: Sony XBA-N3AP

Den bedste bas

Det er ikke til at høre, at Sonys hørepropper er de billigste i testen.

Januar 2017Sony XBA-N3AP

Lyd & Billede mener

Her får du heftig dybbas og saftig lyd, uden at det er på bekostning af detaljerne.
Hvis du bedst kan lide helt neutral lyd, vil du finde bassen lige lovlig fyldig.
 • Princip: 2-vejs
 • Drivere: Dynamisk + balanceret armatur
 • Frekvensområde: 3 Hz – 40 kHz
 • Impedans: 32 ohm
 • Følsomhed: 105 dB
 • Kontrol/mikrofon: Ja/nej
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2600 kr

Ligesom AKG N40 er Sony N3AP en tovejsmodel med en dynamisk driver, der gengiver bas og mellemtone, mens et ultralet og lynhurtigt balanceret armatur håndterer diskantfrekvenserne. Det skulle give mere luftige overtoner med lavest mulig forvrængning.

Propperne rager lidt længere ud af ørerne end de andre modeller i testen. Det er for at give bas-enhederne mere plads til at bevæge sig og dermed en mere udstrakt basgengivelse.

I pakken finder vi syv par silikonedutter fordelt på fire forskellige størrelser. Men en clips kan man fæstne ledningen til skjorten, og der medfølger en flad pind, som ledningen kan vikles omkring, når hørepropperne ikke bruges. Ledningen har en lille kontrol til styring af musikken, men ingen mikrofon. Den er aftagelig, så du kan skifte til enten et balanceret kabel, der skal give bedre lyd, eller et med indbygget Bluetooth til trådløs lytning. Begge disse er ekstraudstyr.

Lydkvalitet
For pokker, hvor det swinger! Sonys hørepropper har endnu tungere og mere fyldig bas end AKG’s. Hvor AKG klangmæssigt hælder til den varme side, går Sony et skridt videre. Det føles næsten som at have en subwoofer implanteret i kraniet!

Med Sony er der ingen måde at dæmpe bassen på, hvis man vil det. Men det er heller ikke mange produktioner, hvor der er behov for det. For selv om bassen er tung og massiv, virker den naturlig. Mellembasregisteret lyder faktisk mere afbalanceret på Sony end på AKG, så en kontrabas f.eks. har mere sammenhæng mellem grundtoner og overtoner.

På visse typer musik vil nogle nok synes, at det bliver lidt for meget, da elbas og storetromme fylder mere i lydbilledet, end vi er vant til.

Overtoneområdet lyder meget luftigt og tydeligt, og kvindestemmer og violiner skinner i toppen. Det samme gør synth-landskabet på elektroniske produktioner som The Flaming Lips’ nyeste album, Oczy Mlody, hvor Sony blæser et større lydbillede op end de mere neutrale monitorpropper fra ACS, Audiofly og RHA.

Sony har også lidt bedre dynamik end AKG. Der er mere punch i basrytmerne på Kate Boys elektroniske “Northern Lights”, samtidig med at Kate Akhursts stemme står endnu tydeligere. Akustisk folk og country har også et mere velordnet lydbillede, f.eks. på Jess Morgans “Don’t Meet Your Heroes”, hvor instrumenterne klinger nydeligt ud.

Måske lidt rigelig bas, men det fungerer rigtig godt takket være fin opløsning opad i toneregisteret.

Konklusion
Med Sony N3AP behøver du aldrig bekymre dig om ikke at få din daglige dosis bas. Elbas og stortromme har et godt fundament og maler en bælgmørk baggrund for overtonerne at pop frem fra. Sangstemmer lyder åbent og dynamisk, mens der er masser af luft i overtonerne. Hør, hvor det synger i messingbækkener!

Nogle vil nok synes, at basområdet kan blive lidt overdrevet. I så fald skal de nok snarere se på de mere neutrale monitorpropper.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Audiofly AF180 - Perfekt balance
  Vores første møde med Audiofly bliver garanteret ikke det sidste. Her får du perfekt afbalanceret lyd.
  RHA CL1 - Simpelthen for dyre
  Alt ved RHA oser af kompromisløshed. Også lyden. Men undervejs er prisen blevet for hamper.
  ACS Evolve Studio Universal - Når sandheden skal frem
  ACS’ hørepropper afslører alt i enhver musikindspilning. På godt og ondt.
  AKG N40 - Skræddersyet vellyd
  AKG lader dig tilpasse N40 med tre forskellige filtre. Når de er bedst, lyder de meget opløst og musikalsk.

  Læs også

  Ring Alarm Security Kit er et fremragende komplet alarmsystem til hjemmet, som er lige til at tage ned fra hylden.
  Sennheisers støjreducerende PXC 550 har fået nyt liv under danske EPOS. Det fulde navn er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor endnu bedre talelyd er den største forskel.
  Den første helelektriske SUV fra BMW har alt, hvad man behøver – bortset fra én ting.
  Apple Watch Series 6 er måske nok det bedste smart-ur, men Apple Watch SE er det bedste køb.
  Apples egen processor har gjort MacBook Pro til den sejeste 13 tommers bærbare, vi har testet.
  Har du netop slået kløerne i en PlayStation 5 eller en Xbox Series X? Så vil du måske også gerne opgradere din skærm. Vi har testet de bedste TV’er til gaming!
  Den integrerede Linn Majik DSM spiller som en drøm og har rumkorrektion plus alt, hvad man har brug for, indbygget.
  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Jabra Elite 85t

  Vejl.pris 1999 kr Lillebitte ANC-luksusmodel

  Philips Fidelio X3

  Vejl.pris 2790 kr Til dem der elsker musik

  De 10 bedste støjreducerende hovedtelefoner

  Vejl.pris kr De bedste støjdræbere

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.