet med lidt for meget bas, og den kan både høres og mærkes her, hvilket ikke er så almindeligt for et par hørepropper i denne prisklasse. Der er heller ikke meget at udsætte på lyden længere op i frekvensområdet. Diskanten kan lyde lidt grovkornet, når hørepropperne er helt nye, men det bliver lidt blødere med tiden.

Guitarer og kor på “New Slang” med The Shins kommer godt frem i lydbilledet. Der er en antydning af utydelige sibilanter på enkelte optagelser, og det her er en af dem. Mezzosopranen Cecilia Bartolis stemmer klinger ikke helt så varmt og organisk som på mine reference-hørepropper fra Ultimate Ears, men jeg frygtede, at det ville være meget værre. Bryn Terfels glødende baryton slipper også godt fra det.

Da jeg sammenlignede med forrige udgave af Powerbeats, lagde jeg mærke til tre ting: Lyden i den nye 2020-model er meget bedre, de virker mere solidt bygget, og ledningen på de nye generer ikke lytteren så meget via mikrofonen.

Powerbeats 4 mod Powerbeats 3 – ingen tvivl om, hvilke der lyder bedst. (Foto: Beats)

Konklusion

Ligesom de helt trådløse Powerbeats Pro er de bedste hørepropper til træning og rekreation – for dem, der ikke har brug for støjreduktion – er Powerbeats 4 det bedste alternativ, hvis man foretrækker kabel.

Man får samme prisbelønnede lyd og den sikkerhed, som et kabel giver aktive brugere, og man sparer penge samtidig. Og det er jo hele tre ting på én gang.

Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Audezes gaming-headset nyder godt af planar-teknologien fra firmaets luksushovedtelefoner.
Geneva er tilbage med en sprudlende stereohøjttaler i stilrent retro-kabinet.
Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blandt de bedste hybride bærbare, der kan købes for penge lige nu. Især skærmen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en hel del, men den tekniske ydelse gør, at prisen kan forsvares.
Så veludstyret og så rigtig. Primare I35 Prisma siger sandheden med stram lyd og flot klang. Og så kan den afspille, hvad det skal være af filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative professionelle på et skrabet budget. Skærmen er smart, men prisen er stram.
Sony har skrumpet deres bedste allround-kamera, og det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!
Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!
Ledvance har meldt sig ind i kampen om at levere smart lys til det smarte hjem. Det er let – og ikke særlig dyrt.