TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Beats by Dre Powerbeats 4

De nye Powerbeats er simpelthen enormt gode

Den nye 2020-model af Apples Wireless Powerbeats er perfekt til træning og kræsne ører.

Skrevet af / 02/05/2020 - 17:00
Beats by Dre Powerbeats 4
Lasse Svendsen

Trådløse hørepropper helt uden ledninger er enormt populære. To små hørepropper er alt, hvad man behøver for at høre musik, hvad enten man er på vej til arbejde, træner eller bare slapper af.

De koster mere end kablede hørepropper, og batterilevetiden er relativt begrænset – fire til fem timer. Og hvis de ikke sidder ordentligt i ørerne, risikerer man, at de falder ud. Det er sjældent et problem, når man sidder i bussen eller slapper af i sofaen, men det sidste, man ønsker, når man løber i parken, er at miste en af propperne.

Så er kablede trådløse hørepropper måske et bedre valg.

Annonce

F.eks. 4. generation af Apples Powerbeats (Apple købte Beats by Dre i 2014). Det er i bund og grund en kablet, trådløs version af Powerbeats Pro, hvor man får den samme lyd til ca. en tusse mindre.

Powerbeats 4 har alt indbygget i et minimalt hus med høredutter i den ene ende og et kabel, der forbinder højre og venstre høreprop.

Det har flere fordele. Kablet holder hørepropperne på kroppen, batterilevetiden er meget længere – op til 15 timer – og man behøver ikke at have etuiet med for at oplade dem. De oplades med et almindeligt USB-til-Lightning-kabel, og kun fem minutters opladning giver en times spilletid.

Alt dette, uden at vægten øges markant. Powerbeats 4 vejer kun fire gram mere end Powerbeats Pro.

Mindre og mere miljøvenlig emballage. (Foto: Beats)

Pasform og brugervenlighed

Hørepropperne leveres med ekstra silikonedutter i tre størrelser, og der medfølger både ladekabel og en lille stofpose til at rulle hørepropperne sammen i, når de ikke bruges.

Tilpasning til øret sker på samme måde som med Pro-udgaven. Når man har fundet den rigtige størrelse silikonedutter, trykker man øredutterne let ind mod øregangene, samtidig med at man vrider dem lidt bagud. Derpå klemmer man bøjlen ind mod det ydre øre, og så sidder de sandsynligvis som støbt.

Det gjorde de i hvert fald på mig.

Ekstra silikonedutter i tre størrelser. (Foto: Beats)

Ingen knapper på ledningen

På den nye udgave af Powerbeats sidder alle knapperne på hørepropperne. Der er ingen knapper på ledningen, som der var på den forrige generation. Tænd/sluk-knappen sidder på venstre prop, mens styring af volumen, musik og samtaler sker på højre prop. Her sidder mikrofonen også samt det Lightning-stik, der erstatter Micro USB-stikket på forgængeren.

For iPhone-ejere er parring med telefonen såre simpelt. Powerbeats 4 er nemlig udstyret med Apples H1-chip. Før dem hen til telefonen, forbindes de på et par sekunder.

Rækkevidden plejer at være opsigtsvækkende god på Beats’ trådløse hørepropper og hovedtelefoner, og de her kan man næsten løbe fra mobilen med, før musikken stopper. Udendørs rækker de let 50 meter.

Der findes en Beats-app til Android-brugere, som bruges, hvis det er nødvendigt at opdatere hørepropperne.

Alle knapper sidder på ørepropperne. (Foto: Beats)

Lydkvalitet

Hvis man er vant til lyden fra de hørepropper, der fulgte med mobilen, eller bruger Apple AirPods, er lyden fra Powerbeats 4 en åbenbaring. De lyder glasklart og åbent sammenlignet med de almindelige AirPods, og der er masser af bas, uden at den bliver påtrængende.

Klaveret og kontrabassen på “Bye Bye Blackbird” med Keith Jarrett lød forbløffende fokuseret og fyldigt. Lydbilledet er større og varmere end på RHA M750 Wireless, og trommesolen på samme spor lyder næsten eksplosivt dynamisk med Powerbeats.

Drakes “Toosie Slide” er indspillet med lidt for meget bas, og den kan både høres og mærkes her, hvilket ikke er så almindeligt for et par hørepropper i denne prisklasse. Der er heller ikke meget at udsætte på lyden længere op i frekvensområdet. Diskanten kan lyde lidt grovkornet, når hørepropperne er helt nye, men det bliver lidt blødere med tiden.

Guitarer og kor på “New Slang” med The Shins kommer godt frem i lydbilledet. Der er en antydning af utydelige sibilanter på enkelte optagelser, og det her er en af dem. Mezzosopranen Cecilia Bartolis stemmer klinger ikke helt så varmt og organisk som på mine reference-hørepropper fra Ultimate Ears, men jeg frygtede, at det ville være meget værre. Bryn Terfels glødende baryton slipper også godt fra det.

Da jeg sammenlignede med forrige udgave af Powerbeats, lagde jeg mærke til tre ting: Lyden i den nye 2020-model er meget bedre, de virker mere solidt bygget, og ledningen på de nye generer ikke lytteren så meget via mikrofonen.

Powerbeats 4 mod Powerbeats 3 – ingen tvivl om, hvilke der lyder bedst. (Foto: Beats)

Konklusion

Ligesom de helt trådløse Powerbeats Pro er de bedste hørepropper til træning og rekreation – for dem, der ikke har brug for støjreduktion – er Powerbeats 4 det bedste alternativ, hvis man foretrækker kabel.

Man får samme prisbelønnede lyd og den sikkerhed, som et kabel giver aktive brugere, og man sparer penge samtidig. Og det er jo hele tre ting på én gang.

Karakter
Beats by Dre Powerbeats 4
Basic

Lyd & Billede mener

Fed, dynamisk lyd med varm klang og masser af detaljer. Rigtig god pasform, enorm rækkevidde og gunstig pris. Ikke helt trådløse.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord

Yamaha falder igennem

Den bedste lyd til pengene

Køb forgængeren i stedet

Scroll to Top