Search
Generic filters

Philips Fidelio B5

 itemprop
Philips Fidelio B5
Oktober 2016Philips Fidelio B5

Enkelt og sublimt

Det bliver ikke nemmere end med dette system fra Philips. Og det fungerer imponerende!

Lyd & Billede mener

Der er ikke andre produkter i klassen, der er lige så nemme at sætte op som Philips B5. Desuden lyder det overraskende godt, og til prisen er det et fantastisk køb!
Du får ikke fuld multirumsfunktionalitet, og anlægget kan ikke udbygges. Der findes alternativer med bedre opløsning på sangstemmer og klaver.
 • HDMI: 2 x ind, 1 x ud (ARC)
 • Digital ind: Optisk, koaksial, USB
 • Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
 • App-styring: Nej
 • Subwoofer: Trådløs
 • Mål (soundbar): 103,5 x 7 x 15,6 cm
 • Farve: Sort
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 4990 kr

Philips overraskede os med markedets første soundbar med aftagelige, trådløse og batteridrevne baghøjttalere, HTL9100. Fidelio B5 er efterfølgeren og har fået større højttaler-enheder og desuden direkte Bluetooth-tilslutning af baghøjttalerne, så hver af dem kan fungere som separat højttaler i et andet rum.

Batterilevetiden er så begrænset til fem timer, mens den er ti timer med dem som baghøjttalere i et surround-setup. Baghøjttalerne genoplades ved docke dem på hver side af soundbaren, når den ikke er i brug.

Nyt ved B5 er desuden en simpel automatisk højttalerkalibrering, som måler afstanden til baghøjttalerne og indstiller korrekt forsinkelse derefter.

 

Lydkvalitet

Ingen af de andre systemer gik så hurtigt at sætte op som Fidelio B5, og det til trods for, at det ikke har en app. Alt gøres via fjernbetjeningen og displayet på fronten. Vi synes, at film lyder bedre med Voice-indstillingen; så løftes dialogerne klokkeklart frem, uden at det bliver skarpt og unaturligt.

Surround-lyden fra baghøjttalerne er imponerende sømløs, og subwooferen følger bedre med, end vi havde forventet af en løsning til denne pris. Man kan også spille overraskende højt, så det er bare at finde popcornene frem, når anti-superheltefilmen Deadpool ryger i Blu-ray-skuffen.

Også musik i surround lyder stort og åbent, og selv om man heller ikke her får dynamikken, kontrollen og opløsningen fra et fuldgyldigt hjemmebio-anlæg, er det en rigtig god pakke for alle andre end de mest krævende.

annonce

Musik i stereo fungerer sådan, at man får almindelig tokanals stereo, når de trådløse højttalere er docket, mens systemet spiller multikanals stereo (party-mode), når de tages af og placeres andre steder i rummet. Eller i andre rum – det er f.eks. rart at have en højttaler i køkkenet til fest, for der er altid nogen, der klumper sammen i køkkenet.

annonce

Lyden er også god på musik. Også her lyder det klarest med Voice-indstillingen, men det kan blive lidt skarpt på enkelte udgivelser. Slå i så fald over på Music og nyd et varmere lydbillede med mere fyldig bas.

 

Konklusion

Ingen andre surround-anlæg er så nemme at sætte op som Philips Fidelio B5. Her kan du let starte filmen, tyve minutter efter at du er kommet inden for døren med det nye udstyr! Sæt ledningerne i, tryk på autokalibrering – og du er oppe og køre.

Lyden er også imponerende med klare dialoger, fin surround-lyd og en subwoofer, der følger godt nok med til, at der kommer fed underholdning ud af det.

annonce

Hvis du har ikke behov for fuld multirumsfunktionalitet og ved, at du ikke vil få brug for at udvide med ekstra højttalere, er der ingen grund til ikke at købe Fidelio B5.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

  Også i denne test:

   data-srcset

   data-srcset

  Panasonic SC-ALL70T + 2 x SC-ALL6

  Pris: 9597 kr Annonce
  Baghøjttalerne fungerer fint til multirumsmusik.
  Bøvlet brugervenlighed møder middelmådig lydkvalitet.
   data-srcset

  Samsung HW-K660/K661 + 2 x R1

  Pris: 7988 kr Annonce
  Lyden er rigtig god med klare dialoger, sammenhængende surround-lyd og en subwoofer, der integreres på imponerende vis. Rundstrålende multirumshøjttalere har nogle fordele, hvad placeringsmuligheder angår.
  Understøtter ikke Ultra HD pass-through. Surround-lyd forudsætter et kompatibelt Samsung-tv. En god router er vigtigere for Samsung end for nogen af de andre.
   data-srcset

  Sony HT-CT790 + 2 x SRS ZR5

  Pris: 7890 kr Annonce
  Lyden er klar og åben. Brugervenligheden er god, ikke mindst fordi soundbaren har skærmmenu. De trådløse ZR5 fungerer også godt som små multirumshøjttalere, bare uden så meget bas.
  Subwooferen flader ud, før lyden bliver helt høj nok.
   data-srcset

  LG SH8 + 2 x BH3

  Pris: 7997 kr Annonce
  Lyden er direkte, klar og fin. Brugervenligheden er god, trods manglende skærmmenu.
  Lyden fra dialoger er lidt forsinket i forhold til læbebevægelserne. Soundbaren understøtter ikke HDCP 2.2 og kan derfor ikke sende UHD Blu-ray igennem i fuld opløsning.
   data-srcset

  Sonos Playbar + Sub + 2x PLAY:1

  Pris: 15396 kr Annonce
  Sonos har markedets nemmeste opsætning af et multirumssystem, som selv en idiot kan finde ud af, og lyden er bedre end med noget andet tilsvarende system. Det er simpelthen lige i øjet.
  DTS surround-lyd understøttes ikke. Anlægget er meget dyrere end de andre, hvis du tager subwooferen med (den gode nyhed er, at du strengt taget ikke behøver den).

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Philips Fidelio B5

  B&O Beosound Balance lifestyle

  Verdenspremiere: Test af B&O Beosound Balance

  Bang & Olufsen flytter koncertsalen ind i bogreolen med en enkelt smart-højttaler, som lyder gigantisk. Sig goddag til Beosound Balance.

  Selv om den er lille, smager Denon Home 150 lidt af rigtig højttaler. (Foto: Denon)

  Lilleput med store armbevægelser

  Denons mindste multirumshøjttaler overrasker positivt med stor og ren lyd. Softwaren kalder på forbedringer.

   data-srcset

  Lyden knuser konkurrenterne

  Bowers & Wilkins’ nyeste trådløse højttaler, Formation Wedge, overbeviser stort på lyden.

   data-srcset

  Koncertlyd i reolen

  Technics laver ikke bare en af de bedste bordhøjttalere i sin klasse, de laver to!

   data-srcset

  Glem de andre. Naim Mu-so 2 sætter standarden for lydkvalitet.