Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Audio-Technica ATH-M50x

X-faktor

En gammel favorit i ny indpakning, der stadig spiller glimrende trods minimale ændringer.

Skrevet af / 27/08/2014 - 13:28
Audio-Technica ATH-M50x
Lasse Svendsen

De pålidelige studie-hovedtelefoner fra Audio-Technica har deres trofaste tilhængere verden over og har overlevet alskens modeluner og stadig stærkere konkurrence. En af grundene er, at de er så solidt lavet, at de kan tåle det meste – den slags hovedtelefoner, der bruges af professionelle – og de spiller så balanceret og åbent, at de er fremragende til de fleste ting. Ikke alene til studiebrug, men også til anlægget derhjemme.

Og til mobilen, hvis den har effekt nok til at drive ATH-M50x, som de hedder nu.

X-faktoren består egentlig ikke i meget mere end et redesign. De er stadig sorte og ligner mere et værktøj end et designprodukt, men har endelig fået aftagelig ledning. Der medfølger tre forskellige – en spiralledning plus en lang og en kort til bærbar brug. Men den korte mangler kontrol/mikrofon til håndfri brug, og sådan en ledning findes heller ikke som ekstraudstyr til M50x.

Ellers har Audio-Technica ikke ændret konstruktionen, og derfor er det nærliggende at tro, at de lyder, ligesom M50 uden x gjorde før. Der er stadig tale om lukkede og drejelige ørekopper, som ligger rundt om øret, godt polstrede og med et design, man ikke kigger to gange på.

Men noget må der være sket, siden vi testede ATH-M50 for fire år siden. For den nye model lyder friskere, og balancen i lydbilledet er bedre. Bassen er stadig stram og fyldig, men mere præcis på M50x. Ikke meget, men nok til at man mærker det, især på elbas og stortromme. I mellemtonen er detaljerne en smule bedre fokuseret og defineret, mens diskanten både er tydeligere og uden den svage tendens til skarpe s-lyde, som forgængeren havde.

Forskellene er så små, at de ikke betyder alverden, men med opgraderingen er det lykkedes Audio-Technica at friske lyden fra ATH-M50 op og gøre x-versionen til hovedtelefoner at regne med i denne klasse.

Det fine er, at de nu er endnu bedre egnet til flere typer musik. Såsom klassisk, hvor det eneste, jeg savner, er et lidt bredere og dybere lydbillede, men det får vi måske med den næste opgradering.

Lyd & Billede mener

Åbent og balanceret lydbillede, der er så behageligt, at man kan lytte for evigt. Solidt bygget med aftagelig ledning. Ingen kontrol/mikrofon på ledningen.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Så enkelt - så mesterligt!

Endelig "lossless" fra Bose

Godt nyt fra Bose

Hør din musik for første gang

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Propper med fjernsyn

Sommermusik lige i øret

JBL fremmer musikken og dæmper støjen

Scroll to Top