TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR

8 hovedtelefoner med støjreduktion

Støjfri på rejsen

Nyd musikken uden at blive forstyrret af larmende motorer på flyet eller irriterende baggrundsstøj på kontoret.

forfatter
Publiceret 19/01/2015 - 12:00
Produkter i denne test
 • Audio-Technica ATH-ANC9
 • Bose QuietComfort 25
 • Philips Fidelio NC1
 • Parrot Zik 2.0
 • Plantronics BackBeat PRO
 • Sennheiser PXC 450
 • Samsung Level Over
 • AKG K495 NC
 • Når man skal ud og rejse, er det rart at kunne slappe af med lidt musik. Eller læne sig tilbage og se en film, hvis det er en langdistanceflyvning. Men de hovedtelefoner, der deles ud på flyet, er noget bras. For at kunne høre noget som helst er man nødt til at skrue volumen helt op, og så bliver lyden snarere irriterende end afslappende.

  Nej, hvis man skal slappe af, er man nødt til selv at tage nogle ordentlige hovedtelefoner med. Nogle, der kan lukke støjen ude.

  Det letteste er at bruge tætsiddende hørepropper eller lukkede ørekopper med kraftig polstring. På den måde kan man lukke lyden ude mekanisk. Men det bliver aldrig rigtig stille, og mange kan ikke lide følelsen af propper i øregangene.

  Så må man ty til lidt elektronisk magi i form af aktiv støjreduktion. Det fungerer ved hjælp af en række mikrofoner – ofte både inden i og uden på ørekopperne – der opfanger den omgivende støj. En lydprocessor analyserer støjen og genererer en “omvendt” lydbølge, der udjævner den uønskede larm.

  Man skal dog være opmærksom på, at teknologien ikke er perfekt. Man kan aldrig slippe af med al lyd, medmindre man placerer både mikrofon og hovedtelefon-elementer helt tæt på trommehinden. Men man kan slippe af med det vigtigste. De brølende jetmotorer, der er så trættende i længden, den snurrende aircondition på hotelværelset eller lyden af hjulene mod kørebanen på en lang biltur.

  Kort sagt undgår man mange af irritationsmomenterne og kan slappe af på rejsen og lytte til noget rart i stedet.

   

   

  Fordele ved støjreduktion

  • Man slipper for den mest trættende støj.
  • Uden musik bliver der næsten helt stille, så man kan sove på flyet.
  • Man kan få arbejde fra hånden i urolige omgivelser.
  • Man kan lytte ved lavere volumen og undgå høreskader.
  • Musikken lyder bedre på moderat lydstyrke uden forvrængning.

  Ulemper ved støjreduktion

  • Aktiv støjreduktion hæver prisen på hovedtelefonerne betydeligt.
  • Man skal huske at oplade batterierne inden afgang.
  • I billige hovedtelefoner påvirkes lydkvaliteten ofte af elektronikken.
  • Al lyd bliver ikke blokeret. Hvis man vil have komplet stilhed, er høreværn bedre.
  • Nogle mennesker oplever den genererede modlyd som ubehagelig.

  Testkriterier
  I et tidligere nummer testede vi hovedtelefoner i mellemprisklassen. Denne gang har vi forsøgt at finde de bedste, der er til at betale. Således er prissedlen steget med næsten tusind kroner. Kriterierne var, at det skulle være hovedtelefoner med lukkede ørekopper, og at de skulle have aktiv støjreduktion.Komfort og pasform spiller en større rolle end i andre hovedtelefon-tests, fordi det er meningen, at man skal kunne have dem på under hele rejsen. Vi har også set på, hvor praktiske de er at pakke ned, og om man får de nødvendige adaptere med. Desuden er funktioner, finesser og tilslutningsmuligheder bedømt.Hovedtelefonerne er derefter testet med varieret musik af høj kvalitet. Både i stille omgivelser uden støjreduktion og i støjende omgivelser med funktionen aktiveret. Endelig er der givet en samlet bedømmelse, hvor vi også tager prisen i betragtning.

  Produkter i denne test

  Audio-Technica ATH-ANC9

  Praktiske og komfortable

  Mere praktiske og alsidige end deres prisbelønnede lillebror og lige så vellydende og behagelige at have på.

  Udskiftelig ledning med begrænset fjernbetjening til mobilen. Variabel støjreduktion til forskellige miljøer. Komfortable og diskrete på en lang flyvetur.
  Fylder en del, da de ikke kan klappes helt sammen. Kan ikke spille specielt højt.

  Bose QuietComfort 25

  Kongen af støjreduktion

  Den nye model af Boses legendariske støjdæmpende hovedtelefoner er bedre end nogensinde.

  Meget bekvemme og praktiske at tage med på rejse. Den bedste støjreduktion på markedet. Kan bruges, selv om batteriet løber tør.
  Kontrol/mikrofon virker kun med Apple-produkter. Lækker en del lyd ud, og også ind, hvis støjreduktionen er slukket.

  Philips Fidelio NC1

  Lette og upåvirkede

  Hovedtelefonerne er nemme at tage med, og musikken lyder godt både med og uden støjreduktion.

  Lette og praktiske hovedtelefoner, der kun fylder lidt i tasken. De er nemme at lade op og har god batterilevetid. Musik lyder ikke dårligere med støjreduktionen tændt.
  Ved lange rejser kan man tydeligt mærke, at man har dem på hovedet. Støjreduktionen og lydkvaliteten er gode, men ikke i topklasse.

  Parrot Zik 2.0

  Stilfulde og sofistikerede

  Zik er stadig lige hightech, men sidder lettere på hovedet og er blevet nemmere at bruge.

  Flotte, velbyggede hovedtelefoner med smarte kontroller. God, justérbar lyd med fremragende støjreduktion. Smart app og trådløs tilslutning.
  Lidt kort batterilevetid, og de tager tid at lade op igen. Stadig lidt for tunge. Næsten intet tilbehør medfølger.

  Plantronics BackBeat PRO

  Klodsede, men mange funktioner

  Kongen af trådløs kommer til sin ret på kontoret snarere end på flyet.

  Kan lyde rigtig godt i aktiv tilstand, hvis man ikke lytter for længe. Meget praktiske i trådløs tilstand og fremragende rækkevidde. Gode til at kunne koncentrere sig på jobbet.
  Store, tunge hovedtelefoner, der fylder meget i bagagen. Lyder kedeligt i passiv tilstand og lidt skarpt med støjreduktionen tændt.

  Sennheiser PXC 450

  Komfortable og velbyggede

  Meget behagelige på lange flyrejser, men de er lidt anonyme og kunne bruge noget mere attitude.

  Praktisk funktion til at lukke lyd ind, når der er behov for det. God kvalitetsfølelse og meget behagelige at have på.
  Ingen kontrol/mikrofon på ledningen. Har begrænsede volumen- og basressourcer. Materialevalget gør, at de ikke virker så dyre, som de faktisk er.

  Samsung Level Over

  Store, men diskrete

  Samsung gør de enkelte ting rigtigt, men som helhed ved vi ikke, hvem målgruppen er.

  Overraskende neutral lyd fra Samsung. Komfortable selv ved lange lyttesessioner. God trådløs integration med Galaxy smartphones.
  Optager alt for meget plads i bagagen til at tage med på rejse. Lidt for kedeligt design og for meget plastic til at føles som eksklusive hovedtelefoner.

  AKG K495 NC

  Medrivende og luksuriøse

  Velbyggede hovedtelefoner med engagerende lyd, der er lette at tage med sig.

  Virker også, selv om batteriet løber tør. Støjreduktionen fjerner de mest forstyrrende frekvenser. Fyldig lyd med balanceret lydbillede.
  Ingen kontrol/mikrofon på ledningen. Ikke standardstik på USB-ladekablet.
  forfatter

  Jonas Ekelund

  (f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

  Skriv en kommentar

  forfatter

  Jonas Ekelund

  (f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
  Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen lavet et hovedsæt til hjemmekontoret og arbejdspladsen.
  I en larmende hverdag har du brug for disse! I hverdagens trafik og støj er det på tide at gøre din hørelse en tjeneste. Her er vores Top 10-liste over anbefalede hovedtelefoner og ørepropper med støjreduktion.
  Px8 er nyt flagskib fra Bowers & Wilkins B&W lover endnu bedre hovedtelefonlyd takket være nye drivere med kulstofmembraner.
  Selvformende hørepropper fra Logitech Individuelt formstøbte hørepropper har hidtil været forbeholdt professionelle musikere. Logitech har fundet en løsning, der virker genial.
  Dine hovedtelefoner fortjener denne forstærker FiiO K9 Pro ESS kan drive så godt som alle typer hovedtelefoner, og så har den desuden alt hvad du har brug for af digitale og analoge indgange. Også Bluetooth!
  Minecraft skal lokke unge til at genanvende elektronik Elgiganten og Microsoft lancerer samarbejde med spillet Minecraft i centrum. De unge brugere skal opdrages til genbrug af gamle elektronikprodukter.
  Følg Lyd & Billede