Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Geneva AeroSphere Large

Musikalsk bold spiller op til fest

AeroSphere Large kan meget mere end bare at se godt ud.

Publiceret 20/02/2015 - 05:00
Geneva AeroSphere Large
John Alex Hvidlykke

Vi har testet en del lydprodukter fra schweiziske Geneva, og vi er så godt som altid blevet imponeret over både design og lydkvalitet. Geneva er kort sagt gode til at få finish og indhold til at gå op i en højere enhed, også selv om de plejer at tage sig betalt for det.

Geneva AeroSphere Large er et stykke designkunst, som ikke glider ubemærket ind i boligindretningen ret mange steder: En stofbetrukket bold på 40 cm i diameter, der hviler på en lav aluminiumsokkel med Genevas navnetræk i lysende grønt eller blåt, kan vist kun gemmes af vejen hos samlere af Verner Panton-møbler!

Bolden kan enten stilles på et bord eller på en særlig stander, der løfter AeroSphere op fra underlaget.

Bag det ekstreme ydre findes fem højttaler-elementer med hver sin klasse D-forstærker: To 1 tommes diskant-elementer, to 4 tommers bas/mellemtone-elementer og en 6 tommers subwoofer, som peger lige opad. Den samlede forstærkereffekt er opgivet til 100 watt.

Antallet af tilslutninger og justeringer er holdt på et absolut minimum: En tænd/sluk-knap, en 3,5 mm mini-jack indgang til analog lyd og en knap til opsætning på det trådløse netværk.

Sådan lyder den
Det var med en vis skepsis, jeg satte mig til rette og skruede op for musikken for at høre mine yndlingskunstnere gengivet af en forvokset skumfidus. Og det var med tilsvarende stor forbløffelse, jeg lyttede til resultatet.

Den lyder nemlig rigtig godt! Musikken gengives uden nogen antydning af tilbageholdenhed eller indelukkethed. Stemmer lyder naturligt og åbent, og lyden spreder sig på en tiltalende måde i rummet fra den rundstrålende højttaler.

Bassen er et kapitel for sig: 6 tommer er ikke nogen gevaldig størrelse for en subwoofer, men i sammenligning med testens øvrige højttalere er den en baskanon. Og den kan i den grad flytte luft! Når der er bas på et nummer, sættes rummet i svingninger på en måde, som jeg ikke troede, at jeg skulle få at høre fra en integreret bordhøjttaler. Med AeroSphere Large er der lagt op til dans mellem designermøblerne!

På minussiden er nuanceringen ikke helt så høj som hos JBL L8. Stemmer lyder godt, men den sidste gåsehudsfornemmelse mangler. Og når der lægges fra land med tung rock – hvilket den niveaumæssigt klarer til topkarakter – flyder instrumenterne sammen til et lydtæppe frem for at stå adskilt.

Konklusion
Geneva AeroSphere Large er et imponerende bekendtskab, der virker lige så gennemført lydmæssigt som designmæssigt. Den formår som ingen anden i testen at fylde stuen med lyd uden at signalere “stereoanlæg”. Den kan spille op til fest, og når vi påpeger lidt mangler i nuanceringen, skyldes det kun, at vi her er oppe i en prisklasse, hvor der er råd til at kræve i både pose og sæk.

Lyd & Billede mener

Fantastisk design og lækker forarbejdning, som tilmed går hånd i hånd med lyden. ylder meget, og prisen er i den pebrede ende. Lidt spids i toppen. Bassen er næsten for overvældende.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top