: Coloud The Boom

Hverken lyn eller torden

Det svenske firma Coloud Headphones kom på markedet i 2009, og til vores test har jeg fået The Boom, som findes i et væld af farver for dem, der tør.
Lyd & Billede mener
Zound Lasso
Lyden Kvaliteten
Specifikationer
  • Type: lukkede
  • Frekvens: 20 – 20000 Hz
  • Impedans: 32 ohm
  • Følsomhed: 101 dB
Annonce
Annonce
forfatter

The Boom er pænt matte og sidder behageligt. Materialet på hovedbøjlen er lidt plasticagtig, men den sorte underside er beklædt med et blødere materiale, som føles dejligt mod hovedet. Desværre er klokkerne ikke vridbare i nogen retning, hvilket gør, at de ikke er så fleksible, men på den anden side er der færre ting, som kan gå i stykker. Ledningen er af den flade, praktiske type og har en patenteret løsning på enden af hovedtelefonerne: Zound Lasso, som forandrer stikket til en lås for ledningen, når de ikke benyttes. En smart løsning på ledningsrod.

Pasformen er dejlig, men materialevalget på ørepuderne er det samme som hos Sony, og efter et stykke tid bliver det meget varmt, hvilket måske kan være dejligt, hvis man befinder sig ude om vinteren, men om foråret og om sommeren kan det let blive for varmt.

The Boom fungerer udmærket til iPhone, men min Xperia vil absolut ikke arbejde sammen med disse hovedtelefoner, selv om det siger mere om mobilen end hovedtelefonerne.

Akkurat som mange andre i denne test er det typiske lukkede hovedtelefoner, og selv om det mærkes tydeligt, at The Boom kan lide nuancerne i “La Primavera”, så savnes luften og rummet. Det øvre mellemregister og diskanten kommer ikke rigtig til sin ret. Jeg udfordrer med lidt rock i form af “Skynyrd Nation”, og bassen kan man ikke klage over, men trommer og guitar kommer ikke til sin ret, og lydbilledet føles sammentrykket og kedeligt. Det er, som om bandet står i et trangt øvelokale med meget lavt til loftet.

Konklusion
Sætter man pris på den lidt mere dæmpede lyd hos lukkede hovedtelefoner, samtidig med at man gerne vil kunne variere lidt med forskellige farver, så kan The Boom være et alternativ. Den flade ledning med den smarte Zound Lasso-løsning for at undgå ledningsrod hæver karakteren. De vil også holde dine ører varme om vinteren, men jeg savner den luftighed og dynamik, som gør, at man begynder at stampe takten, uden at man tænker over det.

Annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Skullcandy Lowrider

Tøjdyr med attitude

I foråret testede jeg Uprock, der ikke var så imponerende med undtagelse af de mange mulige farvekombinationer. Nu har jeg Lowrider i hænderne, og det skal blive spændende at se, hvad de er værd.

Prisen Kan foldes sammen
Pasformen

Denon AH-D510R

Vil spille højt

Fra japanske Denon kommer de største og dyreste deltagere i testen, og også de hovedtelefoner, der virker mest traditionelle med deres udførelse i sort og sølv.

Bassen Kvaliteten
Prisen Designet Kræver høj volumen

Sony DR-ZX302VP

Alt krudt på lyden

DR-ZX302VP er næppe Sonys mest gedigne hovedtelefoner eller noget studie i kvalitet, men prissedlen er heller ikke skræmmende høj.

Lyden Adapter Lydregulering på mikrofon
Kvaliteten

Cresyn C555s

Til den diskrete

Hovedtelefonerne fra Cresyn vinder ikke just nogen designpris, men vil du have små, smidige hovedtelefoner, der kan bo i inderlommen, når de ikke benyttes, så har du et alternativ her.

Kan foldes sammen
Design

Urbanears Tanto

Større end man tror

En af Plattans mindre søskende hedder Tanto, og de leveres – som alle hovedtelefoner fra Urbanears – i en æske af samme farve som hovedtelefonerne. I dette tilfælde lækker hindbærrød.

Små Prisen
Svage Ingen bas

Philips SHL520WT/10

Lækre på flere planer

Bidraget fra Philips er nogle meget behagelige hovedtelefoner, som er tilgængelige i sober sort, stilren hvid eller trendy rosa. De ser faktisk dyrere ud end de 500 kroner, der står på prissedlen.

Lyden Prisen Designet
Stof på hovedbøjlen

Urbanears Plattan

Elegant tilbehør

At se på Urbanears’ hovedtelefon-kollektion er som at gå ind i en slikbutik – farvestrålende til det yderste. Her findes alt fra traditionel sort til farvestrålende kanariegul.

Mange farvevalg Ledningen
Lyden Pasformen
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Åsa Warme

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Nyeste artikler:

Annonce
Annonce

Læs også

JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Aktiv støjreduktion i trådløse hovedtelefoner plejer at koste mere end dette.
Det er Marshall Mode II, man skal have, hvis man elsker, at det trykker lidt i ørerne, når man spiller musik. Højt, selvfølgelig.
HEDDphone er virkelig unikke og baner vejen for noget helt nyt inden for hovedtelefoner. Sådan nogle har du garanteret ikke hørt før!
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.