Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 08Deltag

: Sonos Playbar + Sub + 2x PLAY:1

Ikke så meget at rafle om

Vi har ledt og ledt, men stadig ikke fundet noget, der slår Sonos på deres hjemmebane.

Skrevet af / 01/11/2016 - 05:00
Sonos Playbar + Sub + 2x PLAY:1
Geir Gråbein Nordby

Vi er meget begejstrede for den simple brugerflade på Sonos Playbar. Har du et Sonos multirumssystem i forvejen, bliver den en naturlig forlængelse ind i tv-stuen.

Ligesom andre Sonos-produkter styres den let og elegant med en app. Der er ingen HDMI-indgang; i stedet kobles tv’et til den optiske. Soundbaren understøtter Dolby Digital, men ikke DTS, hvilket betyder, at disse udgivelser må sendes ud fra tv’et som almindeligt stereosignal, som så opkonverteres til surround af Playbar.

Der er dog måder at komme omkring dette på, såsom at slutte en Blu-ray-afspiller med multikanals PCM-konvertering direkte til Playbar. Men den gode nyhed er, at de fleste film har Dolby Digital.

Opsætning af systemet går som en drøm. Det er nemt at slutte hver enkelt højttaler til multirumssystemet, så det bare er at gruppere dem til et surround-anlæg i app’en.

I app’en kan du også lave simpel kalibrering, som giver subwooferen et perfekt udgangsniveau, og sætte den omtrentlige afstand til baghøjttalerne.

 

Lydkvalitet

Det står klart med det samme, at lyden er betydelig bedre end med de andre systemer. Dialogerne, surround-lyden, alt. Deadpool har mere punch, lydlandskabet er et stort og åbent, og man får mere indlevelse, når blodet sprøjter og indvoldene flyder!

Det skulle da også bare mangle, når man ser prissedlen, tænker du måske. Men slap lige af. For hvis man fjerner subwooferen, koster Sonos ikke mere end Panasonic-anlægget. Og selv da er Sonos bedre. Meget bedre. Dybbas forsvinder, men bassen er fyldig nok og så godt integreret, at det er langt mere behageligt at lytte til.

Vi anbefaler dog sub’en på det varmeste, for den tilføjer en dimension til lydbilledet, som vi ikke ville undvære. Men du behøver ikke at købe den med det samme; prøv gerne uden først.

Musik i stereo og surround lyder simpelthen mere som hi-fi end med konkurrenterne. David Bowies stemme er fyldig og nærværende, og et klaver har godt attack og lyder samtidig naturligt. Igen er subwooferen investeringen værd, da dybbas også er vigtigt for musik. Men kvaliteten af bassen på Playbar alene gør, at Sonos selv uden sub både udfordrer og overgår flere af de andre anlæg.

 

Konklusion

Tager man subwooferen med, er Sonos væsentlig dyrere end de andre anlæg. Men fjern den, og prisen er på samme niveau. Og alligevel er Sonos bedre end de fleste af konkurrenterne. Lyden er mere naturlig, både ved lav og høj volumen.

Vi anbefaler sub’en, da den løfter film- og musikoplevelsen. Væsentlig dyrere, ja, men også det værd. Og du behøver ikke købe den med det samme.

Og brugervenligheden? Her er der stadig ingen over eller ved siden af Sonos. Det eneste, vi savner, er understøttelse af DTS.

https://www.youtube.com/watch?v=a5-U-Q1fs-o

Lyd & Billede mener

Sonos har markedets nemmeste opsætning af et multirumssystem, som selv en idiot kan finde ud af, og lyden er bedre end med noget andet tilsvarende system. Det er simpelthen lige i øjet. DTS surround-lyd understøttes ikke. Anlægget er meget dyrere end de andre, hvis du tager subwooferen med (den gode nyhed er, at du strengt taget ikke behøver den).

Også i denne test:

Seks trådløse surround-systemer

LG SH8 + 2 x BH3

Et sikkert valg

LG’s anlæg har klar og tydelig lyd og er nemt i brug. Men det har også nogle svagheder.

Lyden er direkte, klar og fin. Brugervenligheden er god, trods manglende skærmmenu.
Lyden fra dialoger er lidt forsinket i forhold til læbebevægelserne. Soundbaren understøtter ikke HDCP 2.2 og kan derfor ikke sende UHD Blu-ray igennem i fuld opløsning.
Læs hele testen

Philips Fidelio B5

Enkelt og sublimt

Det bliver ikke nemmere end med dette system fra Philips. Og det fungerer imponerende!

Der er ikke andre produkter i klassen, der er lige så nemme at sætte op som Philips B5. Desuden lyder det overraskende godt, og til prisen er det et fantastisk køb!
Du får ikke fuld multirumsfunktionalitet, og anlægget kan ikke udbygges. Der findes alternativer med bedre opløsning på sangstemmer og klaver.
Læs hele testen

Sony HT-CT790 + 2 x SRS ZR5

Naturlig klang

Sonys system er nemt at sætte op og bruge, og det lyder fint.

Lyden er klar og åben. Brugervenligheden er god, ikke mindst fordi soundbaren har skærmmenu. De trådløse ZR5 fungerer også godt som små multirumshøjttalere, bare uden så meget bas.
Subwooferen flader ud, før lyden bliver helt høj nok.
Læs hele testen

Samsung HW-K660/K661 + 2 x R1

Næsten som en drøm

Samsungs system lyder godt og er nemt i brug. Men det har visse begrænsninger.

Lyden er rigtig god med klare dialoger, sammenhængende surround-lyd og en subwoofer, der integreres på imponerende vis. Rundstrålende multirumshøjttalere har nogle fordele, hvad placeringsmuligheder angår.
Understøtter ikke Ultra HD pass-through. Surround-lyd forudsætter et kompatibelt Samsung-tv. En god router er vigtigere for Samsung end for nogen af de andre.
Læs hele testen

Panasonic SC-ALL70T + 2 x SC-ALL6

Middelmådigt

Panasonics system er besværligt at sætte op og lyder ikke specielt godt.

Baghøjttalerne fungerer fint til multirumsmusik.
Bøvlet brugervenlighed møder middelmådig lydkvalitet.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Studielyd derhjemme

Blæser vinduerne ud

Drømmelyd - hvem der bare havde råd

Ægte bærbar hjemmebiograf

Højttalerne du vil forelske dig i

Sejere end de fleste

Du godeste, sikke et lydbillede!

Bærbar strandfest

De bedste højttalere du aldrig har hørt om

Groovy lyd til kræsne ører

Soundbar: Sådan får du den bedste TV-lyd

To skridt frem og et tilbage for Move 2

Scroll to Top