Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Creative Sound Blaster Katana V2X

Til spillere som ikke ønsker headset

Creatives nyeste Katana V2X soundbar til gaming har en slank subwoofer, som er let at placere, og den præsterer som den skal i alle discipliner.

Skrevet af / 01/04/2023 - 09:00
Creative Sound Blaster Katana V2X
Geir Gråbein Nordby

Opfinderne af ​​Sound Blaster-lydkortet har opgraderet deres Katana-soundbar. Hvor den originale Katana manglede HDMI, har Katana V2X et HDMI-stik med Audio Return Channel (ARC). Denne forbindes direkte til TV’et, så du har lyd, uanset om du ser film eller tv, eller spiller spil på din PlayStation eller Xbox.

Creative Katana-V2 3-scaled
Foto: Creative

Der er også en Katana V2, som er identisk med Katana V2X, blot med en bredere og mere klumpet subwoofer. Den til V2X er gjort slankere, så den bekvemt passer ind flere steder.

Soundbaren har fem højttalerenheder: venstre, center og højre, og derudover sidder der et par øverst oppe, og spreder lyd opad for at skabe bedre 5.1 surround-sound.

Da Katana V2X hovedsageligt er beregnet til spil, har den også en USB-C-indgang, der tager over for PC’ens lydkort.

Et tydeligt display og ditto fjernbetjening gør soundbaren nem at bruge i det daglige. Bare tilslut det og lad det være! Men bemærk at subwooferen er passiv, og skal forbindes med kabel, så denne skal placeres tæt på soundbaren.

Soundbaren har RGB-lys på undersiden, hvor du kan vælge mellem RGB-blink eller en statisk farve, men disse kan også slukkes helt.

Creative Katana-V2 2-scaled
Foto: Creative

Lyden af Creative Sound Blaster Katana V2X

Fordi denne soundbar primært er beregnet til gaming, starter vi med Forza Horizon 5. Man får et flot indtryk af motorer, der knurrer, og biler, der suser forbi hinanden. Jeg må indrømme, at jeg har hørt et større lydbillede, men til denne pris er det mere end acceptabelt.

Da der ikke er noget headset her, giver det mening, at Creative har placeret to mikrofoner i selve soundbaren. Disse er kun af gennemsnitlig kvalitet, og brugerens stemme kunne godt komme endnu tydeligere igennem. Hvis du spiller spil, hvor du skal kommunikere med andre, ville jeg stadig bruge et headset.

Vi er mindre sikre på, om det blå lys på undersiden af ​​soundbaren i lyd-tilstanden ‘Gaming’ er en god idé – eller at hele undersiden lyser op i alle regnbuens farver i lyd-tilstanden ‘Concert’ ved musikafspilning.

Creative Katana-V2-scaled
Den slanke subwoofer leverer acceptabel bas. Foto: Creative

Velfungerende subwoofer

Forud for testen forventede jeg, at jeg nok ville blive nødt til at slagte subwooferen, men denne fungerer overraskende godt sammen med både film og musik, og der er ikke nogen nævneværdig ukontrolleret rumlen. Den er langt fra en krudttønde, men det gør sit arbejde glimrende. Lydbilledet er også ret stort, da det strækker sig godt ud til siderne, selvom man aldrig mærker, at lyden kommer bagfra. Surround-effekten er begrænset.

Lidt indestængt

Soundbaren har en fin og fyldig mellemtone, hvilket er vigtigt for dialoger, men her er der desværre også noget farvning, som får stemmerne til at lyde lidt indestængte. Dette vil variere meget med underlaget – specielt i betragtning af at sådan en soundbar vil blive placeret af mange på et billigt TV-bord, som ikke er meget mere end en hul spånplade – men heldigvis er det muligt at dæmpe lyden. Men til dét formål SKAL man først downloade Creative-app’en.

Creative Sound-Blaster-Katana-V2 remote
Fjernbetjeningen er mægtig bekvem, og har til og med huskeknapper, som kan programmeres med dine yndlingsfunktioner. Foto: Creative

EQ

Du kan vælge fra “verdens længste” liste over forprogrammerede lydindstillinger; der må være mindst en 30-40 stykker. De lyder alle sammen lidt forskelligt, men ingen af ​​dem fjerner soundbarens egen farvning i mellemtonen. Jeg tror, ​​jeg personligt foretrækker Music-tilstanden, som slanker mellemtonerne og trækker diskanten op.

Soundbaren kan stadig ikke måle sig med dyrere sager, men til denne pris er den et acceptabelt alternativ.

Hvem ønsker en soundbar til gaming…?

Soundbaren kan også bruges som lydkort til et kablet headset, og så kan du også bruge forskellige SXFI-lydfunktioner til at forstærke lavmælte detaljer i spil-lyden. Så du f.eks. kan høre, om en fjende sniger sig frem i græsset bag dig.

Jeg er dog stadig lidt usikker på, hvor mange spillere, der hellere vil have en soundbar frem for et headset. Du har bedre kontrol med et headset, bedre mikrofonlyd, samt mulighed for ikke at genere andre – eller selv blive generet.

Creative Soundblaster Katana V2 drivers
Foto: Creative

Konkurrenter

Sammenlignet med andre soundbars til film og TV, er Creative’s Katana bestemt konkurrencedygtig. Du får mere bas end med Sonos Ray, der til samme pris mangler en subwoofer, men der er masser af andre konkurrenter. TCL-TS8111 koster endnu mindre, og understøtter Dolby Atmos, selvom den ikke har dedikerede tophøjttalere.

Det har derimod både TCL TS8132 og Denon DHT-S517, som begge giver meget større og mere kraftfuld lyd end Katana V2X. Alligevel føler jeg, at Creative-soundbaren er prissat rigtigt i forhold til sit segment, og hvis du ellers er opmærksom på dens minusser, såvel som dens plusser, går du ikke helt galt i byen med den.

Foto: Creative

Konklusion

Creative Sound Blaster Katana V2X er en mere komplet soundbar end den første udgave, ikke mindst fordi du nu endelig får et HDMI-stik! Denne udgave er heller ikke noget muskelbundt, men den er meget velfungerende til spil, og fungerer også godt til film og TV. Musik er en lidt anden sag; her fremhæves svagheder i mellemtonen og diskant i højere grad. Det bliver helt okay, men aldrig nogen rigtig stor oplevelse.

Det er stadig ret imponerende, hvor mange forbindelser og funktioner du kan få til denne pris. Som USB DAC-indgang, blinkende RGB-lys, fjernbetjening og hovedtelefonudgang med Creatives egen SXFI-behandling.

Karakter
Creative Sound Blaster Katana V2X
Basic

Lyd & Billede mener

Udmærket og fyldig lyd; bedre end et par billige PC-højttalere. Subwooferen arbejder lydmæssigt godt sammen med soundbaren. Federe lyd end fra et TV. Tydeligt display. Mangler luft i toppen, uldne dialoger, og musikafspilningen er ikke tilstrækkelig god. Ingen understøttelse af DTS eller immersive-formater som Dolby Atmos.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Højttalere du kun kan drømme om

Slankere – og blidere

Sætter fut i festen

Sony ULT Field 1: Bærbar højttaler med saftig bas

Nostalgi i praktisk pakke

Den bedste lyd - bare billigere

Vi troede de var dyrere

Scroll to Top