Search
Generic filters

TEST : JBL Live 300TWS

Prop hi-fi i øret

Selv om de er bittesmå, og prisen er til at overse, er JBL’s helt trådløse hørepropper opgaven mere end voksne.

JBL Live 300TWS

Lyd & Billede mener

Transparent og åbent lydbillede, behageligt fri for betoninger. Sidder godt i øregangen.
Følsomme over for mekanisk støj. Ingen stemmestyring med Siri. Betjening kræver tilvænning.
 • Type: In-ear, helt trådløse
 • Drivere: 5,6 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz (tolerance ikke opgivet)
 • Aktiv støjreduktion: Nej
 • Batteritid: 6 timer (+ 14 timer ekstra fra lade-etui)
 • Stemmestyring: Google Assistant, Amazon Alexa
 • App: JBL My Headphones
 • Tilslutning: Bluetooth 5.0 (A2DP 1.3)
 • Vægt: 67,3 g
 • Web: jbl.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1199 kr

True wireless – altså helt kabelfrie – hovedtelefoner er en af de mest populære typer hovedtelefoner. Kun matchet af støjreducerende hovedtelefoner og gaming-headsets. Kategorien eksisterede overhovedet ikke for blot få år siden, men især det seneste år har de fleste leverandører meldt sig med deres bud på uafhængige, trådløse hørepropper. Blandt dem JBL.

JBL Live 300TWS er et sæt kabelfrie hørepropper i mellemprisklassen. JBL har halvt så dyre alternativer, som vi også har testet, men her er vi oppe i rigtige lydtætte hørepropper, som både kan forventes af sidde sikkert i øret og have basgengivelse.

Der er ikke plads til ret meget design på de små kapsler, men helheden er blevet nobel og ret harmonisk at se til: En cylindrisk enhed, halvt i plast, halvt i metal. En “tud” peger ind i øregangen. Der medfølger gummi-øredutter i tre størrelser og stabiliseringsringe i fire størrelser, som sikrer, at hovedtelefonerne sidder godt fast i ørerne. JBL Live 300TWS fås i fire støvede nuancer af henholdsvis grå, rød, blå og hvid.

Opladningen sker, som normalt for helt trådløse hørepropper, i transportetuiet, der har indbygget batteri. Selve propperne har en batterilevetid på seks timer, og etuiet føjer 14 timer til dette. De kan altså oplades lidt mere end to gange, mens man er på farten. Etuiet oplades med et USB-C-kabel.

Ud over at beskytte hovedtelefonerne under transport giver etuiet 14 timers ekstra batteritid. (Foto: JBL)

Vejledningen forklarer, at JBL-logoet på ørekapslerne skal være vandret, når de sidder korrekt i øret. Jeg er ikke vant til at skulle bruge et spejl for at teste udstyr – men det virker. Og når propperne er på plads, sidder de faktisk udmærket fast i øregangene. De er endda lettere at få på plads end mange andre in-ear-hovedtelefoner, der nærmest skal skrues i, mens man bekymrer sig for, om trommehinderne holder til trykforøgelsen. Selv om tætheden er mindre, er der heller ingen problemer med basgengivelsen.

Styres med touch eller tale

Med et areal som en fingernegl er der ikke plads til betjeningsknapper på JBL Live 300TWS. Derfor styres afspilning, lydstyrke m.m. med touch-kommandoer. Altså ved at fumle febrilsk rundt på kapslerne, mens numre starter og stopper mere eller mindre tilfældigt. Heldigvis kan man i app’en JBL My Headphones selv definere, hvilke kommandoer der skal styre de forskellige funktioner.

JBL Live 300TWS har selvfølgelig stemmestyring, og med så lidt plads til fysisk styring giver det ekstra god mening. Underligt nok understøttes kun Google Assistent og Amazon Alexa, mens Apple-brugere anråber Siri forgæves.

annonce
Læs også Hvilke helt trådløse hørepropper er de bedste? Er du på udkig efter nye hørepropper? Så er det på tide at klippe kablet! Vi har testet 11 par.

Kan tåle byger og svedeture

Helt trådløse hovedtelefoner er populære til træning, hvor løsthængende kabler kan være alt fra generende til direkte farlige. Live 300TWS er ikke deciderede træningshørepropper, men er dog sved- og regntætte (IPX5).

annonce

App’en er den samme, som bruges til f.eks. JBL Club 950nc, men heldigvis er de lydødelæggende DJ-lydprofiler ikke tilgængelige sammen med Live 300TWS. Det er til gengæld den brugervenlige equalizer-funktion. Men brug den kun, hvis du foretrækker en lyd, der ikke er neutral.

Selv om JBL Live 300TWS ikke har aktiv støjreduktion, lukker forseglende hørepropper lyden temmelig godt ude (jeg ville også have misset et bud, der ringede på døren, hvis ikke han havde ringet op på telefonen, da jeg ikke svarede).

For at undgå den slags problemer findes funktionerne TalkThru og Ambient Aware, der dækker stort set det samme, men i forskellig grad. Fælles for dem er, at lyden fra omgivelserne sendes ind i hovedtelefonerne via mikrofonerne. Selv om mikrofonerne af fysisk nødvendighed sidder langt fra munden, er taleforståeligheden udmærket.

JBL Live 300TWS er enkelheden selv. Al betjening sker med touch eller tale. (Foto: JBL)

Lydkvaliteten

Efter at have lagt ører til de skuffende JBL Club 950NC var forventningerne sat lavt. Især da prisen på Live 300TWS er en tredjedel lavere. Heldigvis blev jeg positivt overrasket.

annonce

Mellemtonen er ikke bare god til prisen, men rigtig god i det hele taget. Jeg har hørt adskillige fuldvoksne hovedtelefoner til den dobbelte pris gengive stemmer mindre naturligt. Selv om lyden selvfølgelig befinder sig inde i hovedet, og der ikke er stereoperspektiv som sådan, er der godt med luft i gengivelsen. Klaver og percussion lyder dynamisk og frit.

Det efterhånden meget gennemprøvede “Right Hand Man” fra Hamilton klares uden slinger i valsen. Selv om den tunge elektroniske basgang mister lidt kontrol. Men der er intet problem med basniveauet, selv om øredutterne ikke slutter så klaustrofobisk tæt som flere andre, jeg har prøvet.

Også toppen dækkes fint. Der er ingen antydning af skarphed eller uklarhed. Og overtonerne klinger naturligt. Selvfølgelig kan det gøres bedre. Ikko Obsidian har bedre detaljegengivelse. Men de er også noget dyrere, og de er hverken trådløse eller aktive. Og JBL’erne er sjovere at lytte til.

Det eneste, jeg har at udsætte på lyden, er rent mekanisk. Vibrationer og bevægelser forplanter sig nemlig meget nemt fra kapslerne til øregangene. Den mindste kæbebevægelse giver en knagende lyd, og bider man sammen, bliver det værre.

Konklusion

JBL Live 300TWS er ret vellykkede true wireless-hovedtelefoner med et godt forhold mellem den udmærkede kvalitet og den forholdsvis behagelige pris. Lydmæssigt kan der ikke sættes en finger på JBL’erne, og man får stort set alt, hvad man kan ønske – bortset fra mere hi-fi-venlige codecs og automatisk støjreduktion. Og det ville lægge flere hundrede kroner oven i prisen.

iPhone-ejere vil nok ikke savne aptX, som ikke understøttes hos dem, men manglen på stemmestyring med Siri vil være mere alvorlig.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Endelig nogen, der slår Sony på støjreducerende hovedtelefoner. Og så er det Sony selv! WH-1000XM4 overtager tronen som markedsleder.
  På udkig efter en storskærm til en fornuftig pris? Så kommer Sony XH8096 som kaldet.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er meget federe!
  De, der netop har bestilt funklende ny Audi e-tron uden at sætte kryds ved et Bang & Olufsen-lydanlæg, må tilgive os, når vi siger: Au, au, au!
  Yamaha viser tydeligt, hvorfor de behersker high-end bedre end de fleste, med en pladespiller, der river konventionerne ned og går sine egne veje.
  De små Klipsch-højttalere slår soundbars i forhold til spilleglæde og lydtryk og virker lige godt på tv’et som på mobilen.
  OnePlus Nord er blevet markedsført, som var mobilen ensbetydende med Jesu genkomst. Det er den ikke, men mindre kan også gøre det.
  Bose Frames holder UV-strålerne væk, samtidig med at de sender luftige musikalske toner direkte ind i dine øregange. Er det sommerens sejeste gadget?

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Timekettle M2

  Vejl.pris 800 kr Din egen tolk direkte i øret

  HiFiMAN HE-1000se

  Vejl.pris 27650 kr Det rene vanvid – men åh, så dejligt!

  Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

  Vejl.pris 2750 kr Sved og løb kabelfrit med B&O

  JBL Live 300TWS

  Vejl.pris 1199 kr Prop hi-fi i øret
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link