TestSamsung HW-K660/K661 + 2 x R1

Næsten som en drøm

Samsungs system lyder godt og er nemt i brug. Men det har visse begrænsninger.
Lyd & Billede mener
Lyden er rigtig god med klare dialoger, sammenhængende surround-lyd og en subwoofer, der integreres på imponerende vis. Rundstrålende multirumshøjttalere har nogle fordele, hvad placeringsmuligheder angår.
Understøtter ikke Ultra HD pass-through. Surround-lyd forudsætter et kompatibelt Samsung-tv. En god router er vigtigere for Samsung end for nogen af de andre.
Specifikationer
  • HDMI: 1 x ind, 1 x ud (ARC)
  • Digital ind: Optisk, USB
  • Trådløst: Wi-Fi, Bluetooth
  • App-styring: Samsung Multiroom til iOS og Android
  • Subwoofer: Trådløs
  • Mål (soundbar): 101 x 5,4 x 8,8 cm
  • Farve: Sort (K660), sølv (K661), sort (R1)
forfatter

Samsung tager lyden alvorligt og måler i hoved og r*v på alle deres lydprodukter for at finde ud af, hvordan man får dem til at lyde bedst muligt. Bl.a. har deres lydlaboratorium et eget ekkofrit rum specielt udviklet til tv’er og soundbars.

Opsætning af Samsungs multirum er nemt. Udfordringen kommer, når systemet skal sluttes til i surround. For det første skal man bruge et kompatibelt Samsung-tv fra 2014 eller nyere. Et stort minus, men Samsung kan slippe af sted med det, fordi de trods alt er verdens største tv-producent.

For det andet er systemet totalt afhængigt af 5 GHz på routeren; det oplevede vi, da anlægget først gik på 2,4 GHz og nægtede at synkronisere. Ikke nødvendigvis en svaghed, men vigtigt at være klar over, før man ringer og skælder nogen på support ud.

 

Lydkvalitet

Når alt spiller, så spiller det til gengæld også godt. Samsung har næst efter Sonos de klareste dialoger på film, og de rundstrålende baghøjttalere kommer virkelig til deres ret som surround-højttalere. Lydbilledet er dejlig åbent og luftigt bagtil og bindes næsten perfekt til lyden forfra. Man tænker slet ikke over, at frontkanalerne er integreret i soundbaren og ikke står ude på hver sin side. Virkelig godt.

Subwooferen gør et godt stykke arbejde med at hægte sig på lydmæssigt. Den er fyldig og går dybt nok til at give fine filmoplevelser.

Også med musik holder sub’en takten fint, og det hele lyder godt og afbalanceret. David Bowies stemme er klar og åben, samtidig med at den er fyldig nok nedad. Også en krævende dame som Tori Amos får flot power opad i stemmeregisteret, og hendes klaver har overraskende god snert.

Annonce

Vi kan også godt lide, hvordan anlægget breder multikanals musikoptagelser ud i rummet i et luftigt lydlandskab. Man får ikke dynamikken og detaljerne fra store anlæg, men hvad soundbars angår, så er det strålende. Og fleksibiliteten med multirumshøjttalere er noget for sig.

 

Konklusion

Når det gælder at gengive både film og musik på en klar, luftig og vellydende måde, er Samsung klart blandt de bedre soundbars. Dynamikken er helt fin, og lydbilledet er bedre afbalanceret end med det meste andet, vi har hørt.

Samsungs app-styring er fin og intuitiv, og understøttelse af Tidal er langt om længe på plads. Det eneste, der er dumt, er at man skal bruge et kompatibelt Samsung-tv for at få surround-lyd. Og husk for Guds skyld at koble til 5 GHz netværket!

Læs alle artikler i én uge for 19 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Også i denne test:

Sonos Playbar + Sub + 2x PLAY:1

Ikke så meget at rafle om

Vi har ledt og ledt, men stadig ikke fundet noget, der slår Sonos på deres hjemmebane.

Sonos har markedets nemmeste opsætning af et multirumssystem, som selv en idiot kan finde ud af, og lyden er bedre end med noget andet tilsvarende system. Det er simpelthen lige i øjet.
DTS surround-lyd understøttes ikke. Anlægget er meget dyrere end de andre, hvis du tager subwooferen med (den gode nyhed er, at du strengt taget ikke behøver den).

LG SH8 + 2 x BH3

Et sikkert valg

LG’s anlæg har klar og tydelig lyd og er nemt i brug. Men det har også nogle svagheder.

Lyden er direkte, klar og fin. Brugervenligheden er god, trods manglende skærmmenu.
Lyden fra dialoger er lidt forsinket i forhold til læbebevægelserne. Soundbaren understøtter ikke HDCP 2.2 og kan derfor ikke sende UHD Blu-ray igennem i fuld opløsning.

Philips Fidelio B5

Enkelt og sublimt

Det bliver ikke nemmere end med dette system fra Philips. Og det fungerer imponerende!

Der er ikke andre produkter i klassen, der er lige så nemme at sætte op som Philips B5. Desuden lyder det overraskende godt, og til prisen er det et fantastisk køb!
Du får ikke fuld multirumsfunktionalitet, og anlægget kan ikke udbygges. Der findes alternativer med bedre opløsning på sangstemmer og klaver.

Sony HT-CT790 + 2 x SRS ZR5

Naturlig klang

Sonys system er nemt at sætte op og bruge, og det lyder fint.

Lyden er klar og åben. Brugervenligheden er god, ikke mindst fordi soundbaren har skærmmenu. De trådløse ZR5 fungerer også godt som små multirumshøjttalere, bare uden så meget bas.
Subwooferen flader ud, før lyden bliver helt høj nok.

Panasonic SC-ALL70T + 2 x SC-ALL6

Middelmådigt

Panasonics system er besværligt at sætte op og lyder ikke specielt godt.

Baghøjttalerne fungerer fint til multirumsmusik.
Bøvlet brugervenlighed møder middelmådig lydkvalitet.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Læs også: