Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: LG SH8 + 2 x BH3

Et sikkert valg

LG’s anlæg har klar og tydelig lyd og er nemt i brug. Men det har også nogle svagheder.

Skrevet af / 01/11/2016 - 05:00
LG SH8 + 2 x BH3
Geir Gråbein Nordby

LG SH8 har fremadrettede højttaler-enheder, hvor både Sony og Panasonic spiller skråt opad. Det giver et bedre udgangspunkt for klarere dialog på film og desuden et mindre diffust lydbillede på både film og musik.

Ligesom Panasonic har LG ikke nogen skærmmenu og bør styres via app’en frem for på den medfølgende fjernbetjening. Vi bider også mærke i, at soundbaren ikke understøtter HDCP 2.2, hvilket vi fik bekræftet ved, at den ikke sendte Ultra HD-opløsning videre til tv-skærmen, men kun almindelig HD.

Det er nemt at koble på netværket – bare følg instruktionerne, så går det glat. Men sørg for, at højttalerne sluttes til 5 GHz og ikke 2,4 GHz, ellers skurrer det i bagkanalerne, og subwooferen kan indimellem falde ud. App’en fungerer ellers fint, og det er nemt at vælge “party mode” for at spille samme musik i alle højtalere. Men det er jo surround-lyden, vi er interesseret i her.

 

Lydkvalitet

Det er i øvrigt nemt at justere lydniveauet for baghøjttalerne i app’en. Vi kan godt lide at hæve det lidt. Så fungerer film fint, og Deadpool bliver spændende nok til at finde popcornene frem.

Igen understreges det, hvor meget federe det er med ægte surround-lyd frem for det lydbillede, soundbaren tegner op alene. Dialogerne er klare, og subwooferen følger fint med. Bassen er fyldig uden rigtig at falde bagud. Det er faktisk imponerende, eftersom det er den mindste sub i testen.

Et aber dabei ved LG er lip-sync, hvor lyden er lidt forskudt – mere end med Sony og Panasonic. Det falder dog lige inden for, hvad der er okay.

Musik i surround lyder åbent og klart, og vi kan godt lide, at subwooferen lyder diskret og integreres godt. Til musik i stereo skal baghøjttalere kobles fra, ellers kommer der uønsket surround-lyd på.

David Bowies stemme på “Lazarus” har mere krop end med Sony og LG, og lyder meget bedre end med Panasonic. Men lysere vokaler som Tori Amos’ gengives lidt uldent i det nederste stemmeleje. Derimod klinger hendes klaver fint i sit lyse register. Multirumshøjttalerne BH3 lyder ikke helt så godt som Sonys ZR5 alene på musik, men det fungerer udmærket.

 

Konklusion

LG har en fin og åben klangbalance, og har god lyd på dialoger i film. Surround-lyd med multirumshøjttalerne BH3 fungerer fint; det eneste ankepunkt, vi egentlig har her, er at lyden af dialogerne er lidt bagefter i forhold til læbebevægelserne. Det er ikke meget, men når man først har lagt mærke til det, er det svært at løsrive sig fra.

Soundbaren har ikke skærmmenu, og den sender ikke Ultra HD-billedet videre fra Blu-ray til tv-skærmen. Det løses ved at slutte afspilleren til tv’et og soundbaren til tv’ets lydreturkanal (ARC).

https://youtu.be/kce9Uo-DiUc

Lyd & Billede mener

Lyden er direkte, klar og fin. Brugervenligheden er god, trods manglende skærmmenu. Lyden fra dialoger er lidt forsinket i forhold til læbebevægelserne. Soundbaren understøtter ikke HDCP 2.2 og kan derfor ikke sende UHD Blu-ray igennem i fuld opløsning.

Også i denne test:

Seks trådløse surround-systemer

Sonos Playbar + Sub + 2x PLAY:1

Ikke så meget at rafle om

Vi har ledt og ledt, men stadig ikke fundet noget, der slår Sonos på deres hjemmebane.

Sonos har markedets nemmeste opsætning af et multirumssystem, som selv en idiot kan finde ud af, og lyden er bedre end med noget andet tilsvarende system. Det er simpelthen lige i øjet.
DTS surround-lyd understøttes ikke. Anlægget er meget dyrere end de andre, hvis du tager subwooferen med (den gode nyhed er, at du strengt taget ikke behøver den).
Læs hele testen

Philips Fidelio B5

Enkelt og sublimt

Det bliver ikke nemmere end med dette system fra Philips. Og det fungerer imponerende!

Der er ikke andre produkter i klassen, der er lige så nemme at sætte op som Philips B5. Desuden lyder det overraskende godt, og til prisen er det et fantastisk køb!
Du får ikke fuld multirumsfunktionalitet, og anlægget kan ikke udbygges. Der findes alternativer med bedre opløsning på sangstemmer og klaver.
Læs hele testen

Sony HT-CT790 + 2 x SRS ZR5

Naturlig klang

Sonys system er nemt at sætte op og bruge, og det lyder fint.

Lyden er klar og åben. Brugervenligheden er god, ikke mindst fordi soundbaren har skærmmenu. De trådløse ZR5 fungerer også godt som små multirumshøjttalere, bare uden så meget bas.
Subwooferen flader ud, før lyden bliver helt høj nok.
Læs hele testen

Samsung HW-K660/K661 + 2 x R1

Næsten som en drøm

Samsungs system lyder godt og er nemt i brug. Men det har visse begrænsninger.

Lyden er rigtig god med klare dialoger, sammenhængende surround-lyd og en subwoofer, der integreres på imponerende vis. Rundstrålende multirumshøjttalere har nogle fordele, hvad placeringsmuligheder angår.
Understøtter ikke Ultra HD pass-through. Surround-lyd forudsætter et kompatibelt Samsung-tv. En god router er vigtigere for Samsung end for nogen af de andre.
Læs hele testen

Panasonic SC-ALL70T + 2 x SC-ALL6

Middelmådigt

Panasonics system er besværligt at sætte op og lyder ikke specielt godt.

Baghøjttalerne fungerer fint til multirumsmusik.
Bøvlet brugervenlighed møder middelmådig lydkvalitet.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Studielyd derhjemme

Blæser vinduerne ud

Drømmelyd - hvem der bare havde råd

Ægte bærbar hjemmebiograf

Højttalerne du vil forelske dig i

Sejere end de fleste

Du godeste, sikke et lydbillede!

Bærbar strandfest

De bedste højttalere du aldrig har hørt om

Groovy lyd til kræsne ører

Soundbar: Sådan får du den bedste TV-lyd

To skridt frem og et tilbage for Move 2

Scroll to Top