Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Jabra Evolve2 30

Godt headset til få penge

Hvis man kan leve med ledning, er Jabra Evolve2 30 et rigtig godt alternativ. Husk at vælge stereoversionen!
Jabra Evolve2 30 MS lifestyle
Karakter
Jabra Evolve2 30
Lyd & Billede mener
Klar tale via mikrofonen. Udmærket lyd på musik. Behagelig pasform.
Ikke trådløst. Ingen ANC. Musik mangler lidt energi og opløsning.
Specifikationer
  • Platforme: PC, Mac, Teams, UC
  • Type: On-ear, lukket
  • Drivere: 28 mm
  • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
  • Foldbart: Nej
  • Software: Jabra Direct (Windows, Mac)
  • Tilslutninger: USB (kabel)
  • Batteritid: –
  • Mikrofonbom: Ja
  • Web: jabra.dk

Jabra Evolve2 30 er en enkel og billig udgave i Evolve-serien med to mikrofoner på den vipbare mikrofonbom (for bedre talekvalitet) og 28 mm drivere inden i ørekopperne. Headsettet er kablet, og man kan vælge, om man vil have USB-A eller USB-C for enden af kablet. Trådløs kommunikation får man ikke her.

Vi har testet stereoudgaven af headsettet, men det findes også i mono med kun én ørekop. Rart for dem, der sidder i reception og både skal tale med fysiske kunder og kommunikere via telefon og digitale konferencer, men til normalt kontorarbejde anbefaler vi klart stereovarianten. Den giver langt de bedste musikoplevelser mellem samtalerne og bedre støjdæmpning.

Jabra Evolve2 30 MS side

(Foto: Jabra)

Aktiv støjreduktion er der derimod ikke; her får man kun den mekaniske dæmpning, som de små lukkede ørekopper giver. Men det kan være nok for mange.

Ørekopperne er udstyret med et rødt optaget-lys, der kan slås til og fra, og Teams-versionen, som vi har fået til test, har en direkte knap til at aktivere Microsoft Teams. Men det fungerer også med andre konferenceprogrammer, og headsettet fås også i en mere generel UC-version (Unified Communications).

Annonce

Ved at downloade Jabra Direct til Windows og Mac får man adgang til en fembånds grafisk tonekontrol (EQ) samt firmware-opdateringer, forskellige muligheder for beskyttelse mod høje lyde, og om man vil aktivere Sidetone, så man kan høre sin egen stemme gennem hovedtelefonerne under samtaler. Selv foretrækker jeg klart dette.

Jabra Evolve2 30 MS

(Foto: Jabra)

Jabra Evolve2 30 i praksis

De vejer kun 125 gram og har fin komfort – også ved lange lyttesessioner. Fordi hovedtelefonerne er så små og lette, giver de ikke ligefrem indtryk af byggekvalitet i verdensklasse, men det er langtfra nogen krise – og et syvmileskridt foran Creative Sound Blaster JAM V2.

Talekvaliteten er rigtig god. Min stemme går klart og tydeligt igennem til modtageren, selv i relativt støjende miljøer (jeg testede udendørs i en mild brise og med simuleret akustik fra en café afspillet gennem en højttaler). Som kommunikationsredskab er Evolve2 30 et godt stykke værktøj, især i betragtning af prisen.

Musik lyder fint, uden de store mangler. Man får fyldig nok bas og klare stemmer og instrumenter, og man kan også skrue lidt op og mærke trommerytmerne i ørerne, uden at det lyder forvrænget. Havde Evolve2 30 haft lidt bedre dynamik og lidt mere opløsning i overtoneområdet, ville jeg have været helt tilfreds.

Annonce
Jabra Evolve 30 app EQ

Jabra har en fembånds grafisk EQ til lydindstilling.

Konklusion

Jabra Evolve2 30 er et lille, men rigtig godt headset til kontorbrug. Klar tale begge veje takket være en god mikrofon og veldrejet lyd gennem hovedtelefonernes drivere. Hvis man vælger stereoversionen, som vi testede, får man okay passiv støjreduktion – ikke aktiv – og desuden god lyd på musik.

Da disse hovedtelefoner bruger kabel, skal man lægge dem fra sig, hvis man kort skal forlade videokonferencen, og man kan heller ikke parre dem med mobiltelefonen til opkald. Men hvis man kan leve med kabel, er Evolve2 30 et rigtig godt valg.

Også i denne test:

Creative Sound Blaster JAM V2

Styr udenom

Hvis din chef køber dette headset til dig, er vedkommende nok sadist.

Billigt og trådløst.
Dårlig lyd på både tale og musik. Middelmådig pasform, ingen støjisolering og svagt kvalitetsindtryk.

Logitech Zone Wireless

Aktiv støjreduktion til støjfyldte kontorer

Logitech Zone Wireless har meget godt at tilbyde, såsom aktiv støjreduktion. Men lydkvaliteten kunne være bedre.

Aktiv støjreduktion fungerer glimrende i kontorlandskaber. Komforten er helt okay, og headsettet kan oplades trådløst.
Talekvaliteten gennem mikrofonen er ikke alverden. Lyden på musik mangler luft.

Jabra Evolve2 85

En ordentlig krabat

Jabra Evolve2 85 er det største kontor-headset, vi har testet, og på nogle områder også det bedste. Men ikke til alt.

Stor og flot lyd på musik. Aktiv støjreduktion i topklasse. Fornem pasform og brugervenlighed.
Talekvaliteten kunne være bedre.

EPOS Sennheiser Adapt 560

Sådan skal det gøres!

EPOS Sennheiser Adapt 560 er måske det bedste headset, man kan købe til hjemmekontoret.

Glimrende lyd på tale og god lyd på musik. Aktiv støjreduktion. Behagelig pasform og kvalitetsindtryk i top. Lang batterilevetid!
On-ear vil klemme mere mod ørerne over tid end over-ear.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.