Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Klipsch Groove XXL

Sjældent godt køb

Lever Klipsch Groove XXL op til sit navn? Vi kender svaret.

Skrevet af / 19/09/2023 - 11:05
Klipsch Groove XXL
Lasse Svendsen

Selv om de kalder den XXL, er det ikke størrelsen, de henviser til, men lyden. Klipsch Groove XXL er lidt mindre end JBL Boombox 3, men en hel del større end Marshall Middleton. To af vores favoritter blandt bærbare Bluetooth- højttalere. Det lette spørgsmål er, om Klipschs legendariske status hjælper dem i konkurrencen med stærke mærkenavne som Marshall og JBL.

Klipsch-højttaleren koster lidt mindre end JBL Boombox 3 Wi-Fi, og har kun Bluetooth, ikke Wi-Fi, men er mere praktisk og fleksibel at placere. Den kan lige så godt stå på en hylde i stuen som på en bænk i parken. Der kan den holde længe, for batterilevetiden er oplyst til 22 timer, og selvom Klipsch ikke har oplyst nogen IP-tal for vejbeskyttelse, ser den ud til fint at kunne tåle en smule regn.

Læs også Krudttønde JBL Boombox 3 Wi-Fi er den bedste bærbare højttaler på markedet lige nu.

Som JBL-højttaleren har Groove XXL flere højttalerenheder indvendigt. Blandt andet en ret potent 13,3 cm bas placeret midt imellem to 5 cm store fuldtone-enheder, som leverer stereolyd.

Højttaleren kan ikke forbindes i serie eller parres i stereo med flere Groove XXL’ere. Men den kan tilsluttes en ekstern lydkilde. En pladespiller med indbygget phono-trin f.eks. Den kommer også med et minijack-kabel.

(Foto: Lasse Svendsen)

Ligeledes følger der en fjernbetjening med, der også styrer afspilningen fra mobiltelefonen, som i øvrigt kan oplades fra USB-porten på bagsiden. Du kan også tilslutte en memory stick med musik til USB-porten og afspille MP3- eller WAV-filer fra den. Der er ingen app og dermed heller ikke mulighed for indstilling af eq eller anden tonekontrol.

Fjernbetjeningen. (Foto: Lasse Svendsen)

Klipsch Groove XXL kommer med en separat 18 V og 4 A oplader – og et 230 V netkabel. Lidt old school, men det virker. Batteriet oplades fra 0 til 100 procent på 8 timer.

Læs også Kraftig lyd fra en lille højttaler Marshall-højttaleren forsvarer sin pris med overbevisende bas og tilstrækkeligt lydtryk.

Groovy

Klipsch-højttalerens fravær af app- kontrol gør den ikke så smart som konkurrenternes højttalere. Lader du fjernbetjeningen blive hjemme, betjenes den alligevel enkelt og nemt med berøringsfelter på toppen, og musikken streames fint via Bluetooth. Med hensyn til brugervenlighed er der ikke noget at klage over. Klipsch har endda lavet en gummieret overflade, som du kan placere din mobiltelefon på.

Det integrerede håndtag og den lave vægt gør den mere bærbar end Boombox 3, og når lyden ikke står ret meget tilbage for den lidt dyrere JBL-højttaler, ligner Klipsch Groove XXL et godt køb.

(Foto: Lasse Svendsen)

Den spiller forbløffende højt og tydeligt, ligesom JBL- højttaleren, og har langt fyldigere og dybere bas end JBL Charge 5 Wi-Fi og Marshall Middleton. Kontrabassen på Helge Lien trioens Gamut Warning lyder, som om den kommer fra en meget større højttaler, og klaverlyden lyder frem for alt klar og fokuseret. Normal for bluetooth-højttalere? Nej – ikke rigtig. Mange af dem får ikke klangen ordentligt frem, og instrumenter har en tendens til at lyde lidt endimensionelle og tørre.

Tag for eksempel PNAU og Khalids The Hard Way, en virkelig livlig sang med massiv bas, der ofte lyder hård, men musikken mister en smule farve, når mellemtonen ikke følger med. Her er lyden varm og fyldig, og det giver vokalen en klarere plads i lydbilledet. Sammenlignet med Boombox 3 lyder vokalen på Everything But the Girls Nothing Left To Lose mindre hård og spids fra Groove XXL. Det er mere behageligt over tid, især hvis du spiller højt.

(Foto: Lasse Svendsen)

Konklusion

Groove XXL kan spille højt. Ikke med helt det samme tryk som den større Boombox 3 Wi-Fi, men den spiller klart og defineret, selv når der spilles højt, og tro mig, basdynamikken er mere end tilstrækkelig til at få dansefødderne i gang for dem, der har lyst til den slags. Klipsch-højttaleren er bestemt værd at overveje. Den mangler app-kontrol og eq, USB-batteriopladning og blinkende lys, men den spiller bedre musik end de fleste derude. En bærbar Bluetooth-højttaler til de mest kræsne ører.

Læs også Klipsch The Sixes Du får aldrig et kedeligt øjeblik med Klipschs trådløse højttalere, som selvfølgelig også har pladespillerindgang.
Karakter
Klipsch Groove XXL
Premium

Lyd & Billede mener

Massiv basgengivelse og overraskende velafbalanceret lydbillede. Dynamisk og rig lyd. Spiller højere end du tror. Klart og fokuseret på samme tid. Ingen app-kontrol. Ekstern strømforsyning.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Endelig rigtig trådløse

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Højttalere du kun kan drømme om

Slankere – og blidere

Sætter fut i festen

Sony ULT Field 1: Bærbar højttaler med saftig bas

Nostalgi i praktisk pakke

Den bedste lyd - bare billigere

Scroll to Top