Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: NAD D3020 + Bowers & Wilkins 686 S2

Ægte hi-fi

NAD og Bowers & Wilkins giver ægte hi-fi-oplevelse med stor, luftig og neutral lyd.

Skrevet af / 03/11/2014 - 05:00
NAD D3020 + Bowers & Wilkins 686 S2
Audun Hage

Forstærkeren NAD D3020 skal videreføre arven efter milepælen NAD 3020 fra 1978. D3020 er langt lettere og mere kompakt, men alligevel 20 watt kraftigere og tilpasset vores digitale tidsalder. Trådløs musik går via Bluetooth, og der er ingen netværkstilslutning. Vi bruger abonnementstjenesten WiMP Premium og ikke HiFi, da WiMPs AAC-codec sendes direkte over Bluetooth, mens WiMP HiFis Lossless-format først skal gennem en viderekonvertering.

Den opgraderede version af reolhøjttalerne Bowers & Wilkins DM686 har fået S2 føjet til navnet og har nu bl.a. dobbelte membraner for bedre afstivning og flydende diskantophæng for at reducere vibrationer.

Lydkvalitet
Selv om musikken ikke er tabsfri, er det her en helt anden liga end de fire mere overkommelige anlæg. Mark Knopflers stemme står ud fra højttalerne, og guitaren lyder sprødt og lækkert. Bassen kan lejlighedsvis virke lidt slank, fordi anlægget ikke tilføjer kunstig bas. Det hele lyder mere lineært og opløst. Og når resten af bandet kommer ind med tunge trommer og elbas, følger anlægget op med god tyngde og dynamik.

Singer/songwriter Melissa Horn får langt den bedste lyd indtil videre. Guitaren skilles fra mundharpen på en helt anden måde. Og Melissas skrøbelige stemme skildres, så det næsten løber én koldt ned ad ryggen. Det beviser, at kvaliteten af anlægget er vigtigere, end at musikfilerne er lossless.

Men det er alligevel tydeligt, at højttalerne skriger efter en bedre forstærker. NAD D3020 gør et fint stykke arbejde – og lyder endnu bedre kablet – men der er ikke helt kraft nok til at få den store dynamiske kontrast frem, som vi ved, at disse højttalere er i stand til.

Bluetooth kan forårsage udfald i lyden, så det kan betale sig at lægge telefonen, eller hvad man nu bruger, i nærheden af anlægget, mens den spiller.

Andet udstyr
Bluetooth er ikke NAD-forstærkerens primære felt. Der er både koaksial og optisk digitalindgang på bagsiden samt en USB-indgang, der tager over fra computerens lydkort. Det bedste resultat får man ved at bruge kabel af en eller anden slags. Desuden er der en analogindgang, hvor f.eks. en separat pladespiller-forstærker kan tilsluttes.

Subwoofer-udgangen kan benyttes, hvis man savner ægte dybbas. Den håbløse fjernbetjening trækker ned.

Lyd & Billede mener

Musikken præsenteres i et stort og opløst lydbillede, der til tider er en drøm at lytte til. Især stemmegengivelsen er fremragende med neutral klangbalance og et bredt stereoperspektiv. Højttalerne skriger efter en endnu bedre forstærker. Det kan lyde lidt fladt og livløst, når man skruer op, og bassen har brug for mere kraft for at blive mere livlig. Bluetooth kan give udfald.

Også i denne test:

6 trådløse mikroanlæg

Marantz M-CR610 + Boston Acoustics A 25

Perfekt allround-anlæg

Spækket med funktioner og forbindelsesmuligheder og ikke mindst fantastisk lydkvalitet er det her klassens bedste anlæg.

Anlægget har rigtig god baskontrol og lyder sejt, når man spiller højt. Desuden er opløsningen god nok til at få overtonerne og nerven i musikken med. Føj hertil den lange udstyrsliste, og vi har en vinder.
Cd-receiveren fra Marantz kan parres med endnu bedre højttalere end Boston Acoustics A 25, som er dette anlægs svageste led.
Læs hele testen

Sony CMT-SBT300WB

Fejlskud uden bas

Sony er i vælten for tiden med mange gode lyd- og billedprodukter. Desværre er dette minianlæg ikke et af dem …

Testens billigste anlæg har rigtig gode tilslutningsmuligheder. Med cd-afspiller, DAB-radio, USB og trådløs tilslutning er Sony-anlægget udrustet til lidt af hvert.
Generelt flad og uengagerende lyd uden nævneværdig bas gør, at vi hellere vil anbefale at lægge nogle ekstra kroner i et bedre lydsystem.
Læs hele testen

Philips DS9830

Lækre lydskabninger

Philips’ højttalere med diskanten på en stilk er et stiligt alternativ til traditionelle minianlæg. Men de koster også.

Philips DS9830 er både sjove at se på og medrivende at lytte til. De giver en varm, fyldig lyd med masser af bas, god stemmegengivelse og et åbent, præcist lydbillede. Med AirPlay og Spotify Connect får man nem adgang til en verden af musik.
Prisen er høj, og lyden har sine begrænsninger. Det kan let komme til at lyde lidt hårdt og stresset, hvis man fristes til at spille for højt. Uden indbygget radio eller cd kræver det, at man har en mobil eller computer som kilde.
Læs hele testen

Yamaha MCR-N560D

Behagelige toner

Med Yamaha bag lydpulten er hyggestunden garanteret.

Musikken lyder varm og fyldig, uden at bassen bliver træg af den grund. Her er god snert, og Yamaha forfører med frodige vokaler og naturlig klang. DAB-radio og cd-afspiller trækker op.
Vi kunne godt tænke os lidt flere kræfter, så man kunne spille højere, før det begynder at skurre. Desuden er lydbilledet ikke så luftigt som på de bedste, og dybbassen er selvfølgelig begrænset.
Læs hele testen

Panasonic SC-PMX9

Perfekt balance

Panasonic er ikke det første mærke, vi tænker på, når det gælder gode mini hi-fi-systemer, men den opfattelse måtte vi genoverveje efter at have hørt dette anlæg!

SC-PMX9 har god byggekvalitet, nem fjernbetjening og fine tilslutningsmuligheder. Lydgengivelsen er meget overbevisende med rig og fyldig bas, som får musikken til at swinge.
Opløsning og detaljegrad i diskanten er ikke så fremtrædende som på de bedste, men giver alligevel en behagelig, afrundet lydsignatur.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Sonos-killeren

Trådløst kraftværk

Har aldrig været bedre

Kompakt sportscoupé

Klasse D lyder som klasse A

Ekstremt vellydende (og lidt underlig) musikstreamer

Kraftigere lyd, end man skulle tro

Referencelyd i premium-klassen

Find CD-samlingen frem igen

Sensationelt godt køb

Charmerende kassetteafspiller

Lydkort sender din high-end DAC på pension

Scroll to Top