Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Philips DS9830

Lækre lydskabninger

Philips’ højttalere med diskanten på en stilk er et stiligt alternativ til traditionelle minianlæg. Men de koster også.

Skrevet af / 03/11/2014 - 05:00
Philips DS9830
Audun Hage

Philips’ anlæg adskiller sig markant fra de øvrige testdeltagere. Det eneste, man får, er to højttalere, hvor al elektronikken er indbygget i den ene. Funktionaliteten er heller ikke helt på linje med de andre anlæg, dog ikke så langt fra. Selv om Philips DS9830 mangler indbygget DAB-radio og cd-afspiller, kan de hente alverdens musik, hvis man slutter dem til et netværk eller en iPhone.

Lydkvalitet
Vi var spændt på, hvordan disse futuristisk udseende højttalere ville klare sig mod konkurrenterne. Som udgangspunkt har de en fordel i, at elektronikken er specialtilpasset højttalerne. På den anden side har vi blandede erfaringer med aktive højttalere, hvor lyden overføres fra den ene til den anden via højttalerkabel.

I dette tilfælde var der dog ikke grund til bekymring: Philips-højttalerne byder på et fremragende stereoperspektiv og en spændstig lydkarakter med fyldig bas og sprød diskant. Mark Knopflers dybe stemme kommer godt ud over højttalerne, samtidig med at vi får de små detaljer i lydbilledet med, og bassen er dyb og taktfast.

Med lyd af denne kvalitet bliver vi fristet til at skrue endnu mere op, men så viser Philips-anlægget, at det ikke har ubegrænsede kræfter. Ved højere volumen forsvinder lidt af baskontrollen, og lyden virker beklemt. Philips DS9830 er ligesom mange af konkurrenterne tilpasset til at give fyldig lyd ved lav volumen.

Vi kunne godt have tænkt os EQ-indstillinger for at finjustere lyden til højere niveauer, men som det er nu, måtte vi nøjes med iPhones lydindstillinger.

Andet udstyr
De to Philips-højttalere er primært tænkt som et trådløst system, hvor streaming er den vigtigste musikkilde. Det er et AirPlay-baseret anlæg, der kan bruges sammen med Apple iOS og iTunes, men også understøtter Spotify Connect. Dermed kan både Apple- og Android-brugere styre musikafspilningen direkte fra mobilen (så længe de har en Spotify-konto).

Philips’ anlæg er meget let at tage i brug og kobles til netværket ved at kopiere telefonens netværksindstillinger.

Lyd & Billede mener

Philips DS9830 er både sjove at se på og medrivende at lytte til. De giver en varm, fyldig lyd med masser af bas, god stemmegengivelse og et åbent, præcist lydbillede. Med AirPlay og Spotify Connect får man nem adgang til en verden af musik. Prisen er høj, og lyden har sine begrænsninger. Det kan let komme til at lyde lidt hårdt og stresset, hvis man fristes til at spille for højt. Uden indbygget radio eller cd kræver det, at man har en mobil eller computer som kilde.

Også i denne test:

6 trådløse mikroanlæg

NAD D3020 + Bowers & Wilkins 686 S2

Ægte hi-fi

NAD og Bowers & Wilkins giver ægte hi-fi-oplevelse med stor, luftig og neutral lyd.

Musikken præsenteres i et stort og opløst lydbillede, der til tider er en drøm at lytte til. Især stemmegengivelsen er fremragende med neutral klangbalance og et bredt stereoperspektiv.
Højttalerne skriger efter en endnu bedre forstærker. Det kan lyde lidt fladt og livløst, når man skruer op, og bassen har brug for mere kraft for at blive mere livlig. Bluetooth kan give udfald.
Læs hele testen

Marantz M-CR610 + Boston Acoustics A 25

Perfekt allround-anlæg

Spækket med funktioner og forbindelsesmuligheder og ikke mindst fantastisk lydkvalitet er det her klassens bedste anlæg.

Anlægget har rigtig god baskontrol og lyder sejt, når man spiller højt. Desuden er opløsningen god nok til at få overtonerne og nerven i musikken med. Føj hertil den lange udstyrsliste, og vi har en vinder.
Cd-receiveren fra Marantz kan parres med endnu bedre højttalere end Boston Acoustics A 25, som er dette anlægs svageste led.
Læs hele testen

Sony CMT-SBT300WB

Fejlskud uden bas

Sony er i vælten for tiden med mange gode lyd- og billedprodukter. Desværre er dette minianlæg ikke et af dem …

Testens billigste anlæg har rigtig gode tilslutningsmuligheder. Med cd-afspiller, DAB-radio, USB og trådløs tilslutning er Sony-anlægget udrustet til lidt af hvert.
Generelt flad og uengagerende lyd uden nævneværdig bas gør, at vi hellere vil anbefale at lægge nogle ekstra kroner i et bedre lydsystem.
Læs hele testen

Yamaha MCR-N560D

Behagelige toner

Med Yamaha bag lydpulten er hyggestunden garanteret.

Musikken lyder varm og fyldig, uden at bassen bliver træg af den grund. Her er god snert, og Yamaha forfører med frodige vokaler og naturlig klang. DAB-radio og cd-afspiller trækker op.
Vi kunne godt tænke os lidt flere kræfter, så man kunne spille højere, før det begynder at skurre. Desuden er lydbilledet ikke så luftigt som på de bedste, og dybbassen er selvfølgelig begrænset.
Læs hele testen

Panasonic SC-PMX9

Perfekt balance

Panasonic er ikke det første mærke, vi tænker på, når det gælder gode mini hi-fi-systemer, men den opfattelse måtte vi genoverveje efter at have hørt dette anlæg!

SC-PMX9 har god byggekvalitet, nem fjernbetjening og fine tilslutningsmuligheder. Lydgengivelsen er meget overbevisende med rig og fyldig bas, som får musikken til at swinge.
Opløsning og detaljegrad i diskanten er ikke så fremtrædende som på de bedste, men giver alligevel en behagelig, afrundet lydsignatur.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Sonos-killeren

Trådløst kraftværk

Har aldrig været bedre

Kompakt sportscoupé

Klasse D lyder som klasse A

Ekstremt vellydende (og lidt underlig) musikstreamer

Kraftigere lyd, end man skulle tro

Referencelyd i premium-klassen

Find CD-samlingen frem igen

Sensationelt godt køb

Charmerende kassetteafspiller

Lydkort sender din high-end DAC på pension

Scroll to Top