Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Bose SoundLink III

Rejseanlæg

Hvis du har savnet en lille Bluetooth-højttaler til at tage med dig, behøver du ikke at lede længere. Bose har svaret.

Publiceret 25/09/2014 - 03:47
Bose SoundLink III
Geir Gråbein Nordby

SoundLink III er – som navnet antyder – tredje udgave af de bærbare, batteridrevne SoundLink-højttalere. Den har fået et nyt, lidt mere kedeligt design, men har samme teknologi som forgængeren.

Fordelen ved det nye design er, at højttaleren er mere slank og lettere at få plads til. Den er ikke engang 5 cm tyk, men alligevel spiller den, som om den havde meget større muskler. Og med en batterilevetid på 14 timer behøver man ikke at slæbe opladeren med overalt – selv om det havde været en fordel med USB-opladning i stedet for den vægoplader, der medfølger.

Byggekvaliteten er fremragende og langt bedre end det meste af det, vi har set i denne prisklasse. Indeni sidder fire højttaler-elementer samt to passive bas-elementer. Effekten styres af et digitalt kredsløb, som kompenserer for forvrængning, når der spilles højt. Så snart man har parret højttaleren med sin mobil eller tablet, er det bare at skrue op.

SoundLink III kan ikke spille lige så højt som Jabra Solemate Max, men slår den mindre SoundLink Mini. Også på lydkvalitet. Her får man dybere og mere potent bas, vokaler er klarere og mere tydeligt fokuseret, og lydbilledet er – naturligt nok – større og mere fyldigt.

Sammenlignet med UE Boom er der mærkbart bedre dybbas her, mens diskantgengivelsen er blødere og mere udstrakt på Boom. To styk UE Boom spiller desuden højere til omtrent samme pris og giver et meget bedre stereoperspektiv.

Konklusion
SoundLink III er mere handy og mere diskret end de fleste konkurrenter, hvilket mange foretrækker. Der er dog ikke den store forskel på lydkvaliteten, så hvis Solemate Max er for stor (og dyr), og to UE Boom er for upraktisk, så er Bose SoundLink III en af de bedste bærbare Bluetooth-højttaler i klassen. Selvtillid mangler den lille højttaler fra Bose i hvert fald ikke.

Lyd & Billede mener

Knaldgod lyd fra så lille en højttaler. Fyldig klang, potent bas og kun marginal forvrængning. God batteritid og handy format. Ikke USB-opladning og ingen lade-dock. Uinspireret design.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Enestående lydkvalitet

Ægte biograf med high-end soundbar

Slår Sonos på hjemmebane

Fyldig lyd og fuld streaming

Debutanter med 30 års erfaring

En ganske usædvanlig højttaler

Scroll to Top