TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Bang og Olufsen BeoPlay H2

Gadedreng i city-dress

Letvægtshovedtelefoner med lækker lyd og overraskende skub i bunden.

forfatter
Publiceret 03/03/2015 - 06:00
L&B mener
God, åben lyd. Overraskende god bas, lækker mellemtone og fin opløsning til prisen. Designet er lige så pænt og nobelt, som man forventer af et B&O-produkt.
Den mekaniske opbygning virker plasticagtig, og bærekomforten er ikke så god som på over-ear modeller.
Specifikationer
 • Bestykning: 40 mm elementer
 • Tilslutning: 3,5 mm stereo mini-jack (iPhone-kompatibelt kabel)
 • Kontrol/mikrofon på kabel
 • Vægt: 155 g

H2 er nyeste medlem i B&O Play-serie, som skal lokke et yngre, mere hipt publikum til. Pressemeddelelsen fortæller, at BeoPlay H2 er beregnet til en aktiv livsstil, hvor man altid er på farten. Og det eneste medleverede kabel er da også forsynet med et firepolet 3,5 mm mini-jack stik og kontrol/mikrofon til iPhone.

På farten eller ej, så signalerer designet dog mere city-dress end street. H2 er med deres underspillede elegance i støvede farver nærmest det modsatte af et fashion statement. Ørepuderne er i lammeskindslæder, og bogstaverne L og R er trykt med store typer på stoffet. Og tak for det. På alt for mange hovedtelefoner må man bruge lang tid på at kende forskel på højre og venstre.

Fluevægter med muskler
H2 er lette, meget lette (155 gram), og førstehåndsindtrykket er, at der er blevet sparet så meget på vægten, at det er gået ud over robustheden. Hovedbøjlen er nærmest vægtløs, og den plastbøjle, der holder ørekopperne, vrider sig efter hovedformen. Det hele virker spinkelt. Indtrykket holder dog kun, indtil musikken begynder. Så får man andet at tænke på.

Lydmæssigt ligger H2 klart i den bedre ende. De har et både åbent og fyldigt, næsten fyndigt lydbillede. Mellemtonen er lækker, og sangstemmer står naturligt frem. Toppen er også fint med. Der findes hovedtelefoner med endnu bedre opløsning, men de er også dyrere.

beoplay_siden
BeoPlay H2 er så lette, at de virker spinkle. Men det gælder bestemt ikke lyden.

Bas for gadedrenge
Bunden er overraskende fra en fluevægter som H2. Niveaumæssigt spiller de lige op med over-ear DJ-hovedtelefoner. Når Lindsey Stirling kaster sig ud i lynhurtige violinsoli akkompagneret af tung dubstep-bas, afslører de pæne H2 deres mørkere sider. Med disse hovedtelefoner kan du være pæn i tøjet og samtidig street i hjertet.

Bassen er dog ikke lige så præcis som resten af toneområdet. Det afsløres på akustiske numre, hvor den nemt kan virke for overdrevet og have en tendens til “one-note bass”. Den lidt unuancerede bas bliver dog betydelig strammere, når hovedtelefonerne sluttes til en kraftigere forstærker.

Konklusion
B&O BeoPlay H2 er behageligt selskab. De gengiver det meste musik lækkert og engagerende, og bassen er god og solid, selv om de ikke er større end tobak for en skilling. Hovedtelefonerne er så letdrevne, at de fint kan drives af mobilen og spille højt nok til at trænge igennem støjen fra omgivelserne, når du bruger dem på farten. Men de lyder endnu bedre med en ordentlig forstærker.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
LG lancerer nye hørepropper LG’s nye TONE Free hørepropper sidder som støbt, og de lover store lydoplevelser med bl.a. Dolby Atmos og støjreduktion
Familieforøgelse i FreeBuds-familien FreeBuds-familien udvides med Pro 2
T+A hovedtelefoner: Topmodellen er en drøm Når T+A laver hovedelefoner, så tager de opgaven alvorligt. Topmodellen Solitaire P er det rene kunstværk.
Mere tilgængelige hovedtelefoner fra Meze Med 109 Pro ønsker Meze at tilbyde mange af kvaliteterne fra sine flagskibe til en meget lavere pris
10 helt trådløse hørepropper til under en tusse Hvilke trådløse hørepropper er bedst, når man allerhelst vil bruge pengene på noget helt andet? Og bør man prioritere støjreduktion i budgetklassen? Læs vores test!
Endelig lancerer de trådløse hørepropper med støjdæmpning Beyerdynamic Free Byrd er utroligt nok deres første helt trådløse hørepropper.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend