Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

Sved og løb kabelfrit med B&O

Bang & Olufsen har lavet en sportsudgave af sine helt trådløse hørepropper. De kan tåle at komme med overalt – også under vandet.

Skrevet af / 11/07/2020 - 07:50
Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport
John Alex Hvidlykke

Vi testede for nylig tredje generation af Bang & Olufsen Beoplay E8, som havde fået rettet op på børnesygdommene fra de to første generationer af helt trådløse hørepropper. Men Bang & Olufsen havde mere i ærmet: En sportsudgave af Beoplay E8, som netop er landet i ørerne på anmelderen.

Beoplay E8 Sport ligner deres mindre robuste tvilling, men er udstyret med et par finesser til “offroad-brug”. En stabiliseringsfinne i silikonegummi skal hjælpe dem med at sidde stabilt i øret, og selve kapslen er beklædt med riflet gummi. Dog ikke på toppen, som bruges til touch-betjening.

Der er ikke plads til knapper på trådløse hørepropper. Derfor sker betjeningen med touch og kombinationer af tryk på rygskjoldet af de to propper. Op til tre tryk efter hinanden. Det er forvirrende, men kan ikke gøres ret meget bedre på den plads, der er til rådighed.

Der medfølger silikone-øredutter i fire størrelser og stabiliseringsfinner i tre størrelser. Man får også et sæt øredutter i memory-skum.

Beoplay E8 Sport ligner deres mindre robuste tvilling, bortset fra at de er gummibelagte og har et “horn” til at holde dem på plads i ørerne. (Foto: Bang & Olufsen)

Batteritiden er den samme som på de almindelige E8, nemlig syv timer. Det er omtrent standard på helt trådløse propper i dag. Lade-etuiet kan klare godt tre opladninger, som føjer 23 timer til batteritiden. Selve etuiet kan desuden oplades trådløst efter Qi-standarden. Det er smart.

Beoplay E8 har i tidligere generationer haft problemer med at opnå en stabil Bluetooth-forbindelse. Det skulle være løst nu. Men måske ikke helt. Parring var betydelig sværere end normalt (og jeg parrer i embeds medfør rigtig mange Bluetooth-enheder med mobiler). Og når hørepropperne havde været slukket og skulle genfinde forbindelsen, blev det ofte i en ustabil udgave.

Læs også Hvilke helt trådløse hørepropper er de bedste? Er du på udkig efter nye hørepropper? Så er det på tide at klippe kablet! Vi har testet 11 par.

Svøm under vandet i en halv time

Sportshovedtelefoner skal kunne stå for lidt af hvert, og Beoplay E8 Sport er støv- og vandtætte efter IP57-standarden. Det vil sige, at de kan klare at være neddykket til en meters dybde i en halv time. Og har du en vandtæt telefon, skulle du kunne lytte til musik dernede imens. Det er fikst, hvis træningen består af vandpolo, men vi har ikke testet dette i praksis.

Beoplay E8 Sport er vandtætte efter IP57-normen, så de kan ikke blot klare en byge – men kan være neddykket i op til en halv time. (Foto: Bang & Olufsen)

Beoplay E8 har ikke indbygget stemmestyring. Det er lidt overraskende, da netop helt trådløse hørepropper kan have fordel af den berøringsfri betjening – og så meget desto mere, da man finder denne funktionalitet i langt billigere propper. Man kan dog stadig bruge mikrofonerne til at få mobilens stemmestyring i tale.

En af nyhederne i Beoplay E8 3rd Gen. var tilføjelse af den “hi-fi-venlige” lyd-codec aptX. Den har sportsudgaven også fået med. Det er et plus – og havde den ikke været der, ville det have været en mangel – men det er dog stadig kun standardudgaven af aptX og ikke HD- eller Adaptive-udgaven.

Lydkvaliteten

Bas er notorisk svært i hørepropper. Medmindre proppen slutter helt tæt i øregangen, er bas en umulighed. Og selv når den gør, kan bittesmå unøjagtigheder give store spring i basniveau. I Beoplay E8 Sport er opgaven løst til noget nær perfektion. Bassen er solid og netop med en tilpas stor fremhævning i mellembassen til, at det bliver let at følge rytmen under træningen. Skulle det ikke være tilstrækkeligt, kan Bang & Olufsen levere ekstra dominans i bunden med indstillingen Sport, som får selv de sløveste ben til at holde takten.

Selv om E8 Sport er bygget til hård brug, er lyden ganske raffineret med de samme kvaliteter som E8 3rd Gen. Mellemtonen er overraskende ren, så man fristes til at sænke tempoet og sætte sig et øjeblik for at nyde sangen. Det skal man naturligvis helst lade være med. Men hørepropperne kan sagtens bruges til pendling til og fra arbejde. Eller for den sags skyld til rejsebrug. Men da de ikke har aktiv støjreduktion, får man ikke helt så god lydisolation.

Når det gælder produkter fra Bang & Olufsen, er vi vant til at se en høj pris. En pris, der modsvares af en byggekvalitet og et design ud over det sædvanlige. Beoplay E8 Sport er bestemt tillidsvækkende – men der er simpelthen ikke plads til ekstra detaljer i børstet aluminium og kernelæder på kabelfri hørepropper.

Beoplay E8 Sport bliver dermed én blandt efterhånden mange helt trådløse hovedtelefoner i hård konkurrence om forbrugernes gunst. Om du har lyst til at have et sæt hørepropper til næsten tre tusind siddende i ørerne, mens du kaster dig gennem skovbunden, er dit eget valg. Det kan med lethed gøres billigere. Især hvis du kan nøjes med svedtæthed frem for total IP57-vandtæthed. Så kunne valget f.eks. være de halvt så dyre JBL Live 300TWS.

Etuiet lægger 23 timer til batteritiden – og selve etuiets batteri kan oplades trådløst. (Foto: Bang & Olufsen)

Konklusion

Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport er en specialudgave af de i sig selv vellykkede E8 3rd Gen., og det er lykkedes at parre den udmærkede lyd fra civiludgaven med en robust indpakning. Lyden er fin og nuanceret, og der er tilpas meget bas til træningsbrug. Transparensfunktionen, der lukker lyd fra omgivelserne ind, er praktisk.

Har du ikke brug for at kunne være neddykket i vand, mens du lytter med den hi-fi-venlige aptX, kan man dog få næsten lige så god lyd billigere.

Karakter
Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport
Premium

Lyd & Billede mener

Etuiet kan oplades trådløst. Behageligt lydbillede, der hælder mod det varme. Svært at opnå stabil forbindelse. Prisen. Ingen indbygget stemmestyring.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?

ANC-hovedtelefoner med et ekstra trick

Ungdommelige hovedtelefoner gør rent bord

Yamaha falder igennem

Den bedste lyd til pengene

Køb forgængeren i stedet

Så enkelt - så mesterligt!

Endelig "lossless" fra Bose

Godt nyt fra Bose

Hør din musik for første gang

B&W sætter barren højt - igen

Scroll to Top