: Amadeus AEBT

Prischok

Storslåede trådløse hovedtelefoner til under en tusse? Ja, det kan godt lade sig gøre!

Januar 2017Amadeus AEBT

Lyd & Billede mener

Den fyldige bas lægger fundamentet ved lav volumen og lyder heftigt, når man skruer op. Lyden er åben nok til at tackle langt det meste.
Du får ikke samme opløsning som på dyre modeller, og den trådløse rækkevidde kunne være bedre. Ved samtaler lyder din stemme lidt indelukket for modparten.
 • Type: Lukkede, over-ear, trådløse
 • Tilslutning: 3,5 mm, Bluetooth 4.0 (aptX)
 • Aktiv støjreduktion: Nej
 • Foldbare: Ja
 • Kontroller og mikrofon: Ja
 • Sammenhængende batteritid: 14 timer
 • Vægt: 255 g
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 899 kr

Når Expert under deres eget mærke Amadeus siger, at de har et par fantastiske hovedtelefoner til under en tusse, har man lov til at være lidt skeptisk. Misforstå mig ikke: Der findes mange fabelagtige hovedtelefoner til omkring tusind kroner, f.eks. Sony MDR-100AAP, Audio-Technica ATH-M40X og DD Audio DXB-03. Men fælles for dem alle er, at de har ledning. Det koster nemlig at gøre hovedtelefoner trådløse, og derfor må man op i pris for at få god lyd.

Så får jeg Amadeus AEBT til test: Imponerende sort finish med blød og behagelig polstring omkring hovedbøjlen, detaljer i børstet aluminium samt behagelige ørekopper med puder, der er store nok til at lægge sig rundt om øret og ikke bare udenpå, som de fleste billige hovedtelefoner gør.

Det eneste ved udseendet, der vidner om, at hovedtelefonerne ikke er af den dyre slags, er ørekopperne i plast og tre temmelig generiske knapper, der rager ud og bryder lidt med æstetikken. Men det er småting.

Batterilevetiden er 14 timers sammenhængende musiklytning eller samtaletid. Ja, for der er selvfølgelig indbygget mikrofon til mobilsamtaler. Selv hører jeg modpartens stemme klart og tydeligt, mens min stemme i den anden ende lyder lidt indelukket. Men ikke så man ikke kan høre, hvad der bliver sagt.

Den trådløse rækkevidde er dog ikke lige så god som på de bedste konkurrenter, så sørg for at opholde dig i samme rum som mobilen.

Rock me, Amadeus!
Lydmæssigt får man en fyldig basgengivelse serveret. Elbassen på Bowies “Lazarus” og de elektroniske rytmer på Kate Boys “Northern Lights” lyder fedt, når man spiller højt, og ved lav volumen fylder bassen fint lyden ud. Støj holdes ganske effektivt ude, så det går fint at spille lavt. Ønsker du aktiv støjreduktion til fly- og togrejser, kan man også få AEBT NC til 1.400 kroner. Men til hverdagsbrug går det fint uden.

AEBT fås også i retro-brun. Foto: Amadeus

Popnummeret “Take Me To Church” med Hozier har et ganske stort og luftigt lydbillede, og detaljerne i toppen kommer imponerende frem med Amadeus. Indrømmet, lydbilledet åbner sig betydelig mere på dyrere hovedtelefoner som f.eks. Bowers & Wilkins P5 Wireless. Men du får tre par Amadeus til samme pris!

Selv klassisk musik lyder acceptabelt. De mindste mikronuancer mangler ganske vist, og s-lyde og bækkenanslag kan blive noget overaccentuerede. Men det kompenseres der fint for med den fyldige bas, og til prisen er jeg løbet tør for argumenter mod at købe Amadeus AEBT.

Vi tager det forbehold, at vores testeksemplar led af lidt lejlighedsvis knitren over Bluetooth. Det skete ikke med kabel, som også kan anvendes. Det forekommer kun indimellem og er kun noget, man lægger mærke til i musik med meget stilhed, f.eks. et klaverstykke. Det er ikke noget stort problem, men nok til at håbe, at denne lille skavank kun gælder tidlige produktionseksemplarer.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Ring Alarm Security Kit er et fremragende komplet alarmsystem til hjemmet, som er lige til at tage ned fra hylden.
  Sennheisers støjreducerende PXC 550 har fået nyt liv under danske EPOS. Det fulde navn er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor endnu bedre talelyd er den største forskel.
  Den første helelektriske SUV fra BMW har alt, hvad man behøver – bortset fra én ting.
  Apple Watch Series 6 er måske nok det bedste smart-ur, men Apple Watch SE er det bedste køb.
  Apples egen processor har gjort MacBook Pro til den sejeste 13 tommers bærbare, vi har testet.
  Har du netop slået kløerne i en PlayStation 5 eller en Xbox Series X? Så vil du måske også gerne opgradere din skærm. Vi har testet de bedste TV’er til gaming!
  Den integrerede Linn Majik DSM spiller som en drøm og har rumkorrektion plus alt, hvad man har brug for, indbygget.
  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Jabra Elite 85t

  Vejl.pris 1999 kr Lillebitte ANC-luksusmodel

  Philips Fidelio X3

  Vejl.pris 2790 kr Til dem der elsker musik

  De 10 bedste støjreducerende hovedtelefoner

  Vejl.pris kr De bedste støjdræbere

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.