Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Sony CMT-SBT300WB

Fejlskud uden bas

Sony er i vælten for tiden med mange gode lyd- og billedprodukter. Desværre er dette minianlæg ikke et af dem …

Skrevet af / 03/11/2014 - 05:00
Sony CMT-SBT300WB
Audun Hage

Efter flere år med mange mid-range produkter har den japanske producent taget sig sammen og udsendt det ene topprodukt efter det andet, lige fra rageknivskarpe 4K-tv’er over projektorer til fuldt lastede surround- og stereosystemer. Derfor havde vi også høje forventninger til minianlægget CMT-SBT300WB. Men de blev ikke opfyldt.

For det første er brugeroplevelsen ikke særlig gennemtænkt. For at sætte anlægget op og slutte det til netværket skal man først downloade en app, efterfulgt af en del vælgen og venten. Det tager kun nogle minutter, men kunne have været meget mere smidigt.

Lydkvalitet
“Det lyder slet ikke godt,” siger Geir. Og nej, lydgengivelsen er ikke særlig inspirerende. Sony-anlægget lider af “paphøjttaler-syndrom” og har en temmelig upræcis, hul og farvet lyd.

Mark Knopflers guitar får en underlig, ikke-lineær klang, der favoriserer visse frekvenser. Og når stortrommen kommer ind på “Privateering”, er det uden tyngde og rumfornemmelse. Der mangler de fine klangfarver fra Yamaha, og bassen er langtfra så dyb, kraftig og kontrolleret som det, Panasonic disker op med. Sony-anlægget kan heller ikke spille særlig højt, før det bliver anstrengende at lytte til.

Thomas Dybdahls forsigtig stemme kommer ikke ordentligt fri af højttalerne, selv når vi tager stoffronterne af. Melissa Horns lyse stemme lyder hårdt, og man skal ikke spille særlig højt, før det bliver tydeligt forvrænget. Lyden er for grumset til at få alle detaljer i lydmikset frem. Sony-anlægget fungerer afgjort bedre til baggrundsmusik end til kritisk lytning i lænestolen.

Andet udstyr
På papiret ser det ellers godt ud: Sony-systemet indeholder både cd-afspiller, FM/DAB-radio og USB, mens A2DP Bluetooth, NFC og Wi-Fi med DLNA tager hånd om det trådløse. Derfor er det synd, at lydkvaliteten ikke indfrier denne gang.

Lyd & Billede mener

Testens billigste anlæg har rigtig gode tilslutningsmuligheder. Med cd-afspiller, DAB-radio, USB og trådløs tilslutning er Sony-anlægget udrustet til lidt af hvert. Generelt flad og uengagerende lyd uden nævneværdig bas gør, at vi hellere vil anbefale at lægge nogle ekstra kroner i et bedre lydsystem.

Også i denne test:

6 trådløse mikroanlæg

NAD D3020 + Bowers & Wilkins 686 S2

Ægte hi-fi

NAD og Bowers & Wilkins giver ægte hi-fi-oplevelse med stor, luftig og neutral lyd.

Musikken præsenteres i et stort og opløst lydbillede, der til tider er en drøm at lytte til. Især stemmegengivelsen er fremragende med neutral klangbalance og et bredt stereoperspektiv.
Højttalerne skriger efter en endnu bedre forstærker. Det kan lyde lidt fladt og livløst, når man skruer op, og bassen har brug for mere kraft for at blive mere livlig. Bluetooth kan give udfald.
Læs hele testen

Marantz M-CR610 + Boston Acoustics A 25

Perfekt allround-anlæg

Spækket med funktioner og forbindelsesmuligheder og ikke mindst fantastisk lydkvalitet er det her klassens bedste anlæg.

Anlægget har rigtig god baskontrol og lyder sejt, når man spiller højt. Desuden er opløsningen god nok til at få overtonerne og nerven i musikken med. Føj hertil den lange udstyrsliste, og vi har en vinder.
Cd-receiveren fra Marantz kan parres med endnu bedre højttalere end Boston Acoustics A 25, som er dette anlægs svageste led.
Læs hele testen

Philips DS9830

Lækre lydskabninger

Philips’ højttalere med diskanten på en stilk er et stiligt alternativ til traditionelle minianlæg. Men de koster også.

Philips DS9830 er både sjove at se på og medrivende at lytte til. De giver en varm, fyldig lyd med masser af bas, god stemmegengivelse og et åbent, præcist lydbillede. Med AirPlay og Spotify Connect får man nem adgang til en verden af musik.
Prisen er høj, og lyden har sine begrænsninger. Det kan let komme til at lyde lidt hårdt og stresset, hvis man fristes til at spille for højt. Uden indbygget radio eller cd kræver det, at man har en mobil eller computer som kilde.
Læs hele testen

Yamaha MCR-N560D

Behagelige toner

Med Yamaha bag lydpulten er hyggestunden garanteret.

Musikken lyder varm og fyldig, uden at bassen bliver træg af den grund. Her er god snert, og Yamaha forfører med frodige vokaler og naturlig klang. DAB-radio og cd-afspiller trækker op.
Vi kunne godt tænke os lidt flere kræfter, så man kunne spille højere, før det begynder at skurre. Desuden er lydbilledet ikke så luftigt som på de bedste, og dybbassen er selvfølgelig begrænset.
Læs hele testen

Panasonic SC-PMX9

Perfekt balance

Panasonic er ikke det første mærke, vi tænker på, når det gælder gode mini hi-fi-systemer, men den opfattelse måtte vi genoverveje efter at have hørt dette anlæg!

SC-PMX9 har god byggekvalitet, nem fjernbetjening og fine tilslutningsmuligheder. Lydgengivelsen er meget overbevisende med rig og fyldig bas, som får musikken til at swinge.
Opløsning og detaljegrad i diskanten er ikke så fremtrædende som på de bedste, men giver alligevel en behagelig, afrundet lydsignatur.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Sonos-killeren

Trådløst kraftværk

Har aldrig været bedre

Kompakt sportscoupé

Klasse D lyder som klasse A

Ekstremt vellydende (og lidt underlig) musikstreamer

Kraftigere lyd, end man skulle tro

Referencelyd i premium-klassen

Find CD-samlingen frem igen

Sensationelt godt køb

Charmerende kassetteafspiller

Lydkort sender din high-end DAC på pension

Scroll to Top